Skammen på torra land

"Musikgruppen" och antirasisterna i Kartellen med den grova brottslingen Sebastian Stakset i fronten, fick publiken på gårdagens Grammisgala att höja armarna med den symboliska knutna näven, i luften. Stakset manade på detta sätt de närvarande kulturmupparna att protestera mot rasism.
Det hela var pinsamt på flera sätt. Behöver vi så mycket kampanjande i ämnet att t o m rena underhållningsprogram måste förvandlas till politiska taburetter? Det påminner mer än någonsin om 70-talets extremvänster som tog varje tillfälle att höja den knutna näven i luften.

Pinsamt att inte kulturmupparna förstår att de gör en hälsning som mer än något annat står för kommunistiska värderingar och att med våld åstadkomma proletariatets diktatur. Kommunistiska Partiet och KFMLr använder fortfarande gesten som symbol för "kampen".
Även Black Power-rörelsen i USA använder gesten, i dagens läge inte så vanligt förekommande.

Några bilder på gesten kan klargöra vad det handlar om:
Det är detta som publiken på Grammisgalan stödde med sin näve i luften. För övrigt är inte gesten alls kopplad till någon antirasism. Men däremot är det de vänsterextrema och våldsbenägna grupperna som använder gesten i sammanhang där deras motståndare figurerar.

Främst är det vid SD-demonstrationer som gesten används, men även i andra demonstrationer, t ex fick en pro-israelisk demonstration avbrytas p g a att de möttes av motdemonstration, upplopp och våld.

I de s k antirasistiska motdemonstrationerna, används också våld i mindre eller större sammanhang. Framför allt får inte demonstrationen fortgå och slutföras eftersom "anti-rasisterna" kastar ägg och stenar och blockerar vägen för demonstrationståget. När de skriker sina egna slagord höjer de sin knutna näve i luften.

Att Anders Behring Breivik höjde knytnäven i rättegången mot honom är svårt att bedöma eftersom Breivik är så mycket höger man kan bli.

Vit makt-rörelsen har också den politiskt färgade symbolen i sin arsenal. Kulturmupparna vet förmodligen inte det heller. Så gesten mot rasism har alltså sin grund i riktiga avgrundsideologier.

Skillnaden mellan denna gest och Hitlerhälsningen är inte heller så rasande stor. Enda skillnaden  är att Heil Hitler utförs med en öppen hand utsträckt snett över huvudet.


Stockholms Stadium 1939, den s k Lingiaden. Den tyska truppen hälsar publiken.Historielösheten kan komma att innebära att historien upprepar sig. Människorna förändras inte. I massorna tar flockkänslan över och flocken har ett gemensamt mål som den enskilde individen kanske eventuellt skulle undvika om hon ställdes mellan ett dåligt och ett bra val.

Om inte annat så såg vi ett typiskt flockbeteende igår på Grammisgalan. Bloggaren tycker i alla fall det är skrämmande. Och att en grov brottsling är den som leder och uppmuntrar flocken till ett oönskat beteende är inte minst ansvarslöst av SVT. Antirasismen har uppnått ett högre ideal och vad som helst är tillåtet om det faller inom ramen för detta ideal. Människans gamla normer och värdeskala fasas ut och ersätts med en politisk agenda som uppmanar till våld.

Och det ÄR skrämmande.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn