Invandringen har blivit en naturkraft - Del II

Bloggaren skrev Invandringen har blivit en naturkraft för ett tag sedan. Med tanke på den senaste månadens utveckling i Irak så har dimensionerna för flyktinginvandringen ökat och inget och ingen tycks begära en rimlig lösning. Tvärtom.

En naturkraft utmärker sig genom att ingen mänsklig kraft kan påverka den. Åska, stjärnfall, tornados, översvämningar och jordbävningar går möjligtvis att förutse, men ingen kan hindra dem från att inträffa. För vi människor är så små, så oförberedda och så försvarslösa att det egentligen är ett under att vi fortfarande klamrar oss fast vid vår planet.

Den svenska s k demokratin påverkas inte heller av oss, utan tar beslut som kan uppfattas som renodlade övergrepp på sina invånare. Det som skiljer Sverige åt idag från 20 år tillbaka i tiden är att de framröstade politikerna inte längre behöver stå för sina beslut i praktiken utan har lämnat över makten till en rad myndigheter som tar egna beslut som man också genomför utan politisk inblandning.

Ett exempel är Skolinspektion; en myndighet som Alliansen skapade redan i början av sin regeringsperiod. Skolinspektionen tar beslut om att stänga skolor som man inte faller GD Ann-Marie Begel på läppen. Man tar verkligen ordet "inspektion" till en högre nivå och anmärker på det mesta, även ideella verksamheter som Friends.

Skolverket har under nya GD Anna Ekström också blivit en myndighet med oförtjänt mycket makt. GD:n utmärkte sig från början genom att utfärda statliga direktiv för hur man ska fira skolavslutningar till allmänt nöje.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har nästan hundra medarbetare som jobbar ihjäl sig för att utreda de tusentals personer som har blivit "kränkta" på minst sagt oklar grund. DO utmärker sig genom att agera domstol och "dömer" de felande parterna till skyhöga böter. Det är naturligtvis helt åt helvete.

Allra värst i alla kategorier är förstås Migrationsverket. De har en personalomsättning som för tankarna till bemanningsföretag vilket man förstår om man läser Merit Wagers hårresande blogg.

Det var Migrationsverket själva som tog beslutet om att bevilja alla syrier i världen PUT. Men vilka på Migrationsverket har en sådan makt? Här är hela ledningen. De stackars "miggorna" tiger och lider och stämplar uppehållstillstånd utan grund på löpande band. I ärenden som på något sätt blir ifrågasatta är det miggan som får bita i det sura äpplet.


GD Anders Danielsson är en politruk fast han inte är en politiker. Han är f d SÄPO-chef(!) och det borde leda till en försiktighet till att släppa in kleti och pleti utan krav på ID-handlingar

Men de sedvanliga flosklerna ekar numer så oäkta att man undrar om han kan se sig själv i spegeln. Och hans uttalande om att han "kräks" när han ser Jimmie Åkesson var en populistisk anka, guppande på PK-dammen. Får en myndighetschef uttala sig på detta sätt? Men ingen kan ge något svar. Case closed.

Och nu flaggar f d SÄPO-chefen för ökande flyktingtrömmar p g a att terroristorganisationen ISIS nu skövlar liv i Irak. Och det är här naturkraften mullrar igång.

Det existerar inget annat alternativ än att öppna kranen för irakier också. Alla eventuella restriktioner som krav på visum från hemlandet, är inte alls på tal som en möjlighet. Istället har Migrationsverket tvingat kommuner så små som med 1.500 invånare, att "ta sitt ansvar". Erik Ullenhag är en nickedocka som saknar all formell makt, utan hans uppgift är att framföra vad de stora grabbarna har beslutat.

Danielsson förklarar för DN att en miljard extra måste pumpas fram till asylboenden som nu kan vara på vilken plats som helst. Inga gränser finns. Kulturellt märkta herrgårdar och slott är inget undantag. De privata uthyrarna plockar ut enorma vinster på uthyrningen. Var finns då debatten om "vinster i välfärden"?

"Beräkningen" för antalet asylsökande år 2014 skrivs upp från 60.000 till 80.000. Danmark gör en prognos för ett mottagande på 6.000 flyktingar. Och det är här ländernas inställning till flyktingströmmen skiljer sig åt. Medan Danmark koncentrerar sig på mottagningsvolymen så finns det i Sverige inga som helst idéer om alternativ till att släppa in samtliga som träder över gränsen. Det är vår "skyldighet" att hjälpa människor undan krig.

Många av Sveriges kommuner blöder av stora ekonomiska hål i budgeten p g a belastningen från flyktingarna. Många är de kommunpolitiker som säger nej till fler flyktingar även om staten betalar i början. Man protesterar mot tvångsplaceringar och att det kommunala självbestämmandet har satts på undantag. Anders Danielsson är "upprörd" av den anti-invandringsretorik han tycker sig höra:

Det hätska tonläget är anmärkningsvärt. Vi hör berättelser om bomber, avrättningar och tortyr. Då känns det absurt att höra svenska kommunalråd prata om ”sovjetfasoner” och ”övergrepp”. Hur kan det vara ett ”övergrepp” att ge dem som söker skydd tak över huvudet?
Kommunpolitikerna har naturligtvis rätt. Det ÄR sovjetfasoner att tvinga på de allt fattigare kommunerna ytterligare bördor. Det blir inte bättre av att bostadsbristen är skriande. Man har helt enkelt inte lägenheter nog. Men Danielsson menar att de måste tänka "utanför ramen".

Så nu har de trilskande kommunpolitikerna tvingats in i en lismande hörna där "pragmatiska lösningar"sägs vara möjliga om man bygger specialbostäder åt flyktingarna, s k moduler.

Lars Stjernkvist (S) är nu ny flyktingsamordnare i samarbete med Gunnar Hedberg (M). Stjernkvist vilar inte på hanen utan går ut hårt i sin iver att få trilskande kommuner "att ta ansvar". Han anser att det är en liten mängd människor som kommer till Sverige varje år och att det inte kan vara något större besvär att bygga bostäder åt dessa. Det gäller bara att "vara tydlig" mot kommunerna som inte anser att de längre har möjlighet att bereda fler nyanlända plats.

Här bor Lars Stjernkvist själv. Ett klassiskt 40-50-talsområde med närhet till allt. Det populärste området i Norrköping p g a sitt lugn och variationsrikedom.

Det är lätt att tro att det inte är så många personer som kommer till Sverige varje år när man bor som Stjernkvist gör. Gäller det inte att vara extra "tydlig" mot Stjernkvist själv som inte tycks ha en aaaaning om hur svenska städer normalt ser ut?

Den förmodligen kommande tvångslagstiftningen kan bli det som slår hål på skutan i många mindre svenska kommuner. Det kommer att bli väldigt svårt för alla välvilliga kommunalråd att hålla ansiktet på plats när kaoset breder ut sig.

Ingen önskar stormen Gudrun tillbaka varje år. Ingen kan med förnuftet i behåll önska att städer, samhällen och byar ska fyllas på med moduler (= skjul) där det snart bildas egna samhällen med egna lagar och egen kultur för att vi har en myndighet som har en ledning som mest liknar en samling landsförrädare.

På sin hemsida poängterar Migrationsverket att de arbetar "för oss" genom de politiker vi har röstat fram i fria val:
Migrationsverket får sitt uppdrag från riksdag och regering, som lägger fast den svenska asyl- och migrationspolitiken. Vi arbetar alltså på uppdrag från svenska folket genom de politiker som beslutar om migrationspolitiken.

Så i slutändan är det ändå vårt fel att det ser ut som det gör. Migrationsverket är alltså "vår" skapelse eftersom vi röstar i allmänna val på de som så snällt representerar oss.

Att Migrationsverket egentligen tar upp den här aspekten är för att de vet att de inte har svenska folket med sig. De utnämndes nyligen till den myndighet som svenska folket har näst minst förtroende för . Man kan inget annat än att hålla med.

Kommentarer

Anonym sa…
Tack för en intressant artikel!

Det var dock inte Anders Danielsson utan hans företrädare, Dan Eliasson, som ville kräkas på Jimmie Åkesson. Samme Dan Eliasson som senare har delat ut fina tjänster åt sina kompisar i egenskap av chef för Försäkringskassan.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn