Inga drev mot ministrarna


Bloggaren skrev ett inlägg efter det att den nya regeringen hade proklamerats, om liken i lasten hos flera av de nya ministrarna, Jag undrade hur mediedrevet skulle se ut OM det blev mediedrev. Med tanke på det helt osannolika drevet efter fler av de nya ministrarna av Reinfeldts första regering, så måste ju ett liknande bildas nu, eftersom liken inte ens hänger i någon garderob, utan grinande i öppen dager.

En sund röst i det annars kompakt svarta mediebruset är Sanna Rayman, SvD. Hon skriver just om det faktum att de mijöpartistiska journalisterna har reagerat lamt mo de uppenbara överträdelser som Åsa "Snatterankan" Romson har gjort sig skyldig till. Läs merMiljö- och klimatministern lever uppenbarligen inte som hon lär.En båt spelar en viss roll. Romson har använt giftig färg, oljeuppvärmning,smitit från dieselskatt, tömning av skitvatten i havet och andra, ur miljöhänseende, förkastliga metoder. Med tanke på hennes partitillhörighet och gängse tvångslagar som hon vill lägga på medborgarna "för klimatets skull", har dess och hennes egen legitimitet minskat till en tummetott. Och om man inte kan lita på Romson inom hennes eget uppdrag, varför ska man tro på henne alls? Jag tror inte på henne alls, det har jag inte gjort någon gång. Hon är en maktkåt mediahora.

Om media skulle vara konsekvent så skulle man naturligtvis skapa krigsrubriker med krav på ministerns avgång. Det gör inte media. MP råkar vara det parti man själv röstar på.

Detta kommenterar Rayman i sin ledare:

"Sök Åsa Romson+diesel på någon av Public Service-sajterna och du hittar mest valrörelsechattar och utfrågningar där Romson pläderar för skattehöjningar samt en avdelning för tittarservice där smått koleriska krav ställs på att SVT ska ägna avslöjandena något intresse. Men även utanför Public Service har intresset varit skralt.Det kan inte vara för att punkterna ovan är fullkomligt ointressanta eller ”för små”. Ministrar har avgått för betydligt mindre och det moraliska förtroendetappet är förstås som allra störst här, när en MP-minister visar sig brista på just de områden där hon och hennes parti har som allra högst svansföring.-----------.../Det ser onekligen lite ut som att journalistkårens sympatier för MP har genomslag i nyhetsvärderingen./"

Flera av de avslöjande detaljerna finns att läsa i webbaserade Nyheter Idag. Och nu gör twitter-vänstern en stor grej av detta eftersom NI betraktas som "SD-anstryket". Och länkar man då till NI så är man inte trovärdig som journalist (sic!).

Rayman skriver:

"Politiska motståndare i Alliansen som har spridit och kommenterat avslöjandena får veta att de sprider information som kommer från ”fel” håll.Kort sagt, man försöker desarmera själva avslöjandet genom att kleta SD på det och göra nyheten till politisk paria. Och det verkar funka. Endast Expressen, kända för att inte banga att få händerna smutsiga i jakten på scoop, börjar gräva i samma nyhet. Jag hoppas att jag har fel, men utifrån ser det onekligen ut som att övriga verkar anse sig liite för fina för detta avslöjande.Detta är förstås helt orimligt. Åsa Romsons diesel blir inte mindre grönfärgad bara för att det var Nyheter Idag-murveln Chang Frick som påpekade färgen först."

Men ändå är Romsons övertramp en västanfläkt mot Mehmet Kaplans alla göromål som nu börjar ramla ur garderoberna. Ulf Öfverberg, ordförande för förbundet Sverige-Israel, skriver i Expressen om Kaplans kopplingar till jihadister och kända anti-semitiska/islamistiska organisationer. Han hade bl a bjudit in konvertiteten och den radikaliserade islamisten Yvonne Ridley till Riksdagen! "Visste inte om hennes antisemitiska agenda".

Ridley tillhör The Respect Party; en av de allt större gruppen anti-semitiska islamist-socialister ( I Ship to Gaza-spektaklet har Kaplan samarbetat med islamist-socialister; en kombination som är vanlig. Detta har inga svenska media velat ta i.) Ett tänkbart scenario skulle kunna vara att de stora vänsterpolitiska krafterna i Sverige i själva verket är de som håller i taktpinnen för den rekordhöga muslimska invandringen. Islam och socialism har mycket gemensamt. Och det är här Kaplan befinner sig. Är Kaplan en riktig Svart Änka med ett världsomspännande nät tillgängligt? Än mer nu när han har blivit invald som bostadsminister i Sveriges nya socialistiska regering.

De kränkningar av svenskt vatten just nu är högeligen intressant. Och oroande. Varför just nu? Vilka är inkräktarna?

Detta händer en månad efter den nya regeringens bildande. Och vad har hänt under denna månad? Ur ett internationellt perspektiv så  är det det svenska erkännandet av Palestina som sticker ut och sänder rysningar ut mot världen.

Tänk om det inte handlar om Ryssland? För varför är Sverige så intressant för just ryssarna?

Visserligen samarbetar Sverige med NATO och det finns misstankar om att Sverige kommer att smyga sig in i NATO, men tänk om NATO i sådana fall är misstänksam mot Sveriges avsikter med detta medlemskap? Är det så otroligt att tänka sig att det är marina grenar av NATO som vill ligga och spana på ett Sverige som tycks segla utan roder?

Man får inte heller glömma att Sverige är intressant för alla, oavsett avsikt: Vårt läge i norra Europa med ett inlandshav som är som en solfjäder rakt in i Europas hjärta: Tyskland, Belgien, Frankrike. Varsågod. Sverige ger alltid fri passage precis som hon alltid gjort. Det är kanske detta som inkräktarna vill ha en chans att stoppa?

Sveriges extrema hållning på flera områden är ändå störst när det handlar om asylinvandringen. Utan kontroll knallar bortåt 2.500 främlingar över gränsen varje vecka! Under september månad kom nämligen 9.973 personer sammantaget, med alla kategorier inräknade (Migrationsverkets egna siffror). Därmed toppar Sverige asylinvandringen i Europa med 161 personer per 100 000 invånare. I relation kan vi ställa de antal vårdplatser som Sverige har (2010); 270 st per 100.000 invånare... Det är de lägsta antalet i Europa och bland de lägsta i världen...

Men det är bara att köra på. Några gillar av någon anledning inte vad vi håller på med. Kanske drevet kommer utifrån istället?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn