"Det har inget med islam att göra"

Vi får säkerligen här i dagarna en stor manifestation "mot islamofobi och rasism" som ett svar på de bestialiska brotten i Paris. Ingenting är så viktigt som att rikta skuldstrålkastarna någon annanstans. Alla mord i Paris har nämligen inget med islam att göra. De är bara dåd av extremister och galna fundamentalister som finns överallt.

Islam är något som inte får kritiseras i Sverige. Protester och kritik mot islam betraktas som ett potentiellt hot och ett brott. Istället bakas islamism och det medeltida tankegodset ihop med annat våld och andra tankegångar på det sedvanliga relativistiska viset. Det är fegt och undanglidande, på gränsen till brottsligt.

Nej. vi ska "våga vägra" kritik av islam. Särskilt i form av det obestridliga fakta att den civiliserade världen och den retarderade muslimska världen inte kan existera under samma paraply. I en outvecklad kultur och samhällsmodell blir våld och förtryck det maktmedel man i första hand använder sig av mot sina medmänniskor.

En beslöjad dam,  Mehrako Masifi, skriver på SVT Opinion att hon inte vill bakas ihop med extremisterna i IS och al-Quida genom ett kollektivt skuldbeläggande av islam och muslimer. Men som vanligt är det OK att kasta skit på det svenska folket som en hög med icke-tänkande individer med klen intelligens. (Vi, svenskar. betraktar alla muslimer som ett våldsamt kollektiv för att "det har vi sett på TV"). Förakt så det sprutar om det. 

De händelser som nu ligger bakom oss har tydligt visat islamisk oförmåga att tänka och förstå demokratins kärnvärden, även om det naturligtvis är stora variationer. De som misshagar islam på något sätt (det finns många) kan räkna med konsekvenser. Främst genom en anmälan om Hets mot folkgrupp, Hela den svenska kränkningsindustrin har svällt ut som en julgris under de senaste tio åren. Man börjar bli van vid handskakningskränkningar, badhuskränkningar och busskränkningar. Alla muslimer är inte våldsamma, nej, men de har en gemensam ådra av offerbenägenhet.

När hela redaktionen på Charlie Hebdo mejades ner, så  jublades det i högan sky i olika muslimska kretsar i Sverige. Hämnden var fullbordad. Ingen kränker Profeten utan repressalier och våld är tydligen att föredra. Det gick att läsa på en Facebook-sida som förmodades vara skapad av svenska jihadister. SVT hackade den eftersom gruppen är dold för andra användare och består av 430 härliga individer som bl a ber Allah om att initiera till nya liknande dödsdåd som i Paris. 

De berömda sekulariserade muslimerna i Sverige har inte givit ett pip ifrån sig i protest mot terrorattackerna. Som sagt, istället har man bara slagit ifrån sig och klagat på att de blir kollektivt skuldbelagda av de dumma svenskarna.

SvD har idag valt att publicera ett urval av de satirteckningarna som Charlie Hebdo gjorde.. När man tittar på dem med ett par kritiska glasögon på sig så är det ändå svårt att förstå hur detta kan reta upp några människor så till den grad att man mördar 20 personer eller fler. Det är obegripligt.

Extremister är sällan psykiskt störda i vanlig mening. De har blivit hjärntvättade eller också själv slagit av känsloregistret. Det senare gällde för Anders Behring Breivik. Det förra för islamistiska jihadkrigare. Psykiska störningar och brott ska inte blandas samman. Det finns psykiskt störda som begår brott. Men det är många ggr fler "normala" som också gör det. Extremister anser inte själva att de begår brott. De skipar rättvisa. Det är därför de är så farliga. De har en giltig, om än helt snedvriden, anledning att utföra sina dåd.

Alice Bah tyckte jag var kul och uppfriskande en gång i tiden. Men det gäller inte idag. Hon har tagit på sig en frälsardräkt, inte helt olikt extremisternas, när hon predikar redan på nyårsdagen om "krafttag mot islamofobin". Det senaste utspelet på själva DN Debatt ger en otvetydig bild av en människa som inte har något sinne för proportioner.

"I vår del av Europa har vi vår beskärda del av angrepp på demokratin. De senaste årens attentat mot moskéer och synagogor i Sverige är ett exempel. Nazisternas attacker mot demonstrationen i Kärrtorp ett annat. Journalister som hotas av både höger- och vänsterextremister för det de bevakar och rapporterar om är ytterligare ett. Det gemensamma för alla dessa attentat är att försöka skrämma människor till tystnad och avstå demokratiskt engagemang."

Alla attentat mot kyrkobyggnader är ett föraktfullt och respektlöst spottande på någons inre övertygelser och kulturella identitet. Vad Alice Bah inte vet är att svenska kyrkor angrips någon gång varje vecka. Men de kristna kyrkorna har inget PR-värde för sådana som Alice Bah och Mona Sahlin. Deras löner baseras på hur väl de framför maktens budskap och hur väl de döljer sanningen.

Detta är kristna kyrkor som bl a brann och/eller vandaliserades under 2014:


Krossat fönster på Bolshögs kyrka
Krossade fönster på Centrumkyrkan i Kungsör
Krossade rutor på Viskadalskyrkan i Veddige
Vandaler välte gravstenar på Lohärads kyrkogård
Hakkors på Sofia kyrka
Klotter på Tranås kyrka
Klotter på Bergakyrkan
Kristine kyrka nedklottrad
Hakkors på kyrka
Inbrott och skadegörelse i gotlandskyrka
Skadegörelse i Byarums kyrka
Inbrott och skadegörelse på Ramundeboda kyrka
Kyrkan i Bureå församling utsatts för skadegörelse
Gravskändning på Kinna kyrkogård
Kopparstöld i Dimbo-Ottravads kyrka / Kopparstöld i Skörstorps kyrka / Inbrott i Härja kyrka
Inbrott i Svenska kyrkan i Burseryd
Inbrott i Allianskyrkan i Jönköping
Kopparstöld i Kattarps Kyrka
Kyrkogård i Ydre vandaliserad
Mjösunds kyrkogård vandaliserad
Kopparstöld i Lödde kyrka
Kyrkogård i Kinna vandaliserad
Eslövs kyrkogård vandaliserad
Kopparstöld i Fritsla kyrka
Ca 200 gravar vandaliserade på kyrkogård i Östersund
Kopparstöld i Arlövs kyrka
Kopparstöld i Dimbå kyrka
Kopparstöld på Ulrika Eleonora kyrka
Stöld från Kågeruds kyrka
Inbrott och skadegörelse i Västerkyrkan i Hässleholm
Hakkors och mot mot etiopiska ortodoxa kyrkan i Hagsätra
Stenkastning mot Simris Kyrka i Simrishamn
Hedemora Kyrka utsatt för skadegörelse
Pastor brutalt misshandlad inne i Gislaved kyrka
Skadegörelse och stöld i Sanda Kyrka och Klinte kyrka, Gotland
Hakkors med chokladmjölk på kyrkan i Hortlax
Inbrott och skadegörelse i Tunadalskyrkan
Skadegörelse vid Hova Pingskyrka

Bloggaren såg själv när två små killar stod vid kyrkan med tillhyggen i området där jag då bodde. Det ekade av sönderslaget glas. Jag gick ursinnigt fram till dem. Det var två små 10-11-åriga arabkillar, kaxiga så det förslog. Jag frågade efter deras föräldrar. Brydde inte de sig om var sönerna var på kvällen? Vad var det för skitföräldrar?

Det tog skruv. De var helt plötsligt bara små löjliga barnungar igen och smet förbi mig medan de gapade och skrek att de VISST hade bra föräldrar. De gick sedan in i videobutiken, kanske var det några morbröder som ägde stället. Själv hade jag ingen lust att få morbrödrar i hasorna så jag smet in i livsmedelsaffären om hörnet.

Den svenska rädslan för att hamna i konflikt blir extrem när det handlar om allvarliga hot mot demokratin. Man lägger sig hellre på mage och spelar död än att ge sig i kast med representanter för fientliga läror och länder. Mer än så faktiskt. Man spelar med.

Det finns dussintals exempel på underdånigt spel under täcket bara under de senaste 15 åren. Där andra länder försvarar sina demokratier och kulturella särarter, säljer våra makthavare ut våra till vem som än vill komma över dem för att sedan slänga dem i sopsorteringen. Vi förtjänar bättre makthavare. Antagligen är det för sent. 

Mais, je suis Charlie...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn