Obegripliga pioriteringar i Uppsala och Stockholm

Bloggaren har skrivit tidigare om hur kommunen hanterar de romska tiggarna. Man beslöt sig att "vara snälla" mot de fattiga rumänska EU-resenärerna.

Något jag absolut inte förstår är varför man inte praktisersr 3-månadersregeln för hur länge man får stanna i landet.

Jag har sett samma tiggare sitta månad efter månad på samma fläck. Där har de nu dekorerat platserna med foton på familjen och kopior av snyftartiklar från media.

När de tror att ingen ser tar de fram mobilen och har långsamtal med andra gelikar. Likaså kan man observera de dragspelande männen ta rökpausar.

Så när bloggaren har passerat dessa och de uttrycker sitt "please" med darrande röster har jag bara svarat:
" Sälj mobilen" eller "sluta rök. "

Alla här i stan är dödströtta på dessa snyltare. Men kommunens lösning på problemet har inte gjort någon gladare.

Man upplåter nu sedan en tid tillbaka plats på Frälsis härbärge för stans hemlösa. Även ett vandrarhem fylls nu på av människor som bara är i Sverige på turistvisa.

Stans hemlösa är oftast missbrukare och/eller psykiskt sjuka. Nu hänger de i köpcentrum med öppettider till kl 22. Jag pratade med ett par av dem som bekräftade att härbärget nu är "proppat av zigenare". Men vidare bryr de sig inte. De är vana vid att bli bortkörda och ratade av det "goda samhället".

Och att satsa på de som befinner sig allra lägst ner i hackordningen är inget som ger några godhetspoäng. Istället tycks man satsa på en ny bransch: tiggarindustrin.

En bra metod att få bort tiggeriet är att kräva av dessa människor att tjäna ihop till sin egen försörjning genom att plocka bär och svamp i de norrlänska skogarna. Thailändarna kommer inte i år sägs det.

Romerna borde känna sig stolta av att jobba ihop pengarna. Fast vad vet man. Det är ett säreget folk.

Men den feghet som präglar politikerna så vågar man inte ställa några krav. Någon och några kan ju bli arga.

Surprise. Vi är redan arga. Och dödströtta på att betala alltmer för allt mindre. Att först locka hit tredje världen och sedan satsa på zigenare är ingen lysande plan för Sveriges framtid.

Det behöver man inte vara "ond" för att tycka.

Kommentarer

Anonym sa…
Locka hit tredje världen,och sedan satsa på zigenare,är ingen höjdare för svenska skattebetalare!Så rätt sagt....

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn