IS: Media tar det säkra för det osäkra
IS, eller Isis,d v s Islamska Staten, är den mest brutala terroristorganisation som världen hittills har sett. De var t o m för mycket för al-Quida som avbröt samarbetet eftersom IS helt enkelt var så oförsonliga och representerade en grymhet helt omöjlig att hantera.

IS är en jihadistisk salafistgrupp. Salafisterna är den mest extrema och fundamentalistiska grenen av islam. Att IS har vuxit sig så starkt och gått fram så kraftigt vid belägringen av t ex Mosul, beror på att IS understöds ekonomiskt genom Gulf-staterna (läs Saudiarabien).
.
Man kan lägga in en fråga här vilka vapen som IS begagnar sig av i sina mord på kristna. Jo,  genom Sveriges vapenaffärer med Saudiarabien kan det mycket väl innebära att IS slaktar kristna med svenska vapen. En sådan granskning från svensk media kan man bara drömma om.Istället undviker man att rapportera om de hundratusentals kristna som har flytt sina hem upp till de kurdiska delarna av Irak. Det verkar vara betydligt intressantare att koncentrera sig på den lilla fullständigt helknäppa gruppen yaziderna som nu har skrämts upp på berget Sinja i norra Irak. Nu skriver man om att ett folkmord är i faggorna: folkmord på yazirer.

Denna fokusering vid yazirerna talar om för oss att det vore
mindre intressant och matnyttigt att rapportera om folkmordet på kristna, det värsta i modern tid. Här i Sverige är inte kristendomen värt ens skiten under  våra naglar. Istället kan man hävda att Sveriges kristna kulturarv spottas på och används enbart som en bild för förtryck av andra "utsatta" grupper.

Det här går igen även på global nivå då kristna aldrig omnämns som förtryckta eller utsatta. Eller snarare, man undviker att tala om kristna överhuvud taget. Inga intervjuer med förtvivlade människor, inga bilder från flyktinglägren och intet omnämnande vilka som vanligtvis står för för utdrivandet och dödandet av kristna.

Media brukar aldrig ha någon svårighet att ständigt referera till nazismen, men när det är ett faktum att IS får historien att upprepas är man märkligt ointresserad. Här handlar det ju inte om några lättkritiserade nazister utan en svårkritiserad islamistisk mördarmaskin i syfte att skapa ett världsomspännande kalifat. Ultimatet mot de kristna är stanna och konvertera, betala en kristen straffskatt till IS eller fly. Om ni trots detta blir kvar så är det bara döden som återstår. För säkerhets skull har IS målat ett "n" (för kristen) på dessas dörrar. Historiens vingslag skär sönder luften brutalt och olycksbådande

När det gäller IS går det inte att undvika att det handlar om en veritabel utrotning av icke-muslimer. Då har media valt en annan approach; att rapportera om en totalt okänd samling människor som fyller de viktigaste villkoren för "bra" nyhetsbevakning: Snyftvillkoret, smutsvillkoret och kvinnor i sjal. De kan uppfattas som vilka muslimer som helst. Men man undviker att beskriva vilken världsbild yazirerna egentligen har: ärkeänglar, påfåglar vars ägg har skapat universum (se länk ovan) och andra smått diaboliska sinnebilder.

Kristna kan per se inte vara förtryckta. Det är istället den kristna västvärlden som är förtryckare. Det är så vänstern har valt att se på världen.

Men under det senadste decenniet har även en annan obehaglig tendens varit under uppsegling. Idag är det vardagsmat. Man FÅR INTE KRITISERA ISLAM!

Det handlar om rädsla. Kritik av islam kan trigga igång hämndaktioner från de lättkränkta muslimerna. Tror man. Så man stryker pälsen medhårs och tror på det bästa. Inte sällan numer är att införliva de muslimska sederna i det svenska samhället.

Vi får ta del av Ramadan, feminister sätter på sig slöja och barnen på dagis impregneras i muslimskt tänkande. Allt i solidaritetens och mångkulturens namn. Amen.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn