Vi är alla zigenare

Ja, hm, man får ju inte saga the z-word längre, men faktum är att bloggaren tycker zigenare är ett snyggare ord än råååmer. Ziganism heter det ju fortfarande, eller hur? När kommer ordet ziganofobi? För inte kan det väl ändå bli rååmofobi?

Romer sags ha sitt ursprung från Indien och har därefter vandrat over hela världen. Men är man nomad så är man...

Det bästa sättet att get rid of ziganofobi är att helt enkelt att förklara att vi alla är zigenare. För någonstans i var mans släktträd kan man finna någon suspect repslagare eller gorilladomptör. Eftersom detta inte är helt populärt så har man senare förklarat sig vara "vallon". Valloner var som bekant ett hantverkarfolk, duktiga och driftiga, och hade föga gemensamt med kringresande zigenare som drygade ut sitt capital med diverse olagliga aktiviteter.

Trots zigenarnas benägenhet att hålla sig till den egna gruppen för barnalstrande, så är detta en relativt ny företeelse. Enligt Wikipedia så har romer, inklusive Indien, släktband knutna till bade Etiopien/Eritrera, Egypten och Turkiet. De uppges att de har krigat på turkarnas sida och att de i huvudsak har varit militärer för olika folk i sekler. Eftersom deras ursprung är från öst så är det ganska naturligt att vandringen slutade i det gamla Östeuropa. Av någon anledning blev de kvar där trots förföljelse och slaveri. Till Sverige kom de på 1500-talet och har nu blandats upp med finska zigenare. Beroende på vilka lander de har invandrat ifrån har de växelvist kallats för tattare eller zigenare. (Jag blev som barn varnad för att cykla till Näset för där bodde bara tattare och zigenare.)Att de nu genom århundraden har förföljts och diskriminerats har att göra med att de aldrig har assimilerats in i de lander de har kommit till. Parallellen med muslimerna blir påtaglig när man ser att den s k integrationen snarare har radikaliserat dessa.

Att befinna sig utanför de samhällen man kommer till innebär oundvikligen ett handikapp. När man jämför med judarna som också har behandlats som pestsmittade, så inser man att judar faktiskt har införlivats i de (främst västerländska) lander man har kommit till. Judarna har haft ett driv och en ambition som har placerat dem i den absoluta toppen i framför allt USA. När man jämför zigenare med judar så star det ganska klart att det uppenbarligen inte ligger i zigenarens eget intresse att skapa sig ett liv utanför den egna kretsen.


Diskriminering av vissa grupper kan inte bara skyllas på en part. Varför blir dessa grupper föremål för denna diskriminering? Och är det verkligen fråga om diskriminering? Zigenarna, sorry romer, har själva placerat sig utanför genom sitt envisa  kvarhållande av urtida traditioner. Men det är väl en fråga om trygghet också. Man får aldrig glömma detta.

Men för att återgå till förra inlägget om Karl-Olov Arnstberg, professor i etnologi, som redan 1997 framlade sin forskning om Svenskar och Zigenare (då ett acceptabelt begrepp). Enligt hans forskning så har zigenarna varit prio nr ett för positive särbehandling. Socialvården har samarbetat med AF i en omfattning som ingen grupp kommer i närheten av. Men utan resultat. Arnstberg kom fram till genom intervjuer att zigenare helt enkelt vill vara försöjrda av samhället då det är en skam att jobba för gojs, dv s oss. Och orsaken till att man inte later sina barn gå i skolan är av samma anledning: de zigenska barnen ska inte uppfostras av gojs. Det finns ett utbrett förakt mot oss gojs. (jämför kuffr)

Så hur diskriminerad är man om man själv diskriminerar folket i det land man just nu bor hos?

Som väntat blev Arnstberg sågad jams med fotknölarna. Så HÄR kan man absolut inte resonera. Att skylla på zigenarna själva var verkligen inte populärt. Idag skulle Arnstberg inte ens bli påtänkt för en tång ens utan rensas från jordens yta genom rena rama arkibuseringspatrullen.

Angående den pågående formen av godhetens diktatur, så riktar han sparkar åt bade höger och vänster. Demokratin har förvandlats till en stab av självutnämnda demokrater bestående av en kulturell och politisk elit som sätter sig till doms over alla som inte delar deras uppfattning. Känns igen?

Nu kommer han och Gunnar Sandelin ut med en bok: Invandring och mörkläggning som i klara siffror redogör för såväl kostnader som Sveriges slappa inställning när det gäller krav på ID och kontroll av asylanternas egna berättleser. Det gäller, som Sandelin själv påpekar, att bara komma med rådata och slänga det i ansiktet på alla hycklare.

Men för att återgå till ziggarna, så är det manga av oss som har passerat genom livet som "vallonättlingar", utan att vara det. Istället är dessa "skyddsvästar" mot det faktum att vi i själva verket härstammar från zigenare.. Som vän till en släktforskare så har jag fått mängder med bevis för att detta är sant.  Vallonerna invandrade till Sverige först på 1600-talet, men faktum var att så manga som 20 procent återvände till hemlandet Belgien. I själva verket var det familjer på storleken 1000-1200 som blev kvar I Sverige. Att dessa skulle ge upphov till alla "vallonättlingar" är i högsta grad osannolikt. Zigenarna var däremot fler till antalet och männen hade en benägenhet att plantera säd utanför den egna gruppen....

Så vilka av oss har egentligen zigenarursprung? Ingen vet, bara att det är manga. Själv ska jag enligt min far vara en "vallonättling". Men med tanke på hur släkten på hans sida såg ut så är det inte alltför otroligt att de hade ett zigenarursprung. Så även jag i sådana fall. Men min fars släktingar såg verkligen ut som zigenare, inclusive min far själv. Detta till trots så har bloggaren begåvats(?) med ett ganska nordiskt utseende. Tacka mamma för det!

Man behöver inte nödvändighetsvis vara rasist bara för att man tycker att vissa folk på jorden är snyggare än andra. År man född och uppvuxen i Norden så gillar man det nordiska utseendet bäst. Är man född och uppvuxen på västra kusten av Afrika så gillar man förmodligen kolsvarta med stora läppar. (Det är detta utseende som svenskar sags ha allra svårast med).

Min fars släkt var en samling osedvanligt osympatiska typer, helt igenom ego och utan känsla för ett kultiverat beteende. För övrigt osedvanligt dumma i huvudet och dessutom mentalsjuka. Nej, det måste ha varit något skumt i deras genpool. Men själv så har jag inte lidit så mycket av ovanstående. Det är väl mitt ljusa hår......

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn