Världens horor


Hon påbörjar sitt uppdrag genom att skjuta från höften. Rakt in i en krigszon. Vad vet egentligen Margot Wallström om Mellanöstern när hon pratar om 1967 års gränser och att ett av de stora problemen i området är "ojämlikhet"?

Valet att erkänna det s k Palestina i startblocken på regeringen Löfven, riskerar att underminera omvärldens syn på Sverige som seriös samarbetspartner och lagspelare i den Europeiska Unionen och i de känsliga förbindelserna med USA. Och inte bara det; ur handelssynpunkt så är det vanskligt att kliva av tåget för att flirta med terrorister och diktaturer. Det är terrorister som styr Gaza och på Västbanken har en tvivelaktig regering bildats som just nu bygger upp en samlingsregering med Hamas, terroriststämplat av EU, där Sverige är medlem. Läs merDet finns inte ett korn av stabilitet i området. Det råder brist på allt. Mest råder det brist på demokrati och de där "mänskliga rättigheterna" som annars upprepas i det oändliga av den svenska makteliten som en nödvändighet för ett lands legitimitet som rättsstat.

I eftermiddags kallade Israel hem sin ambassadör Isaac Bachman i Sverige "tills vidare". Det kan betyda att man väljer att helt avbryta de diplomatiska förbindelserna med vårt land. Då hamnar vi på listan över världens värsta skurkstater.

Bachman:
-Vi är väldigt missnöjda med beslutet och måste tydligt markera det. Att erkänna en stat som till hälften styrs av Hamas, som betecknas som en terrororganisation av EU, är en väldigt dåligt idé.
– Meddelandet som palestinierna får är: ”Vi kan vara våldsamma och aggressiva. Till och med ett väldigt seriöst land och ansvarsfull EU-medlem som Sverige erkänner oss.

 I SvD skriver Ulf Gudmundsson angående Wallströms upprepande av att 134 länder redan har erkänt "Palestina":

"Vi ska vara tacksamma att vi inte ingår i den grupp stater som har erkänt Palestina tidigare. Den består nästan till hälften av medlemsstater i Arabförbundet och Islamiska konferensorganisationen – stater som enbart undantagsvis erkänner staten Israel. Det andra stora blocket utgörs av kommuniststater samt forna kommuniststater. De europeiska länder som erkänner Palestina är huvudsakligen tidigare Sovjetsatelliter, som fattade sina beslut under diktatur."

Tydligare kan man inte se det. Sveriges flirtande och uppfläkta inför gårdagens och nutidens hot mot den fria världen. Det är minst sagt smickrande. I detta sammanhang kan man med fog säga att man skäms över att vara svensk.

De svenska makthavarna har i 100 år varit världens horor. Säljer sig för att få fördelar och i det här fallet, säkerhet. Och man får aldrig glömma Sveriges agerande under WW2 när man horade med Hitler, samtidigt som man spelade under täcket med NATO för att få beskydd.

Relationerna med Israel blev ordentligt ansträngda under Olof Palmes regim, understödd av Israelhatande utrikesminister Sten Andersson. Det var då vurmen för Palestina skapades, besök fulla av kindpussar och middagar och bistånd i miljonrullning. Just nu uppgår det svenska biståndet till Palestina till 700 miljoner kr, (enl Gudmundsson) mer än till något annat land. Vart går då pengarna? Till de tusentals raketer som skjuts in i Israel varje år? Folket tycks ju ändå sakna allt som hör till ett rimligt liv.

Israels utrikesminister Avigdor Lieberman i ett uttalande tidigare på dagen;
”Sverige måste förstå att relationerna i Mellanöstern är mycket mer komplicerade än självihopsatta möbler från Ikea”, 
Sverige faller sålunda inte bara samman inifrån, utan ute i världen är bilden av oss just idag lika nersolkad och nedsölad som vi har gjort den till.

Om man ska försöka förstå Margot Wallström så vill hon kanske göra ett avtryck efter ganska anonyma insatser i EU-kommissionen och i arbetet med kartläggning av världens värsta våldtäktskulturer

Förväntningarna på henne är enorma. Så många år har det svenska folket önskat hem henne från Bryssel och hon har sagt nej. Nu kanske hon tänker att vi ska få se vilken handlingskraftig och självständig politiker hon faktiskt är. Fast ifrån toppen finns det bara en väg: Neråt

Vi har säkerligen fått oss den sämst utbildade och minst meriterade regeringen i Sveriges moderna historia. Inkompetens är bara förnamnet. Så mycket för 50/50.

Kommentarer

Anonym sa…
Det bör vara uppenbart för var och en att erkännandet främst är inrikespolitiskt motiverat och en flirt med alla muslimer som inte brytt sig om att rösta i riksdagsvalet men som nu har alla anledning att i nästa val försvara Löfvens ministär med hans nya bidrag på en miljard av svenska skattepengar till återuppbyggnaden av den förstörelse som terrorstyret drog på med olika provokationer. Alla medel är uppenbarligen tillåtna när det gäller att mobilisera väljare och lättast verkar förbrukandet av skattemedel vara.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn