Prideparad, kippavandring och hijabupprop?

Att kämpa för acceptans och tolerans i ett samhälle som inte fattar något av vad det innebär, är svårt. Ännu svårare blir det om den avvikande sexuellt, etniskt och/eller religiöst inte förstår att det är genom sina ständiga uppvisningar, tåg och nu upprop, faktiskt markerar att de är just avvikande. Man bekräftar och permanentar denna olikhet. Precis som om alla andra vore lika?!!

När det gäller Prideparaden så är denna enbart underhållning, en studie i exibitionism och, skulle bloggaren vilja tillägga, smaklöshet. Den stjälper snarare än hjälper de homosexuella, som i kampen för frigörelse och liberalisering har gått sina banemän till mötes. Genom Pride i sin nuvarande tappning, blir det en kavalkad av ett beteende som är synonymt med vad intoleranta alltid har hävdat; Att homosexuella enbart är inriktade på sex i alla tänkbara former och med vilka som helst, och dessutom inte ryggar för några som helst konsekvenser av denna. (Jag menar med homosexuella även de andra grupperna, B, T och Q men som inte är lika många (?) och lika omnämnda historiskt sett).

När det gäller den s k kippavandringen varje lördag i Malmö, så är denna betydligt intressantare och angelägen. Först och främst handlar det om en samhällsgrupp, svenska judar, som aldrig förekommer i den här typen av sammanhang annars. Så när de ser sig nödda och tvungna att markera så borde vi lyssna.

Malmö har numer blivit synonymt med judehat över hela världen. USA har ögonen på Malmö och President Obama skickade härom året sin speciella rådgivare i dessa frågor till Malmö för att ta ett samtal med Ilmar Reepalu. Hon återvände till USA med dystert besked om antisemitism på politik- och ledningsnivå i Malmö. För övrigt är judar förföljda och trakasserade även i andra stora svenska städer. Att gå omkring med kippa i Stockholm och Uppsala är också en säkerhetsrisk för den enskilda.

Medan det i princip varje dag rapporteras om strukturell rasism, främlingsfientlighet och diskriminering när det gäller muslimer i Sverige, så är det desto mer ovanligt att judehat diskuteras. Orsaken är att makthavare och media är så skiträdda för att komma på kant med muslimerna. Allt krypande för islam bottnar i en kapitulation för terrorskräcken.

Muslimernas hat och våld mot Malmös judar i synnerhet, belyses bara tillfällighetsvis. Muslimer är ju annars bara offer för judar, det är ju något som vi hjärntvättas i att tro varje dag med bl a Cecilia Uddéns snedvridna rapportering från Mellanöstern. Hon stöder mer eller mindre öppet islamismen som berättigad och att deras våld och mord är ursäktligt i sin roll som offer för den israeliska s k ockupationen. Av Israel är Sverige som helhet utsett som Europas mest antisemitiska land.

Så inte undra på att nu t o m judarna går ut och demonstrerar. Precis: Till och med.

Och nu, det senaste i demonstrationsbranschen, är muslimska kvinnors hijabupprop. Ja förresten, inte bara muslimska kvinnor. Svenska femininister har också deltagit i hijabupproret, d v s gått omkring på Stockholms gator införda i huckle! Det är häpnadsväckande. Men det handlar ju om kvinnans "rätt att klä sig enligt övertygelse".

Muslimska kvinnor säger sig också vara utsatta för hatbrott och en händelse som ser ut som en tanke var den s k hijabattacken i fredags. En gravid kvinna i hijab, d v s huckle, fick detsamma avslitet och därefter fick sitt huvud dunkat in i en bils motorhuv, vilket naturligtvis är fullständigt oacceptabelt.


Men denna händelse har nu blivit ifrågasatt som helt sanningsenlig. Det hijabupprop som avgick på måndagkvällen, var redan schemalagt sedan långt tidigare. Så händelsen på fredagen var lite för bra för att vara helt sann.

Det ligger mycket i det som Nahid Persson Sarvestani säger i P4:

"Slöjan är något som män har skapat för att de är rädda att bli kåta när de ser håret på en kvinna"..

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn