Nya regler ska fostra eleverna


Så här har skolledningen författat sina nya diktat för Söndrumskolan (!) i Halmstad. Obs" Inget skämt!

Med anledning av att oskrivna med självklara regler utmanas så tas nu regler ner i skrift. På Söndrumsskolan skall den svenska flaggan användas vid flaggdagar enligt svensk almanacka. Skolledningen ansvarar för flaggning. Övrigt användande av svensk eller annan flagga sker i samband med internationellt utbyte. Inget annat användande av svensk flagga är tillåtet.
Traditionerna på skolan är något de flesta elever ser fram emot. När vi har dagar med inslag av maskerad och musik är målet att dessa dagar skall upplevas som positiva av alla. Den svenska flaggan får inte ingå i maskeraddräkten. Maskerad och uppvisningar skall dessutom vara fria från inslag av vapen. Det är positiva och ljusa känslor som skall lyftas fram.
Kan vi dessutom med denna regel hjälpa någon att inte kränka annan person, att inte begå ett brott som benämns hets mot folkgrupp eller att inte bryta mot reglerna för användandet av svensk flagga eller så är lyckan dubbel. Skolfotografering är något många tycker är viktigt. Det är en bild som många tittar på den når genom katalogen ut i hela Halmstad. Skolfotot skall självklart vara fritt från nationella symboler och vapen.

Ingen kommentar.

Kommentarer

Anonym sa…
Barnen skall inte mera få lära sig att identifiera sig med sitt land och nation. Det verkar som Sverige inte mera skall bevaras som en nation för svenskarna som de skall vara stolta över. Man kan bara fråga sig vad som kommer att hända när samhällets sammanbindande kitt upplöses helt.
Anonym sa…
Lagstifta fram Lyckoriket?

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör