Tungomål och moraltest - och antifeminismenKolla in videon. Det är vårt nya stjärntillskott på journalisthimlen: Henrik Torehammar. Den nya Riksbögen med utstuderad plastik och värmlandsdialekt. Dessutom ett röstläge som skrämmer mina katter. Han har sedan denna video spelades in s a s gått från "klarhet till klarhet" och har nu värvats till P1 där hans sitter och är olidlig tillsammans med Thomas Nordengren i Efter 3. Louise Epstein har också tvingats utstå honom några gånger.

På flådiga och flåsiga siten Stureplan.se gör olika "kändisar" reklam för kläder och kitch. Här finns också Torehammar.  Mitt i smeten.

Är detta journalismens framtid?

Och eftersom han nu ledde Guldbaggegalan (som jag inte såg, nej, nej). så måste ju detta föregås av en intervju:

Killen är ett osäkrat maskingevär. Men dekorerad som framtidens journalist? Visst PK-smäcken sitter gjuten. I själva verket, i den mån jag har haft oturen att höra honom, går tre fjärdedelar av tiden åt till att fördöma och förlöjliga meningsmotståndare i allmänhet och Sverigedemokrater i synnerhet. Här en pärla. Torehammar blir anmäld till Granskningsnämnden efter det att han hade sagt till Thomas Nordengren att han dels var gammal och att gamlas svett luktar illa!!
Dessutom kryddas det på med lite rasism och SD också.Nej, man orkar inte höra hela klippen. Men man får en rätt klar uppfattning ändå. Den här överspända råsopen är alltså en dekorerad nykomling som SR och SVT hoppas ska ersätta de gamla, trötta testuggarna i 40-talistgenerationen.

Om nu Torehammar får kasta skit på vita, medelålders män och håna diverse andra mer eller mindre kända (hetero)män, så råder det totalt motsatta när det gäller kvinnor. För har någon hört talas om: "vita, medelålders kvinnor"? Och att man dessutom förlöjligar och spyr förakt över just den helt ofrivilliga egenskapen?

Maria Sveland, som just är en vit, medelålders kvinna som bor på Södermalm, blev känd genom sin första bok Bitterfittan, en råfemnistisk offerbetraktelse över det orättvisa i att vara född till kvinna. Sveland är nu aktuell med en ny bok: Hatet - en bok om antifeminism. (Recenseras för övrigt i Södermalmsbladet med en bild på Sveland som sveper en latte i någon av de inpruttade gamla caféerna för de priviligerade.).

Sveland hör inte till de vassaste knivarna i vertygslådan. Och de vet hon. Det märks i hennes retorik och de betraktelser hon gör över samtidens Breivikssmittade antifeminister. Att den ilska hon har fått ta emot från webben och via mail går naturligtvis inte att försvara, men går den att förklara?
"Jag har ingen annan förklaring än att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen och fick helt andra resurser och arenor. Rasismen och antifeminismen går hand i hand. Sen har det så klart också att göra med den växande fascismen i hela Europa. Det är jävligt otäckt.
" Jag kan förstå det, att de tycker att det är oerhört provocerande att jag bor i en bostadsrätt på Söder. Jag har en bra ekonomi, publiceras, syns och får ta plats. För män som är arbetslösa, känner sig diskriminerade och förbigångna tror jag det blir extremt provocerande att jag pratar om orättvisor."
Att SD kom in i Riksdagen skulle alltså få småglin och ungkarlar att vräka ur sig otidigheter på nätet? Som sagt, inte den vassaste...

Bloggaren kan inte tänka annat än att det provocerande med dagens feminister på intet sätt har att göra med vare sig rasism eller fascism. Det är en konsekvens av att dagens feminism är rent ut sagt perverterad. Hela genusvansinnet där man "byter kön på bestick" och med förstoringsglas plöjer igenom dagstidningars foton i jakt på hur många kvinnor som finns med. Eller att de nya 100-kronors och 200-kronorssedlarna är könsdiskriminerande. Eller att byta ut Herr Gårman. Eller att pojkar och män får finna sig i uttryck som "gubbslem", "har en kuk i pannan" och hot om att "skära kuken av" t ex bloggaren Per Ström. Denna vulgärretorik står på så låg nivå, är så rå och motbjudande att om man är en högutbildad kvinna så blir minst lika förbannad som en lågutbildad man. Och hur kommer det sig att dessa Södermalmshäxor som säger sig stå upp mot orättvisor är så föraktfulla mot outbildade? För finns det inte ännu fler kvinnor som är outbildade nu för tiden genom den berikande invandringen? Men det är klart; det är väl det som är "orättvisorna" i Svelands värld.

Förresten skrev jag själv ett mail till Sveland som jag naturligtvis inte fick något svar på. Mitt mail innehöll inget om att "steka brösten i smör" utan var bara en saklig redogörelse för min egen uppfattning om "näthatet.". Det skulle inte falla mig in att skriva och förlolämpa någon genom förnedrande tillmälen, bara för att de inte delar mina åsikter. Men det är klart, hon kanske har läst min blogg om hon har googlat på sig själv (vilket inte skulle förvåna mig).

Dagens extremistiska feminister får allt skylla sig själva. Det har själva bjudit in hatet i värmen på Södermalms bästa adresser.


Kommentarer

Christer sa…
Är detta ett exempel på första steget, demoralization, av de fyra kulturmarxistiska stegen?

Jag trodde vi hade kommit längre.
Anonym sa…
Christer
Jag tyckte Majs text var jättebra, hon är som alltid vass. Jag är mycket högutbildad och mycket intelligent (det sista har jag papper på) och dessutom påläst på marxism. Men jag förstår ändå inte vad du menar. Kan du förklara?
Essbe
Maj Grandmo sa…
Jag förstår inte riktigt heller. Att jag kallade Torehammar för Riksbög var inget illa menat. Jag trodde alla var med på att bög idag är ett avdramiserat ord.
Men de fyra kulturmarxistiska stegen? Var har jag skrivit om det? Jag är den första som anser att kulturmarxisterna har förstört det mesta.
Anonym sa…
http://www.youtube.com/watch?v=aZ1Ts3Mcpkw

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn