Apartheid på Eckeröbussar?

Polisens REVA-nde har fått en oväntad spridning. Två bussar skulle avgå från Stockholm ut till Grisslehamn för transport till Finlandsbåten. Enligt Samer och Ahmed delade först chauffören upp passagerarna i en vit, svensk grupp som fick den ena bussan. De med "utländskt" utseende hänvisades till den andra. Oklart om samma chaufför körde båda bussarna. Samtidigt. Det framgår inte av berättelsen.
"När jag, min bror och en kamrat till oss skulle åka från Cityterminalen till Grisslehamn i onsdags blev vi placerade i en buss där vi snart upptäckte att alla som gick ombord hade utländskt utseende. När vi tittade ut genom bussens fönster såg vi att alla som såg ”svenska” ut visades in i en annan buss, säger Samer"
Hans bror Ahmed berättar att chauffören stod mellan utgången på Cityterminalen och bussen. Där stod chauffören och pekade åt vilket håll resenärerna skulle gå.
"– Sedan följde han med oss och såg till så att vi kom ombord " 
Där här går man hårt loss på Aftonbladet. Äkta apartheid, wow! Det är nog Billströms blåögdhet som har fått oanade konsekvenser. Daniel Swedin tar till brösttonerna:
" Vi leker en farlig lek just nu. Misstänkliggörandet, bristen på respekt för andra människors upplevelser och politiker som glatt experimenterar med avgrundsretorik – det är ett gift som kommer få samhället att ruttna inifrån".
Han påpekar föga originellt att alltihop är Sverigedemokraternas fel. Ingen Breivikare dök upp, det är väl för tidigt på morgonen.

Så vad ska man då tro? Nu är Samer och Ahmed kränkta så DO lär få en hel buss att deala med. Och varför frågar man inte de s k svenska på den andra bussen om det här är deras upplevelse också? Det måste rent logiskt även ha varit två chaufförer eftersom det rörde sig om två bussar. Vad sade då den andra chauffören?

Chauffören som stod som vattendelare har nu tagits ur tjänst och riskerar sparken. Och nu ska det bli värdegrundsutbildning.

DN skriver också om händelsen men här får chauffören komma till tals:
".....i stället svarade han att den buss som Samer Chatila och hans kamrater åkte med var en direktbuss för dem som förbokat resan. Den andra bussen skulle stanna längs vägen och plocka upp flera resenärer. Detta, och inget annat, var skälet till att man delat upp passagerarna"..
Bloggaren tycker detta låter som en betydligt rimligare förklaring än "apartheiduppdelning". Men Samer och Ahmed hade absolut inte förbokat resan säger de.  

Jag ställer mig tvivlande till att en sådan här händelse är ett utslag av apartheid som judebussar. Bröderna Samer och Ahmed fick ångest för att bussen skulle köra till Arlanda för en deportering av bussgänget.
Men detta framför ögonen kommer alla rasismkåta journalister att mala i veckor. Uppriktigt sagt så börjar jag undra om de verkligen vill välja att tro på allt som förmedlas i andra hand. Om inte annat så säljer det lösnummer...

I dessa dagar när allt som föregås av en enda anmärkning som syftar till att kritisera den nuvarande huvudlösa flyktingpolicen, rycker det med sig en rad av hatretorik från Pk-maffian. Som naturligtvis tar alla "kränktas" word for it.

"Miggorna" på Merit Wagers blogg är en enda lång uppgörelse med Sveriges asylpolitik. Uppenbara lögner måste tolkas som sanna ur den asylsökandes ögon. Den verkliga sanningen är inget som ens är eftertsrävsanvärt, Migrationsverket ter sig alltmer som ett lusthus. Eventuellt sakliga beslut efterföljs av en mediastorm som alltid väljer att bortse från fakta som ligger till grund för beslutet. Istället hamnar fokus på gråtande familjer som är utsatta för den omänkliga svenka asylpolitiken.

Svensk asylpolitik är faktiskt omänsklig i så mått att inga regler och förordningar egentligen är värda något. Det omänskliga är att ha ett rättssystem som inte följs utan urholkas och säljs ut p g a en maktfullkomlig media som lever efter devisen att "godhet" står över ett lands samtliga lagar. "Godheten" ifråga är ett förhärligande, en hybris, över sin egen lyskraft där alla medel är tillåtna bara orden "solidaritet", "humansim" etc fladdrar över läpparna.

På vilket sätt bidrar dessa för ett agerande av egen kraft? Att sitta på en redaktion och vara "god" kostar inte ett dyft av eget engagemang. När hybrisen dessutom får som resultat att ett lands själva fundament börjar krackelera, hur "god" är man då?

Nyheten om apartheidbussarna kommer nu att blåsas upp till helt orimliga proportioner. Trots att det hela baseras på två unga mäns berättelser, kommer man att gå vidare med deras version av händelsen utan att ställa det i förhållande till andras.

Det är tyvärr så, vilket får uppleva varje dag, att människor ljuger i ett helt geomgående egensyfte. När dessutom denna händelse landar så lämpligt på bordet efter REVA och Billströms klumpiga formulering, så borde man någonstans även tänka tanken på att mot denna bakgrund är det tacksamt att dra stocken lite längre nedför strömmen. Utnyttjande kallas det på ren svenska. Utnyttjande av de vindar som just nu blåser i en viss riktning. Och visst har Daniel Swedin rätt: Ett land med ett allt instabilare rättssystem ruttnar faktiskt inifrån.

.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn