Athenas draksådd stinker brun våldsromantikBloggaren orkade bara lyssna på henne en kvart: Athena Farrokhzad. Efter nyversionen av Ebba Gröns "Jag hatar" så fick jag nog.

 
Sommar är vanligtvis ett både roligt, intressant och i vissa fall avslöjande program (Som när Anja Pärson kom ut; icke förvånande för mig). Det brukar i regel vara fritt från politiskt korrekta pekpinnar men årets Sommar har i program efter program sprutat ut hat mot oss svenskar och vilka simpla rasister vi är.

Nu verkar emellertid folk fått nog. Programmet har anmälts 17 ggr till Granskningsnämnden (borde vara 100 fler) och fördöms på Facebook.. Därför att det Athena predikade om var en blodig kommunistisk revolution. Hon kräktes ur sig hat och självömkan, en kombination som enbart väcker förakt. "Jag fick inte äta glass som de vita barnen skulle ha". Hjärtskärande.

Sommar med Athena Farrokhzad

Med förbehåll så tror jag att Athena i den grekiska mytologin var krigsgudinnan. Och med tanke på att denna Athena liknande en eldsprutande drake så ligger jämförelsen inte så långt borta. Hon förordar att världens problem bäst löses med våld för att en gång för alla lösa upp nationsgränserna, lösa upp normerna och trasa sönder alla "strukturer". Det hat som strömmade ut från radion var det värsta jag hittills har hört i genren.

Antalet våldsförhärligande individer har ökat likt en pandemi. Och strängen på pilbågen är spänd snart till bristningsgränsen. Och då menar jag inte bara kommunisterna. De skapar en terrorbalans mellan rivaliserande våldsorganisationer på andra sidan, t ex Svenska Motsåndsrörelsen. Vilka då är så nära nazism man kan komma.

Men så läste jag ett blogginlägg av en Per-Olof Samuelsson, POS. Han upplyste mig bl a om att de traditionella benämningarna höger och vänster för att beskriva olika politiska inriktningar, kommer ifrån tiden innan den Franska revolutionen då de som ville bevara den rådande ordningen satt till höger om talarstolen och de som ville skapa något nytt satt till vänster om samma talarstol. Så simpelt.

Så räknade han upp några punkter ifrån 1921 hos ett politiskt parti:


"Det enskilda intresset får icke stå tillbaka för allmänintresset, utan måste hållas inom ramen för en helhet och till allas gagn. Därför kräver vi:

 • Avskaffande av arbetsfria inkomster. Brytande av ränteslaveriet.
 • Vi kräver förstatligandet av alla (hittills) bolagiserade företag.
 • Vi kräver vinstdelning i storföretagen.
 • Vi kräver en storskalig utbyggnad av åldringsvården.
 • Vi kräver kompromisslös kamp mot envar, som genom sin verksamhet skadar allmänintresset.
 • Samhällsandan måste inympas redan i skolan …
 • Staten ska ansvara för ett höjande av folkhälsan genom att sörja för mor och barn, genom förbud mot barnarbete, för bättre folkhälsa genom lagstadgad gymnastik- och sportplikt och genom det starkaste understöd av föreningar som sysslar med idrottsverksamhet för ungdomar."

 • Mmmmm.. Låter välbekant? Det kunde vara ur vilket vänsterexremt partiprogram som helst. Är det från Sovjet i begynnelsen? Eller ur DDR:s välkända indoktrineringsprogram för skolan? Eller ur Maos lilla röda? Eller varför inte Folkhemmets rödaste period?

  Nix, det är ur de tyska nationalsocialisternas partiprogram anno 1921. D v s de vi brukar kalla för nazister. Nationalsocialism är den korrekta benämningen. Och som synes sammanfaller denna politiska retorik med vilket kommunistiskt/socialistiskt parti som helst.

  I "Samhällsandan måste inympas redan i skolan" kyler det ordentligt utefter ryggraden. Vad håller vi på med i Sverige? F! som önskar sig genus-, sexual- och klimatkunskap från 5 års ålder; vad skiljer dessa från den nationalsocialistiska propagandaapparaten? På vilket sätt skiljer sig F!:s "inympning" av förskolebarn från nationalsocialisternas tankar om inympning? Är de i själva verket lika skadliga båda två?

  De två idelogierna bygger på förakt för oliktänkande och aggressiva/våldsamma angrepp på vissa grupper i samhället. I nazisternas fall folkmord.

  Och när våldsromantiker som Athena får ett allt större genomslag så kan vi höra stöveltramp och talkörer hur lätt som helst. Brunröd sörja och kväljande granatrök.

  Gatumobbar som misshandlar sina motståndare får medhåll av sådana som Athena. När gatupöbeln kallar sina attacker för självförsvar fast motståndare inte själva har attackerat, så får de medhåll av sådana som Özz Nûjan, Gudrun Schyman, Axel Bengtsson och Göran Greider.

  De man utövar "självförsvar mot är bl a "anti-demokratiska" SD. Var har vi hamnat när våldsmobbar är demokrater och ett, visserligen kontroversiellt rikssdagsparti anti-demokrater?

  Jo, p g a den nya definitionen av demokrati: värdegrunden. Man hör allt oftare att "vi måste försvara demokratins kärna: allas lika värde". Demokrati kommer från grekiskan och betyder folkstyre. Att den är grundad på att makten utgår ifrån folket. Och att varje människa har rätt att rösta på vilket parti som helst, kontroversiellt eller inte.

  Den egentliga kärnan i en demokrati är att den lämnar dörren öppen även för de mest vidriga ideologier. I själva verket är de dessa som behöver försvaras mest. En sådan som Athena skulle aldrig släppas lös i en radio om det inte vore för att vi lever i en demokrati. Även de som vill krossa demokratin är välkomna att framföra dessa åtsikter.

  Men den svenska demokratin har försvagats så pass att det obekväma och oliktänkande inte längre får komma till tals. jag tänker inte bara på SD utan på en rad journalister som har gjort misstaget att skriva efter eget huvud:

  Ulf Nilsson, Gunnar Sandelin, Marika Formgren, Ingrid Carlqvist, Siewert Öholm, Göran Skytte, Merit Wager, Marcus Birro (utom i fotboll). Alla "högerspöken" förassas ut i kylan t ex Fredrik Lindström (ex-favorit), Karl-Olof Arntsberg, Linda Skugge (ex-favorit), Susanna Popova och Per Albin Abrahamsson ( får dock leda Ring P1). Jan Hakelius lever farligt liksom den frispråkige Ulf Gudmundsson. Och den utmärkta Susanne Ljung har P1-programmet Stil i sann glamour-anda. Men antagligen fick hon en påstötning för nu har programmet lagts till rätta för feminismretorik. Det är säkert många fler som göms undan.

  I Per Albin Hanssons berömda Folkhemstal från 1929 ligger dock inta bara fina metaforer och högtidligt engagemang i det svenska folket, utan också det frö som lade grunden för dagens åsiktshegemoni:

  "Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan. Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffas sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage, I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet."

  Det stora problemet i Sverige är just likhetsnormen. Jantelag och avundsjuka som sedan utvecklade sig till konsensus, åsiktskorridor och "allas lika värde". Bloggaren tror faktiskt inte att det var så Per Albin resonerade. Han var den som lade grunden för Sveriges välstånd och förordade inte något högskattesamhälle där svenskarna jobbar livet av sig medan c.a en miljon av befolkningen inte jobbar. Men misstaget han gjorde var att "inympa" likhetstänkandet hos svenskarna.

  Kommentarer

  Populära inlägg i den här bloggen

  Vad är människosyn?

  En våldtäkt av många

  A-barn, B-barn och C-barn