Horan och madonnan - i muslimsk tappningFörst en observation. Varför finns det bara affärskedjor i Sverige? I galleria efter galleria: KappAhl, Lindex, Vero Moda, Stadium, MQ etc. Dessutom har deras kläder gemensam tillverkare vilket har fått till följd att det är stört omöjligt att få till en egen klädstil; om man inte är Lena Ph förstås.

I bloggarens barndom fanns där skomakare, låssmeder, hattmakare, sömmerskor, köttaffärer och fiskaffärer; alla med namn som Hallbergs, Anderssons, Leffes cykel, Veras kläder o s v. Vad hände? Svaret: Det började med snabbköpen. Helt plötsligt blev det möjligt att handla all mat på samma ställe och så småningom utökades det till att man sålde strumpor och leksaker också. Specialisterna och de egna sortimentet konkurrerades ut. Idag kan man åka igenom 10 städer och inte se någon som helst skillnad.

Då är det tur att vi har mångkulturen. Förutom pizzerierna så startar man även skönhetssalonger och alternativodlade livsmedel. Det är den positiva sidan av denna mångkultur. Att det finns innovativa entreprenörer med egna idéer som, om de får hålla på ett tag, kan skapa mer diverserade stadskärnor. Men det måste finnas människor som också stöder dem genom att att gå in och ta sig en titt.


Tyvärr är dessa en mycket liten grupp av den totala invandringen. Det är mer fråga om att ta emot än att ge.

Jag var nere på det fina shoppingcentret för en stund sedan. När jag satte mig en stund ute i solen passerade ett kolsvart tält förmodligen med en person inunder. Springan framför ögonen var minimal, mindre än två centimeter. Hon hade tre barn med sig, en i barnvagn. Undrar hur det skulle gå om de två större barnen skulle pipa iväg. Hon skulle för det första inte upptäcka det förrän efter en stund. Sedan skulle allt sökande efter dem vara omöjligt. Vad är en sådan mammas funktion?

Till saken hör att det är bortåt 22 grader idag med strålande sol. På insidan av ett kolsvart tält måste hettan bli olidlig. Eftersom man oftast får läsa att kvinnorna bär dessa plagg helt frivilligt och att det är skönt, så undrar man verkligen vilken definition man ger 'skönt'.

Lite inside information. Mina öron har nåtts av en person som har en big time insyn i den muslimska familjen. Hon berättar att kvinnan under det kolsvarta, sköna tältet är klädd som en strippa, med strumpeband, minimal täckning över de strategiska ställena och ett kraftigt sminkat ansikte! Horan och madonnan? Någon?

Denna uppenbara dubbelmoral stämmer till eftertanke. När denna kvinna pinas under det svarta täcket, flinar hon då förnöjt för sig själv när hon tänker att vi går omkring och anser att hon är förtryckt? Men å andra sidan kan hon ju knappast se våra ansiktsuttryck när vi ser på henne. Men hon är väl medveten om vad vi tycker om detta. Det är i viss mån en maktdemonstration. "Ni med alla era löjliga lagar kan inte hindra mig från att göra precis vad jag vill".

Våra demokratiska fri- och rättigheter har under senare år blivit naggade i kanterna. Visst har vi fortfarande intakta fri- och rättigheter, men de inte längre för alla! HMF, Lagen om hets mot folkgrupp, verkar ytligt sett vara en adekvat lag, men med tanke på hur den tillämpas så har den passerat sina egentliga kärnområden.

Det är inte Hets att säga till en täckt kvinna att lämna en inomhuspool. Det är inte Hets att säga till föräldrar till omöjliga ungar som inte kan hålla fingrarna borta från mat och, ja det mesta. Det är inte Hets att upplysa ett muslimsk par hur man bokar tid i tvättstugan och/eller att man ska slänga soporna i det för ändamålet uppställda kantinerna.

"Partiet" F!, med Gudrun Schyman vid årorna, sysslar med att bränna upp 100.000 kr ute i offentligheten. Det räknar jag som en ren och skär kränkning; ett förakt för alla de kvinnor som sliter sönder sig i den offentliga vården.

F!, som i Feg Inskränkhet, har ingenting om människors vardag att göra. Vad gör Schyman när hon möter den svarttäckta kvinnan? Ler hon mot springan och gör tummen upp för kvinnans fria val? Bloggaren vet nog vad som skulle få Schyman att plocka upp megafonen. Det är när den täckta kvinnan drar av sig tältet och yppar sina inre hemligheter. Strumpeband och paljetter och "gatumålning".

Då är det de patriarkala strukturerna som plockas fram, "vita medelålders män" och könsmaktsordningen. Då är det fråga om sex, makt och klass. Då är det fråga om kvinnoförtryck.

Men det ligger å andra sidan helt i linje med andra feministiska stolpskott. Sexköpslagen, där kvinnorna görs till menlösa offer, kanske bör lägga in undantagsklausuler: Heltäckta kvinnor utövar prostitution därför att de vill det. Männen är bara tillbedjande undersåtar och ska alltså inte straffas..

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn