Så manipuleras vi av makteliten

Manipulation är nästan detsamma som hjärntvätt. Men till skillnad mot hjärntvätt är en långsam manipulation över lång tid mer effektiv. Det smyger sig in i hjärnans fåror och lägger sig tillrätta för att ligga där för resten av livet om inte något verkligt revolutionärt inträffar. Men det är sällan det gör. I Sverige. Här råder konsensus och denna förtrycker och stryper till alla alternativ sett ur långt perspektiv.

Maktens främsta egenskap är att den är dödsförskräckt för att förlora maken. För att behålla denna tar den till alla medel. Målet är alltid detsamma. Makt är beroendeskapande och snart har den belägrat hela personen.

Här är några exempel på hur makten har allt att förlora på om det område man förfogar över, förlorar sin självklara plats som allenarådande.

Idag kablades nyheten ut om att LCHF-dieten ökar risken för hjärtinfarkt och stroke. LCHF är den diet som går ut på att minimera intaget av kolhydrater och istället ersätta dessa med proteiner från fett. Metoden är perfekt för att gå ner i vikt. Bloggaren har själv använt hemgjorda bantningsmetoder på basis av det självklara: Att undvika kolhydrater som fungerar som byggstenar i fettcellerna.


Kolhydratmetoden har bl a hjälpt många diabetiker som är känsliga för stort påslag av energi. Annika Dahlkvist, en allmänläkare med öppet sinne, anmäldes till Socialstyrelsen två gånger, p g a sina kostråd till patienter med viktproblem och/eller diabetes. Hennes metod: LCHF. Men... hennes metod stod i strid med Makten, här i form av Livsmedelsverket. Dessutom var tjogtals av experter knutna till Livsmedelsverkets rekommendationer. De ville naturligtvis behålla sin särställning som kostrådgivare även om kostråden har visat sig vara felaktig. Till saken hör att de "forskare" som hade släppt denna PK-bomb, bara hade sagt "kan kanske" orsaka stroke.

Så attackerna mot dissidenterna kommer att fortsätta tills det gamla gänget har dött ut. Vi konsumenter bryr man sig faktiskt inte om alls numera. Makten har ingen plats för sentimentalt tjafs.

Annika Dahlkvist var också inblandad i en annan av maktens hjärntvätter: Svininfluensen. Hon hävdade både att influensan inte var speciellt allvarlig och att vaccinet kunde vara skadligt då det inte var utprovat ordentligt. Hon ställde sig mycket frågande till skrämselpropagandan som syftade till att alla skulle vaccinerade sig.


Hon blev åter kölhalad och förlöjligad. Nu har Fettdoktorn gjort bort sig igen. Men tiden visade att Dahlkvist hade haft rätt. En sådan nyfiken, granskande och ifrågasättande part som konfronterar s k självklarheter, finns det inte plats för i ankdammen Sverige där alla punktmarkerar sina positioner. Dahlkvist blev nerbultad ända till fotknölarna och har inte setts till sedan.

Detta var ett exempel på maktens hantlangare utanför politiken. Då anser jag att media är en del av den politiska makten med sin kraftigt vinklade och enbordade vänsterpropagandan.

Några av medias mest framgångsrika "kampanjer" är lanseringen av dessa: Papperslösa (sagt av någon fackpamp från början), riskkapitalister, elitskolor, anti-demokrater, anti-rasister, klimatsmart, islamfientliga, järnrörsligan, aktivister, frihetskämpar.

Bakom varje ord av de ovanstående är ord laddade med en helt annan association

Sedan snappas naturligtvis uttryck och begrepp upp som media inser kan vara effektivt i manipulativt syfte: Barnfattigdom, hållbar utveckling, klimathotet, klimatskeptiker, mångfald, gränslös värld, strukturell rasism, patriarkala strukturer, könsmaktsordning, islamofobi, hen och så frågan "om vi behöver tillväxt". Alltihop med handen rakt riktad mot större statlig inblandning, politiska styrinstrument och myndighetsutövning.

Apropå svininfluensan så var det fler anmärkningsvärda inslag som utkristalliserade sig. Först och främst skrämselpropagandan. Influensan hade inte fått någon större spridning, men ändå piskade man upp rena krigsstämningen i landet. Reinfeldt var ovanligt ärlig när han sade att det vore en katastrof för samhället om stora grupper inom vård och skola skulle bli sjuka. Välfärden kunde då inte uppfylla sina plikter. Men pensionärer, redan sjuka och handikappade ägnade han inte en tanke. Om dessa skulle bli sjuka och dö skulle det bara var en samhällstjänst.

60 procent av folket vaccinerade sig. Men Reinfeldt var klart besviken för att inte "följsamheten" hade varit bättre. Vi var ju ändå 40 procent som förstod att detta bara var en hoax.

Bloggaren vaccinerade sig alltså inte. Det gör man inte om man låg sjuk i Asiaten som fyraåring och överlevde. (Asiaten var en av de värsta epidemier som har gått över välden. Spanska sjukan var en annan. De skövlade miljontals liv.).

Om man nu tänker själv och inte blir offer för all manipulation

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn