World Values utan värde

På SR 1 intervjuades idag Bi Puranen som lyckats bli generalsekreterare för WVS (World Values Survey), med anledning av att den senaste rapporten av undersökningen har kommit. Eller...?

Den karta som redovisas är densamma som bloggaren lade ut här förra året:Sverige är det mest extrema landet på vår jord, placerat och isolerat uppe i högra hörnet. Det är inget att säga om det, är till viss del sant. Men då får man tänka på att exempelvis Nordkorea inte finns med.

Däremot är det lite misstänkt att karten inte har uppdaterats. Exakt hur många år har den sett ut på samma sätt?
De som står bakom WVS har sitt säte i Sverige. Det är tillräckligt för att ha aningar om att de här undersökningarna måste tas med en skopa salt. När man sedan blir upplyst om Bi Puranens maktposition i organisationen så ser man bara vandrande tiotusenkronorssedlar passera förbi på väg mot ett okänt öde.

Bi Puranen är expert på att starta projekt utan täckning men plocka till sig anslag för detta. Pengar som sedan försvinner spårlöst.

Människan innehar ett antal stolar på både myndigheter och departement. Intressant är att hon sitter i styrelsen för Konstfack och har alltså godkänt sådant som Anna Odells bluffpsykos och killen som slog sönder en hel T-banevagn.

Hon är docent i ekonomisk historia vilket har givit henne professorstitel i framtidsstudier. Kort sagt; she has a finger in everyone's pie. Hon är en kvinnlig motsvarighet till Bengt Westerberg som också sitter som spindeln i nätet bakom ett stort antal myndigheter och styrelser i aktuell regering. Det känns inte helt muntert att denna typ av människor har ett så stort inflytande när de står i kulisserna och inte går att komma åt.

Westerberg och Puranen tjänar miljoner varje år på sina extraknäck. De arbetar likt mullvadar och målvakter precis som i den ekonomiska brottsligheten.

Bi Puranen har kommit undan såväl bedrägeri som rena rama stölden med ofinansierade projekt och trixande med kostnader. Hennes "företag" Bikupan har huserat om för hundratals miljoner. Utan insyn.

Ett välkänt projekt är den utbildning som Försvaret skulle utsättas för: Värderingar som styrmedel, som skulle ha varit anonymt vid utvärderingen, blev helt plötsligt en jakt på anställda med "fel värdegrund" omkring invandring, vad annars? Varför var det just Bi Puranen som fick ett sådant diffust uppdrag? Människan är ju ekonom!

Den angivna kostnaden för projektet var 15,7 miljoner kr, ett svindlande belopp. Men när ett annat bolag inom försvaret började titta närmare, så visade sig att Bi Puranen hade plockat till sig 101,2 miljoner! Hon betalade till sig själv 15.000 kr per dag och hade råd att smörja de höga gubbarna (och en del kvinnor) med stora fester.

I övrigt bestod projektet av enkäter och tillrättalagda frågor som var ställda utifrån ett PK-perspektiv. Detta kostar knappast 100 miljoner kr. Försvaret betalade trots allt ut summan utan att få en rejäl redovisning. Detta utreds fortfarande.

Jojo, Puranen behärskar sina värdefrågor till fulländning. När hon hade tröskat sig igenom Sommar (programmet) så fick hon recensioner! Bloggaren hörde inte programmet men Aftonbladet rekapitulerar det med ett ganska stort mått av ironi. T ex frågade sig skribenten det exakta innehållet i detta:
”Utan att förstå människors värdegrund kommer vi inte att nå bestående resultat vare sig det gäller fredsförhandlingar, sjukdomsbekämpning eller förbättring av kvinnors och barns villkor i världen”


Puranen är värdegrunden personifierad. Alla hennes projekt har i princip handlat om detta odefinierbara begrepp. Eller styrverktyg, kompass, lutheranskt skuldkomplex och fostran. Hon är den där mångsysslaren som trots att hon har så många järn i elden inte lyckas forma dessa till något med substans i. Det hon gör är helt enkelt skitjobb. Och tar jävligt mycket betalt för det.

Jag skulle aldrig vilja byta skinn (eller kropp) med sådana som Bengt Westerberg eller Bi Puranen. Falskheten skulle skära i mig. Men om den inte gör det hos nämnda personer, så beror det sannolikt på att de saknar samvete.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

Kvinnor älskar mördare

A-barn, B-barn och C-barn