Alexandra får smisk

Alexandra Pascalidou är ett riktigt kräkmedel. Det har bloggaren tyckt i flera år. Att hon nu får ett så stort utrymme och framför allt ansvar, att hon ska kunna hålla i långsträckan i debatten inför valet; är vanvettigt av SR.

Men efter den första delsträckan: Hur mycket rasism tål Sverige?, så blev det uppenbart för väldigt många. En mer usel debattledare går knappt att uppbringa. Hetsig, kolerisk, översvämmad av sin egen förträfflighet och en plågsam uppvisning i dumhet. Att hon är partisk och en tvättäkta kommunist råder det nog inte något tvivel om idag.

Droppen som urholkade stenen kom när (äkta borgliga) Alice Teodorescu lättade upp det hela med lite vanligt sunt förnuft. Pascalidou drev en stenhård attack mot Alice, men det var så hon förlorade majoriteten av lyssnarnas eventuella sympatier:

"Jag ska också berätta för våra lyssnare runt om i landet att du står här, du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är jurist, du är vit, du är kristen, du är europé och då kanske man också har en världsbild där rasismen inte är en vardaglig upplevelse. Eller ett sår eller ett trauma som man bär med sig.”

Läs det om igen. Vilket fullständigt brak ner i vaken Pascalidou. Ingen is vill hålla dig. Ingen annan heller,Men å andra sidan... Har inte Pascalidous magplask drivit fram något väldigt viktigt i rampljuset? Svaret hittar man i hennes debattinlägg: Rasister och anti-rasister gör gemensam sak. Hon skriver:

"I Sverige bedöms du inte mot basis av dina åsikter och argument. I Sverige är din bakgrund, och numera skrämmande nog också din hudfärg, det som avgör huruvida du har rätt att uttrycka din åsikt eller ej.

Antirasister och rasister gör numera gemensam sak i att dela upp människor efter hudfärg, den som vägrar infinna sig i denna ordning hånas och reduceras offentligt. Med andra ord konstrueras en uppdelning mellan människor som utgår från samma idéer som den antirasistiska kampen syftar till att utplåna.

Jag tror inte på strukturella eller kollektiva förklaringsmodeller, inte när det kommer till rasism, inte när det kommer till könsmaktsordningen. Däremot råder ingen tvekan om att kvinnor och utlandsfödda diskrimineras. "

Det verkar som om detta har fått en stor spridning, inte "bara" i bloggvärlden, utan i högsta grad i gammelmedia. Fast Sveriges Radio själva håller tråkigt nog käften. Tråkigt för dem själva.

I Alice T:s debattinlägg fanns allt det som bl a bloggaren ständigt skriver om, senast i mitt inlägg om "vithetsnormen".

I detta ständiga hänvisande till strukturer och maktordningar så är det något som socialister inte förstår och aldrig kommer att förstå: "Vi" finns inte. Det är jag och du och vi kan förekomma tillsammans. Individualismen handlar inte om att göra karriär och skita i allt som inte passar (vilket man brukar definiera det som i Sverige). Det handlar om att stå för sig själv och sina idéer och dessutom vara ärlig med att det är jag som person som står för detta. Att inte referera till ett diffust "vi tycker" så tar man på sig själv det man själv tycker man representerar. Individualismen förutsätter mod och orubblighet även om man får smisk av andra. Och det inger en känsla av frihet oavsett om den är verklig eller inte.

Kommentarer

Anonym sa…
KASTA STEN I GLASHUS
Alexandra Pascalidous påhopp på Alice Teodorescu får mig att tänka på talesättet, att man inte skall kasta sten när man själv sitter i glashus.

”Du står här och du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är jurist, du är vit, du är kristen, du är europe”

Vad är Alexandra Pascalidou om inte en väldigt vacker, t.o.m. vald till Sveriges sexigaste kvinna 1996, välklädd, vit europé, programledare både i Sverige och Grekland tillika författarinna och kolumnist. Boendes på en fin adress i Stockholm. Vidare är både AP och AC födda i Bukarest Rumänien.

Bibliografi
Bortom mammas gata 2001
Korsvägar- röster om förortskultur 2002
Frontkick 2003
Taxi 2008
Min stora feta grekiska kokbok Bonnier Fakta 2010

Priser och utmärkelser
Framröstad som Sveriges sexigaste kvinna av tidningen Café 1996
Immigrantinstitutets förtjänstpris 1998
Integrationsstipendium 2000
The Swedish PEN-club prize 2001
Kommunalarbetsförbundets Kulturpris 2002
Statstjänstemannaförbundets Arbetslivspris 2002
En av de tio vinnarna av "Blatte Deluxe" priset 2006, Alexandra Pascalidou vann litteraturpriset.
Bernspriset 2002
Wiki

Kommer ihåg en intervju för många år sedan med AP där hon fick frågan om hon själv känt sig diskriminerad i Sverige. Nej, det hade hon aldrig gjort.

FLYKTEN TILL RASISTERNA och ISLAMOFOBERNA i HÖGAN NORD
Hur kommer det sig att alla länder som vänstern anklagar för rasism, strukturell rasism, misogyni, främlingsfientlighet, diskriminering, afro-, zigano- och islamofobi är de länder som svarta, zigenare och muslimer flyr Till! Om de har råd. Inte som det borde vara Från! Dessa länder styrs ju av den oförbätterligt ondskefulle vite mannen om man får tro den "antrasistiska" vänstern!

De "flyktingar" som vill utsätta sig för detta helvete korsar öknar, klättrar över berg och bevakade taggtrådsstängsel. De riskerar livet i enormt överlastade flytande likkistor, för smugglarnas snöda vinning skull. De sänker sina båtar för att hamna i sjönöd om kustbevakningen upptäcker dem, allt för att undvika bogsering tillbaka. Kustbevakningens fartyg räknas som respektive stats territorium och därmed säkrar flyktingarna rätten att söka asyl. Ett cyniskt utnyttjande av räddningsplikten till sjöss.

Det finns 56 muslimska länder att välja på så varför väljer muslimer Sverige? Landet som är längst bort både geografiskt, kulturellt, språkligt och religiöst.

kung_och_fosterland
Anonym sa…
Rättelse:

"Vidare är både AP och AC födda i Bukarest Rumänien."

Skall vara:
Vidare är både AP och AT födda i Bukarest Rumänien.

kung_och_fosterland
Anonym sa…
ÄN VÄRRE ÄN MEDIAMÖRKNINGEN ÄR ATT EN ANTI-VIT RASIST FICK REGERINGENS UPPDRAG ATT UTREDA VITA SVENSKARS AFROFOBI

Tobias Hübinette skrev följande i tidningen Creol 1996:
"Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!"

I en artikel publicerad på Newsmill den 21 september 2011 uttryckte Hübinette en önskan att förinta svenskar: "För att den vita melankolin en dag ska kunna botas och den svenska vitheten en gång för alla ska kunna annihileras krävs därför att ord som sårar inte längre praktiseras som illokutionära talhandlingar."

http://sv.metapedia.org/w/Tobias_Hübinette

REGERINGEN, OPPOSITIONEN och MEDIA MÖRKAR
Sverige har förutom Regeringskansliet, 12 Rikstäckande morgon- och kvällstidningar och 126 lokala och regionala dagstidningar, webbtidningar är inte inkluderade. (Wiki) Vidare SR med P1, P3 och P4, SVT med TV1 och TV2. TV3 och TV4. Och samtliga mörkar TH:s anti-vithet och regeringen tillsätter honom som utredare av de vitas afrofobi! Vad säger de rödgröna? Inget! Vad säger "anti-rasisterna"? Inget!

kung_och_fosterland
Anonym sa…
Ske detta bli årets värsta klavertramp?

Ned Newman

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn