Samma gäng, nu som då

Bloggaren läste artikelnLiv&Rätt och fick sina misstankar besannade. Den socialdemokratiska och kristna(?) Broderskapsrörelsen, numera Tro och Solidaritet, har en gapig och radikaliserad grupp som vurmar för islamistisk terror och totalitära idéer. Det var samma typ av gaphalsar som radikaliserades på 70-talet och allierade sig till de värsta av den tidens kommunistiska regimer och folkmördare. Under förment värdeskapande namn som skulle ge bilden av "de fromma godhetsapostlarna" så höll de Sverige i ett hjärngrepp i tiotalet år. Skadorna som dessa organisationer orsakade är omöjliga att att reparera. De har nämligen suttit vid maktens köttgrytor i 35 år

Det var dessa som bidrog till att riksdagsbeslutet om att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land överhuvud taget klubbades igenom. Och nu är det snart dags igen.

Det Muslimska Brödraskapet, som just nu genomför en total rensning av kristna i Egypten och har som mål att införa sharia-lagstiftning, har Islamska Förbundet som sin främsta partner i Europa. Det talar om för oss att Peter Weijderuds och Ulf Bjerelds jiddrande om det Muslimska Brödraskapet som ett folkhemsideal, är en verklighetsförfalskning som borde leda till dessa herrars avgång ifrån sina fina styrelser.

I denna filmsnutt: Fear of radicalism is not irrational, berättar Douglas Murray om varför

Vi har en ambition, en villighet och en önskan om öppna och toleranta samhällen, som i demokratins namn bjuder in även oliktänkande. Men exakt när blir de oliktänkande extremt oliktänkande? Oliktänkande på ett sätt som gör att vi helt enkelt inte passar ihop, och i slutändan utgör ett hot mot samma demokrati som bjöd in dem?


Vi har sett att i de arabisk-muslimska länder som har öppnat upp för en tillstymmelse till demokrati i form av fria val, omedelbart har valt in islamistiska partier som genast avskaffar denna tillstymmelse till demokrati. I deras fall handlar det om en fullständig okunskap om demokratisk kultur, men i våran?

Här råder det, verkar det som, en fullständig okunskap om diktatur och förtryck som dödar folk som flugor. Istället har vi krafter som verkar FÖR detta i form av radikaliserade grupper. Eller hur ska man tolka den gren av Broderskapsrörelsen som kallar sig "Hjärta" (snyft) och deras kamp för att leda in islamister i den aktiva politiken? Är det det tatuerade hjärtat man syftar på? För ingen med ett klappande hjärta och en fungerande hjärna kan någonsin föra fram sådana idéer. Åtminstone inte i ett fritt och demokratiskt land som Sverige ska föreställa sig vara.

Progressiva och radikala. Så benämnde sig 70-talskommunisterna också. Att vara "progressiv" är att verka för framtiden. Men en sjukdom kan också vara progressiv: Successivt smyger den sig in och vidare för att så småningom ta över alla organ... "Radikal", plötsligt och genomgripande, har också sin medicinska motsvarighet: Fria radikaler. Inte bra för kroppen.

Gemensamt för de gamla progressiva radikalerna och de nya, är deras förhatliga attityd till USA och Israel och den förlåtande, gråtmilda men samtidigt hyllande ton mot terrorister som också hatar USA och Israel. Göran Greider slår nya världsrekord i denna bransch varje dag.

Det som är lite speciellt med det gapiga Hjärtat och Göran Greider är att de är kristna. Vanligtvis brukar kristna vara värdekonservativa men Broderskapsrörelsen har alltid varit vänsterkonservativa. På västfronten intet nytt.

När nu kristna öppnar upp och t o m stöder islamister så är det en dödsönskan. Inom islam är alla andra religioner Satans påhitt; särskilt kristendomen för att den är typisk för Västvärlden. Så sorry. Dagens islamistiska vänner är morgondagens fiender.

Anna Ardin (jo, snygg!) är en av Hjärtats främsta företrädare. Hon gjorde sig känd i hela världen 2010 då hon tillsammans med väninnan Sofia Wilén anmälde Julian Assange för våldtäkt. Om denne var skyldig är inte klarlagt (fast Assange är en ful fisk) han har flytt till Equador.

Att Ardin är feminist stod klart men att hon också är extremist var okänt. Sedan då 10.000-kronorsfrågan: Hur kan en feminist vilja bereda plats för den mest kvinnoförtryckande ideologi som finns? Mhhmmm...Hon kanske bär på en underliggande konflikt om att vara undergiven och underkastad men ge karlar på käften för att de gör just det. Detta är en MYCKET kontroversiell teori, men det kanske är för att den är sann? Q, som i queer, brukar faktiskt betyda att man ägnar sig åt lite lustiga lekar. (Queerfeminister finns ju). Bloggaren vet faktiskt inte, bara att jag själv inte är sådan...

Men hon är en drama-queen som alla s k progressiva, radikala människor har varit i nutidshistorien.

Nu ska jag vara modern och länka till ett Twitter-flöde. Anna Ardin är djupt skrämd över det "muslimhat" som sprider sig. Hon citerar ur någon låt (?):

"Då gick solen i moln. Gatorna ekade av stöveltramp. Det var den dag soldaterna kom. Alla blommor vissnade och dog".
Kan det vara islamisterna hon menar? Men i sin egen kommentar på bloggen om debatten hon försökte föra med Evin Rubar i morgonradion, skriver hon:

"Hon talade om vad människor kopplade till muslimska brödraskapet gör i Egypten (som Omar tydligtklargjort att han inte har någonting med att göra). Hon hävdade utifrån sin expertroll att de har en dold islamistisk agenda som Omar är satt att driva. (det sade faktiskt inte Rubar, min korrigering)För att svara henne hade de inte bjudit in någon av de många experter som skulle kunna debattera just detta med henne. Utan en aktivist, dvs mig. Och exakt vilka kopplingar som finns mellan moskéer har jag ingen aning om. Jag vet inte ens vad min egen kyrka har för samarbeten eller vad de samarbetsorganisationerna tycker eller gör. Men troligtvis en massa vidriga saker."
Ja, så är det. Aktivister och alla andra -ister har oftast "ingen aning". Det är detta som gör dem farliga.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn