Rena rama revolutionen

 




"Många har känt sig kallade att definiera och förklara SD och deras väljare. Väljarna har beskrivits som arga, unga, lågutbildade, arbetslösa män i glesbygd. Partiet har benämnts populistiskt och främlingsfientligt. Allt detta bär spår av sanning, men i den specifika frågan om budgetomröstningen och möjligheten att fälla en regering, kanske det är mest givande att betrakta SD som ett protestparti: ett parti som har som utgångspunkt att vara motståndare till etablissemanget.
Mycket av SD:s framgångar kan tillskrivas att de andra sju riksdagspartierna har en snudd på enad front i invandringsfrågan. De senaste åren har det rentav varit så att oavsett vilket block man har röstat på, så har man fått Miljöpartiets migrationspolitik."

Så skriver Per Gudmundsson i dagens ledare inför dagens möte där SD skulle presentera sitt beslut om vilket budgetförslag man ämnade att stödja: Löfvens hopplösa vänsterkoalition med Miljöpartiet i högsätet eller Alliansens betydligt vettigare förslag.

Alliansen vill inte ha Svarte Petter i båten, MP, utan har äntligen sett partiets tillväxtfientliga agenda och hur partiets deltagande i regeringen redan har kostat flera hundra miljoner, kastade i sjön.  Om det är något parti som borde isoleras så är det MP.

Dagens sensationella beslut från SD, att stödja Alliansens budgetförslag, har startat en snöboll i rullning med blixtens hastighet. Anklagelser slängda i en enda okontrollerad kakafoni om att Alliansen nu ska genomdriva sin politik tillsammans med SD, har antagit skrattretande proportioner.

Men det har också inneburit ett slags uppvaknande hos vissa journalister, bl a nämnde Gudmundsson och Studio Etts Jörgen Huittfeldt. Är det verkligen OK att utestänga Riksdagens tredje största parti och på detta sätt dissa de 13 procent av väljarna som röstade på dessa. Hur långt kan man gå i denna uppvisning i demokratisk härdsmälta? Läs mer


Nej, det fungerar inte längre. När nu SD har slagit ner spiken i backen och förklarat hur man tänker agera i fortsättningen, är nervositeten, eller snarare skräcken mer än uppenbar. Löfven har inget på fötterna (eller huvudet) och är inte karl för sin hatt.

Gudmundsson igen:

"Allianspartierna bör i detta specifika läge i stället verka för en rent Socialdemokratisk regering, utan MP och utan Vänsterpartiets veto. För detta krävs naturligtvis breda mittenpolitiska uppgörelser om tunga frågor."
--------------
"Även en nykter översyn av migrationspolitiken vore nödvändig. Den uppkomna situationen är ju till stor del en reaktion på svensk invandringspolitik, och ska framtida regeringar slippa krisa vid varje budgetproposition krävs reformer på detta område".

SD i form av Mattias Karlsson och Oskar Sjöstedt, sade sig nu utnyttja sin vågmästarroll till att kvadda varje regering som inte lovade en begränsad invandring. Man hymlade inte med att vilken koalition som helst var OK bara inte MP skulle finnas med som, trots sin litenhet har fått en oproportionerlig makt, speciellt i asylpolitiken med känt resultat.

MP är Riksdagens skadligaste parti. Kan inte påminna mig ett enda genomdrivet förslag som har inneburit en förbättring för Sverige vare sig i den offentliga sektorn eller i näringslivet. Deras huvudideologi är istället att bromsa utvecklingen och bidra till arbetslöshet på rekordnivåer, nedmontering av allt försvar (det lilla som finns kvar), ekonomisk kräftgång och slutet för Sverige som framstående forsknings- och innovationsnation.

Det är mycket positivt av Alliansen att slå ner Stopp-skylten och vägra kohandla med Löfvens vänster/kommunistiska regering. Efter Reinfeldts sorti verkar Alliansen ha återgått till en mer borgerlig profil. Om Alliansen tar över regeringsmakten blir Annie Lööf statsminister som första kvinna på posten.

Mattias Karlsson är en betydligt starkare ledare än Jimmie Åkesson. Bloggaren tror att Åkesson låter Karlsson ta över ledarskapet för SD. Det blir mer ull och mindre snack med Karlsson vid rodret. Han är tuffare, han vet att man inte kommer någonstans med bara lull-lull.

Det ska bli spännande hur det här utvecklar sig. Men det är nog ganska uppenbart att MP och V lämnas utanför Regeringen på den soptipp där de hör hemma. Om inte annat kan Romson och Fridolin ägna sig åt re-cycling där på tippen.
 

Kommentarer

Anonym sa…
Jag tror också att Karlsson tar över efter Åkesson. Det kanske är så att Åkesson passar på att senare under sin sjukskrivning avgå som partiledare.
Rune

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare