7 - klöver eller 7 - klövern?

Dagens hisnande nyhet är att gummihuvet Stefan Löfven vill bilda regering med ALLA, fast naturligtvis inte med SD. Det gäller att hålla fast i den röda tråden.

Stefan Löfven är om möjligt ännu mer korkad än Mona Sahlin. Men han har den där typen av trygg utstrålning som kan utvecklas till att bli statsministermässig. Med detta olustiga utspel lär han inte bli någon statsminister heller.


Fast sanningen är ju att han (och Carin Jämtin som förmodligen renskrev det hela) bara realiserar den aktuella situationen inom svensk politik. 7 - klövern är samtliga partier utom parti nummer 8: Sverigedemokraterna. 7 - klöverns separata partier har de senaste sju åren varit förvirrande lika. Konsensustänkandet har passerat rimlighetsgränsen, jämlikhetsdiktaturen har försökt slipa av alla skillnader. "Allas lika värde" betyder rent konkret att "Alla är lika lika" (Eventuellt Allahs lika värde). Ingen ska var mer lik än någon annan. Likstelhet, förlåt likställdhet ska det vara, formar hela Sverige till ett flatlandskap där man antingen får huvudet eller benen avhuggna för att man ska passa i ramen.
Läs mer


Jan Björklund och Annie Lööf avfärdar helt frieriet från Löfven. Lööf visade för en gångs skull ett eget, floskelfritt tänkande när hon menar att S och Lövens utspel bara är ett annat namn för socialism. Och hon har helt rätt. Om sju partier förvandlas till ett enda så har vi en, om inte en diktatur, utan en demokratur.

"Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är, det vill säga nominellt, en demokrati, men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger eller annat godtyckligt kollektiv man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv)".

Lite överraskande vill S ha Miljöpartiet som partner. Riksdagens mest extrema parti är tydligen oerhört populärt, regeringen har ju varit i full gång med att ta det vanvettigare beslutet efter det andra med hjälp av MP. Partiet är ju känt för att agera bromskloss i pågående budgetförhandlingar, om de inte får en liten snuttefilt att sysselsätta sig med. Det kallas för utpressning och är ytterligare bevis för ett korrupt samhällssystem.

Men svenska folket gillar också MP. Men i opinionsmätningarna över hur folket skulle rösta idag om det vore val dyker  Sverigedemokraterna upp som tredje största parti. Ja, med tanke på den oerhörda publicitet det partiet har så är det inte helt oväntat. "Tårtningen" av Jimmie Åkesson och det faktum att både politiker och journalister kraftigt fördömde denna odemokratiska handling, kommer att ytterligare stärka SD.

Löfvens och Jämtins önskan om en 7 - klöverregering är sett ur det perspektivet förståeligt. Förmodligen hade de tagit del av opinionssiffrorna innan de författade sin bulla.

Så det är bara att gissa att de är ganska nervösa just nu; de 7. För att skuffa undan SD så är faktiskt en koalition det enda alternativet. S liknar småungar när de högtidligt proklamerar att de kan samarbeta med vem som helst, förutom SD.

Personligen tror jag faktiskt att det är omöjligt att hålla SD utanför, så partierna i 7 - klövern kommer att söka ett samarbete med SD bara för att vinna valet. All denna svartmålning är inte längre trovärdig. Innerst inne vet de heliga sju att de måste sätta ner foten i massinvandringens spår. När man upphandlar slott för att skaffa tak över huvudet för flyktingarna (95 procent är alltså inte flyktingar), har det redan gått för långt. De nu aktuella förslagen handlar om att man hyr fartyg och t o m oljeplattformar för att bereda plats åt de c:a 60.000 "nyanlända svenskarna". Sedan tillkommer även deras jättefamiljer, anhöriga, vilka brukar vara den största gruppen.

I anslutning till ovanstående så är det ett annat topic som lever och frodas, följetongen om USA:s massbevakningsorgan: NSA. Edward Snowdon som har försett världen med info, är något av en hjälte i PK-media. Men nu kommer en rapport författad av bl a en herre vid namn Fransesco Ragazzi., verksam på universitet i Leiden, Holland. Och rapporten dokumenterar det faktum att Sverige är en av EU:s största övervakningsnation, med tentaklerna utbredda över länder på andra sidan Östersjön plus Ryssland. Det gäller att leva farligt på detta område där allt verkar i lönndom. I den synliga verkligheten saknar Sverige i princip försvar.

Ragazzi menar att Sveriges massbevakning i syfte att rapportera terrorhot utifrån, kabla över det till EU och så NSA; i själva verket saknas effektiv kapacitet utan istället bevakar FRA sina egna invånare, d v s oss. Men det kanske de flesta glömt, fem år efter FRA-beslutet i riksdagen. I alla fall uppger 75 procent att de inte är rädda för att bli avlyssnade eller övervakade på Internet! Vad är det svenskarna inte förstår?

I själva verket har stat, kommuuun och Landsting fullständig insyn i våra liv. Det är personnumren som gör det möjligt att spionera på vem man vill. Vi återfinns i ett hundratal register beroende på vad vi gör. Det borde vara möjligt att avsäga sig registren, men si det går inte. Den kontroll som myndighetssverige har om varje invånare, bara ökar i omfattning. Därför är det relativt lätt att snoka reda på uppgifter om grannars och suspekta släktingars förehavanden, inkomst, förmögenhet, eventuellt brottsregister osv

Det finns inget annat folk i världen som har så stort förtroende för Staten som svenskarna. Det är en bristsjukdom; skörbjugg. Men det är klart; en indoktrinering genom sex-sju decennier kan bryta igenom det tuffaste av försvar. Därför har så många blivit papegojor. Särskilt kvinnor har en tendens att genom varje bokstav låta skölja de vanligaste PK-begreppen.

Därför finns den stora rädslan för förändringar, t ex ett nytt parti som inte följer den sedvanliga mallen för liberal-socialism-kulturmarxism. Eftersom KD förmodligen försvinner ut i kylan, så kommer SD att överta deras plats som den konservativa rösten. Därför blir SD en riktig spelare på planen och slipper att bli kallat för enfrågeparti.

Problemet är då 7-klöverns överlevnad. De har decimerats till 6, 5 eventuellt om centern försvinner. Så om den stora nyckfullheten och ironin rycker in, kan 2014 års val bli en riktig rysare där Alliansen tvingas välja mellan makten (och SD i båten) och ett frysrum i opposition. Eftersom Löfven är inblandad så kan det bara gå åt ett håll: Alliansen vinner valet genom att plocka upp fienden SD i båten. Då avgår Fredrik Reinfeldt, vilket han säkert skulle göra i vilket fall.

Då får vi i sådana fall fira med en tårta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn