En gränslös illussion

Bloggaren är utan dator och sitter på en stol ägd av den samhällsbärande funktionen Biblioteket. Jag trivs på bibliotek. Man kan både avskärma sig djupt ner i en fåtölj (faktiskt!) och lusläsa engelska och amerikanska tidskrifter, och så då kolla folk ovanför bok-/tidningskanten.

Detta är stadsbiblioteket, mycket lugnt och städat. Jag har med förskräckelse läst om andra bibblor i Sverige som verkar vara en tummelplats för arbetslösa ungdomar av i huvudsak utländsk härkomst. Men, men, vad vet man?

Det blir inga länkar idag, har begränsad tid här på Kulturen, bara lite reflektioner om läget i kungariket. Jag har inte skrivit något ingående om än så då gör jag det nu.

Live and let Die är en Bond-film från 1973. Det var den första - och bästa - filmen med Roger Moore i huvudrollen som Bond. 'Live and let live' brukar det heta, så där var en liten knorr i titeln på filmen. 'Live and let Live' har vi sorgligt nog tappat någonstans med resten av flötet. 'Liv = Död' har man på orwellska sättet döpt om det till.

DÖ betyder Decemberöverenskommelsen och gäller alltså inte än i Riksdagen utan först efter 15 april. Tills dess måste Stefan Löfven regera med alliansens politik.

Med DÖ så slås ännu en spik in i kistan på det som kallas demokrati. Sverige har redan ett demokratiskt underskott sedan länge. De som representerar folket i olika församlingar, representerar bara sina egna partier. I Göteborg t ex, hölls en folkomröstning om trängselskattens existens. En majoritet röstade nej. Men följer kommunfullmäktige omröstningen? Nej, man hänvisar till att folkomröstningar bara är rådgivande, inte beslutande. Så varför då ha folkomröstningar? Det är ju ändå politikerna som beslutar. Nej, folkomröstningar måste vi ha bara för att hålla skenet uppe att vi lever i en demokrati.

Med detta i åtanke är DÖ inte speciellt ögonbrynshöjande. Man har bara tagit steget fullt ut i att skita i hur folket röstar även på riksnivå. Genom DÖ spelar det ingen som helst roll hur du har röstat, vi får ändå more of the same. Bara ännu lite mer av MP:s stöveltramp och FI:s brakskitar.

De största partierna S + M har bildat en kartell som är lika lagvidrig som företagskarteller. Genom karteller lamslås alla ordinarie spelregler på marknaden. När konkurrensen försvinner får vi ett oligopol. Ungefär som Vattenfall som äger alla elnät och kan ta ut vilka priser som helst för detta. Det är bara leverantören av el som vi kan välja.

När DÖ slår till den 15 april så får vi ett politiskt oligopol där bara en liten motkraft finns; Sverigedemokraterna. Det borde faktiskt vara skäl nog för att rösta på partiet. Bloggaren kan se afficherna till nästa val: SD, Det fria alternativet.

Att DÖ överhuvudtaget existerar beror på denna lilla motkraft. Det tyder på en skräck, en rädsla lika irrationell som en fobi. "SD-fobi"?

Genom DÖ kan vilka som helst av partierna inom kartellen bilda minoritetsregering. Det blir  förutsägbart oavsett vilka som sätter sig på regeringsstolarna. Det enda vi kan vara säkra på är att Miljöpartiet kommer att ingå. Sverige styrs mer eller mindre av MP. Hitler Jugendsoldaten, Gustav Fridolin, kan det här med hur man skaffar sig makt. Mobberskan Romson tycks däremot ha tappat fattningen efter Båtfärgsskandalen. Hon får nu bereda sig på att bli en vanlig white trash-medborgare och ta Waxholmsbåten.

Oavsett vilken kompott som styr kommer också den ändlösa Godheten att regera. D v s när det gäller icke-svenskar som befinner sig här i Sverige alldeles oavsett anledning. Du behöver inte ha asylskäl utan kan stanna ändå och bli beskyddad av samma samhälle som har som uppgift att kasta ut dig. Du kan tota ihop vilka rövarhistorier som helst, ange att du är 15 år när du är 35, uppge hur många olika identiteter som helst och vara fullständigt okunnig om din egen familj och landet du säger dig komma ifrån. Den gränslösa Godheten har inte ordet Nej i sin vokabulär. Det är Menlösa Barns Dag varje dag i Sverige.

När det gäller att DÖ är vi världsmästare. Eller kanske snarare; lägga sig ner och spela döda. Typiskt är ju att döden är så tabubelagd att den helt enkelt inte finns i vårt land. Vi bara riskerar att dö. Det är skillnad det.

Det är kanske därför så få som har reagerat på DÖ, i alla fall hos majoritetsbefolkningen, d v s s k svenskar. Att DÖ en smula är försumbart. Att DÖ en hel semla är något helt annat. Semlan i fråga är Anna Kindberg Batra som i sin ställning kunde få majoritet för Alliansens politik. Men då måste hon förstås fråga SD om stöd. Det gör hon inte. Så är det. Då må Mattias Karlsson vara hur sexig som helst, men hon kommer inte gå i säng med honom.

Så länge ingen tar tag i Mattias Karlssons tång så har vi ett DÖ-läge som kommer att hålla Stefan Löfven och hans hjärndöda konstellation vid styrrodret i ÅTTA år. "Mamma Mia, hundar prata mat".

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare