En strukturell feghet i humanismens namnTävlan om vems fel det är att unga män åker ner till Irak och Syrien har dominerat medieutrymmet sedan terroristdåden i Paris. Bloggaren skrev häromdagen om Örebro där politikerna vill terapeuta och ge jobb åt de traumatiserade IS-krigarna när de kommer tillbaka från sin mördarturné.

För det är nämligen vårt fel, det svenska samhällets fel att dessa killar känner utanförskap, rotlöshet och frustration över att "ingen gör något".

KDU:s ordförande Sara Skyttedal skriver en helskärpt artikel i Expressen om de fega och underdåniga utsagorna vars sabeldragare är typiskt svenska vänsterfolk som har tagit det som en livsuppgift att desinformera invånarna.

Hon skriver, precis som Nalin Pekgul om regeringens mest tvivelaktiga minister; Mehmet Kaplan, MP, om hans samarbete med islamister i flera ljusskygga organisationer och hans historielösa uttalanden om t ex det finska vinterkriget. Och:

"Representanten för Sveriges Unga Muslimer (SUM), Rashid Musa, (ABC 14/10) har uttryckt liknande tankegångar. De påstår att huvudproblematiken, som leder till att vissa unga muslimer åker till Syrien för att mörda andra muslimer och kristna, är att de i Sverige har erfarenheter av rasism och islamofobi."
"Menar de på allvar att det svenska majoritetssamhället som har öppnat sina gränser för Sveriges muslimer, erbjudit skydd, försett med bostäder, erbjudit kostnadsfri utbildning upp till universitetsnivå, som ekonomiskt stöttat deras föreningar och religiösa samfund är så rasistiskt och islamofobiskt att det är en naturlig reaktion att unga muslimer förkastar detta samhälle och blir jihadister?"

Devin Rexvid skriver i SvD mycket riktigt att förövare inte ska behandlas som offer:

"Trots förslagets preventiva och empatiska intentioner, är det inte svårt att genomskåda att det bygger på en selektiv humanistisk syn då det enbart är de hemkomna jihadisterna som omfattas av svenska myndigheters omsorg och empati. Sverige har som bekant nekat militärt stöd till försvararna av den kurdiska staden Kobane i Syrien, som blev en symbol för en episk bastion av motstånd mot IS dödsmarsch.
Förslaget bygger inte bara på en selektiv humanism utan det sänder också helt fel signal till blivande jihadister då dessa kan räkna med jobb och terapi utifall de överlever det heliga kriget och lyckas ta sig tillbaka till Sverige. I denna mening blir förslaget inget mer än kontraproduktivt.
Förslaget verkar vara en eftergift till militanta islamister för att hålla deras hot borta från Sverige. Huruvida de militanta islamisterna nu eller i framtiden utgör ett hot för människor utanför Sveriges gränser är en fråga som förslaget bortser ifrån och med det kan Sveriges moraliska ansvar för medmänniskor i andra delar av världen ifrågasättas."

Japp, det är så bloggaren brukar uttolka den svenska fegheten och undfallenhet i frågor som rör IS och andra terroristers dödsbringande verksamhet. Svenska beslutsfattare har alltid agerat enligt devisen "dina fiender är mina vänner". Det har inget annat syfte än att Ondskan ska smörjas så han inte äter upp oss. De styrande är fullt beredda att svika sina grannar i Norden om det bara kan rädda den egna röven.

Om det hade varit så att detta ofattbart fega beteende var sanktionerat av välutbildade och kompetenta makthavare, så hade det varit ännu värre. Men välutbildade och kompetenta ledare väljer inte politiska karriärer, så dumma är de inte. Istället blir det pin heads som saknar ryggrad som väljer politiken eftersom där behövs varken kunskaper eller intelligens. Om detta kan vara något försvar då.

EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark, M, skriver i Expressen om det faktum att det i Sverige varje år delas ut ett Leninpris; ett påhitt av kommunisten Jan Myrdahl. Detta år gick priset till låtskrivaren, och kommunisten, Mikael Wiehe.

Att det finns kommunister i det här landet som dyrkar Lenin och Stalin borde ju generera stora manifestationer. Under Lenins regeringstid mördades omkring 5 miljoner människor och det är denne man man förärar och uppmärksammar varje år med en summa 100.000 kr till någon som ska vara en i Sverige verksam "författare eller konstnär som verkar iJan Myrdals samhällskritiska och upproriska tradition."

 Hökmark citerar Lenin:


"Kamrater! Upproret bland de fem kulak-volosterna måste slås ned skoningslöst. Hela revolutionens intresse kräver detta, eftersom vi nu har framför oss vårt slutgiltiga avgörande slag "med kulakerna". Vi måste statuera ett exempel. 1) Ni måste hänga (och häng dem så att folk ser det) minst 100 beryktade kulaker, rika samt blodsugare. 2) Publicera deras namn. 3) Beslagta all deras säd. 4) Avrätta gisslan i enlighet med gårdagens telegram. Detta måste utföras på ett sådant sätt att folk i en omkrets av hundratals mil kan se, darra, veta och skrika: låt oss kväva och strypa de blodtörstiga kulakerna. Telegrafera att ni har fått anvisningarna och effektuerat dem. Hälsningar Lenin. P.S. Använd era mest hårdföra män för detta."
'
Detta är detta Mikael Wiehe får räkna in i sin stolthet över Leninpriset. Han får dessutom gott sällskap av Nazityskland, Mussolini, DDR, Nordkorea, Kina, Röda khmererna, IS, al-Quida, Hamas, Boko Haram, al-Shabaab, Behring Breivik och resten av historiens massmördare.

Men frågan är om inte islamismen är det dödligaste hotet någonsin. Att Sverige har en vurm för totalitära ideologier är inte konstigt med tanke på den politiska korruption vi har i landet. Tillsammans med dumhet, naivitet och självgodhet tror man sig om att kunna "hjälpa"... de som skriker mest, vill säga. Muslimernas benägenhet att offerförklara sig själva landar i alldeles perfekt jordmån. Offer som hela tiden får bekräftelse på att de är offer trappar upp sina krav gradvis. Slutligen blir kraven fientligt präglade med direktpåverkan i landets lagstiftning om begränsningar i yttrandefriheten och straff mot de som använder sig av den. Redan finns HMF - Hets Mot Folkgrupp - som används helt godtyckligt. Den omfattas i princip bara muslimer. När muslimer attackerar judar i Malmö är det knäpptyst. Det är bara fegheten som lyser som ett fyrbåk. Och världen tittar på och förundras.

Israels ovilja att bjuda in Margot Wallström kan man förstå utifrån ovanstående. Detta plus erkännandet av en stat som ännu inte finns. De landområden som araberna förfogar över, speciellt Gaza, vill se Israel utplånat från jordens yta. Dagligen regnar det ner raketer över Israels norra hörn med avsändare Hamas. Roligare brevväxling kan man ha.

Och så Fredrik Malm, FP, som är ovanligt orädd när det gäller att utmana de allra mest grälsjuka i S, V och framför allt MP. De som hellre ställer sig på mördares sida än att säga ett pip om vilka monster och ormar Sverige när vid sin barm. Han skriver bl a:


"Den tillrättalagda, ängsliga, offentliga debatt vi har i Sverige präglas till lika delar av undfallenhet som naivitet. Många politiker förstår inte vilket hot jihadisterna utgör. Isis kalifat måste stoppas militärt för att den globala rörelsen av gudskrigare ska tvingas på defensiven. Men Sverige vägrar att hjälpa till ens med ammunition till de kurder som skyddar civila längs fronten.
Socialdemokraterna och Miljöpartiet har närmast uppmuntrat fundamentalistiska och reaktionära muslimska krafter att växa ytterligare."

Vänstern säljer ut sina ursprungliga ställningstaganden för att anpassa sig till vilka normer och värden som helst bara man befinner sig på rätt sida i terrorbalansen. Hijab-vandringen för något år sedan är ett typexempel. Foton på feministerna som självmant klädde sig i symbolen för det muslimska kvinnoförtrycket flög över hela (västerländska) världen. Man demonstrerade nämligen för RÄTTEN ATT BÄRA huckle, inte för rätten att slippa.

Att efter detta tro på feministernas alla floskler och verbala snubbelövningar är omöjligt. Patriarkala strukturer, könsmaktsordningar och mäns våld mot kvinnor, är bara att spola ner som man gör med skit.

Rexvid skrev ovan: om "Sveriges moraliska ansvar för medmänniskor i andra delar av världen kan ifrågasättas."

Just det. Det finns stora portioner av storsvenskhet i hela komplexet. Och då hamnar de svenska godhetsapostlarna ändå på fel sida av terrorbalansen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn