Skit och skitMan brukar säga att Sverige är fantastiskt och detta med förakt, ilska eller bara trötthet. Fast bloggaren vill framhålla att Sverige är fantastiskt på ett mycket positivt sätt. Sommarnattens leenden, kilometer efter kilometer med gula rapsfält som bildar den karakteristiska kontrasten mot den klarblå himlen och i augusti de färdiga vete- och rågaxen som gungar i takt med din andning. Milsvis med öppna fält som plötsligt övergår i mörkgrön skog där våra vänner djuren lever sina liv utan en tanke på att det en gång tar slut. Ormvråken seglar över ditt huvud när du någon gång har gått vilse och vart du än vänder dig breder myrarna ut sig. Rovfåglarna är nog de mest hänsynslösa som vi kan uppbringa i ett land så oändligt tillrättalagt att det är rebelliskt att man klarar av att tänka själv.

Det är tveksamheten i det sistnämnda som avslöjar svensken som oförmögen att bedöma rimligheten i det som våra 500 statliga myndigheter spottar ut var och varannan dag. Ett exempel är lagen som började praktiseras 1 april(!): Det är nu förbjudet att spola ner skit i sjöar och i Östersjön. Istället ska båtägarna samla in det egna träcket och försegla det i ett kärl för att sedan avyttra det i speciella tömningsstationer. Hallå, är det Dolda Kameran? Är det första april? Ja, d v s det är från detta datum som man kan komma att bli bötfälld p g a skitande i svenska vatten.


Motivet bakom lagen är att mänsklig skit ökar övergödningen speciellt i sjöarna. Att ko-, gris-, hönsskit kontinuerligt rinner ner i sjöarna är tydligen ett mindre problem liksom gödsel från åkrar och sädesfält. Men å andra sidan jobbar ju rikspolitikerna hårt på att döda lantbruken och landsbygd i allmänhet, otroligt nog med MP i centrum. Då skyller man på klimatförändringarna; en minst lika seg anka som övergödningen.

MP är ju det parti som är mest drivande när det gäller höjda bensinskatter och kanske framför allt; minska köttätandet, av klimatskäl. Tankeförmågan är inte längre än där nästippen slutar. Om jordbruken får en minskad efterfrågan på nötkött blir ju kossornas antal reducerad liksom bondens plånbok. Men å andra sidan ökar den svenska befolkningen med 100.000 pigga köttätare per år...

Men åter till den nya skitlagen. Man kan ju tycka att folk skulle fnysa och skaka på huvudet åt den. Men enligt artikeln är de flesta positiva till lagen. Att sedan nya bryggor och latrinpumpar höjer avgifter och skatter tycks man inte riktigt fatta. Att detta bara gäller fritidsbåtar och inte de stora färjorna som trafikerar Östersjön, vet man förmodligen inte. Inte heller att försvaret kan dumpa bensin och olja i vattnet utan den minsta lilla skitlag.

Och apropå landsbygden. Lotta Gröning skriver idag om utsvältningen av svenska bönder:

"Tittar vi historiskt på hur politiker och böndernas egna organisationer har behandlat näringen finns det anledning att bli mörkrädd. Industrialismens tro på storskalighet och rationella enheter har gjort livsmedelsindustrin till ett monster. Dålig djurhållning, mycket antibiotika i maten, långa och många transporter som tär på miljön. För att nå dit har små jordbruk med politikernas bifall konkurrerats ut eller tvingats att lägga ner. Svenska politiker har alltid tillhört de mest hängivna centralisterna."

Samma historia upprepar sig. De stora jättarna i livsmedelsindustrin behandlas med silkesvantar och ständigt underlättande lagar medan småbönder, precis som småföretagare, tvingas att begå självmord efter det att man förlorat strider, pengar och sin egen självrespekt när man har tvingats in i bidragsberoende och "socialt skydd". Allt medan jättarna blir groteskt ännu större och tuggar i sig gård efter gård. Allt med statens och politikernas goda minne.

Hur många svenskar vet att de svenska försvaret bara kan hålla fienden stången i en vecka enligt ÖB Sverker Göransson? Värnplikten bort, invasionsstyrkan väck, istället är det tänkt att Sveriges försvar ska bestå av ett slags proffssoldater. Antagligen skjutglada unga värstingar som onanerar med sina bössor.

Ännu färre vet förmodligen att färskmaten till oss alla bara skulle kunna levereras i tre dagar om transporterna skulle stoppas, t ex vid ett militärt krigstillstånd, naturkatastrof eller oljekris. Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap har emellertid lugnat ner regeringen genom att påpeka att det faktiskt finns konserver.... En svensk tiger som bekant. 

Bloggaren fortsätter att förundras. Skitlagen måste ha skapats under Alliansens regeringsår som en slags mjölkkossa för att mota Välfärdsstatens annalkanda men definitiva kollaps.

Jag och en kompis har skämtat om kossornas livsfarliga fisande och rapande och frågat oss när politikerna får upp gluggarna för att även vi, människor, fiser och rapar. Eftersom det är svårt att uppskatta mängden utsläpp som varje individ gör sig skyldig till, kan man installera "fisregistrerande" små boxar i varje gathörn. På detta vis kan man fastställa punktskatter för varje stad och kommuuuun. Och allra helst direktriktade avgifter för var och en av oss. Denna fisskatt skulle för en tid fylla ut de allt större hål som Välfärdsstaten själv åstadkommer. (Rövhål?)

Sverige är fantastiskt. De blå dalarna och de vidsträckta fälten avslöjar ingenting om hur landet missköts och misshandlas av en korrupt politikerklass som har växt sig alltför stor för sin kostym.

Kommentarer

Minns att du förra året nämnde City Boy. De fyra första albumen har kommit i nyutgåva nu i juli från Cherry Red Records. Dom kom ut som två dubbel-cd. Den här gången med lite bonusmaterial. Baksidorna Teleulah och Medicine, samt Turn On To Jesus (originalversionen av 5705.Samt fem låtar live från BBC 1975. Passar på att tipsa eftersom resten av katalogen är helt beroende av hur bra dessa fyra första säljer.

http://shop.cherryred.co.uk/lemon-exd.asp?id=5105

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn