Anti-feminism = Rasism???

Femmerna känner sig lite skraj när nu det är tydligt att vi, hennerna, inte är sä där överförtjusta över genusvända bestick, Fru Gårman och sökning med förstoringsglas efter kvinnobilder i media. Så nu har man vässat (de långa?) naglarna och drar till med det värsta de kan tänka sig. De som inte odelat gillar ovanstående utan betraktar Schyman som en sorglig spillra från fornstora dagar, är också Rasist!

Bloggaren hittade den här filmen. Det går att tolka den hur som helst:

Well, PK-brudar emellan borde kunna skratta åt det här. Men det är knappast troligt. I förrgår fanns en typ av recension av Maria Svelands nya bok: Hatet - En bok om antifeminism. Det är lustigt hur språket förändras över tid. "Antifeminism" är väl så vitt jag vet, ett nytt ord. Precis som "antirasism".

Men orden har ingenting med varandra att göra. "Antifeminism" är det som Breivik sysslade med (jorå han är med här också) medan "antirasism" är de goda människornas kampsport. "Frihetskämpar" är oftast den gapiga vänsterlobbyn som nu har lyckats köra över svensk lag och krossat REVA-projektet. Är inte ett dugg förvånad
Recensionen ifråga är i själva verket en intervju med femmerna och antirasisterna Maria Sveland och Lisa Bjurwald. Även Bjurwald är ju aktuell med boken Skrivbordskrigarna. Sveland poängterar att:

"Jag har medvetet tagit med personliga erfarenheter i boken, för jag tror inte på intellekt utan känslor och kropp. Jag vill kunna prata om att vara rädd, jag är inte superstark och kaxig hela tiden. Samtidigt värjer jag mig för hur personfixerad och snaskig till exempel debatten efter Uppdrag gransknings program om kvinnohat har varit,"
Nej, intellektet är inte Svelands starka sida. Bjurwald däremot har något under pannbenet men utnyttjar det dåligt. Hon kunde bli en seriös betraktare av det Sverige som har växt fram de senaste 15-20 åren. Men istället har hon valt att inte ta ställning alls; genom kulturradikalisering:

"Och det har sett olika ut i olika tider. Kvinnor fick inte göra abort i Sverige fram till 1970-talet, i många länder är det fortfarande förbjudet. I vissa länder bör kvinnor bära slöja, här sminkar vi oss och har stringtrosor. Det intressanta är att se syftet med det, det vill säga att hålla kvinnor på plats," (Sveland)
"Titta bara hur kvinnor ser ut i morgon-tv, uppsminkade som små Barbiedockor. Du jobbar med något som inte alls har med utseendet att göra, men för att presentera det för omvärlden ska du ändå dockifieras. Det är en form av förtryck. Ingen av oss sitter här i mjukbyxor." (Bjurwald)
Förtryck är att se bra ut och vara nöjd med sig själv? Det handlar aldrig enbart om att glänsa för männen, man gör sig fin för sig själv i första hand. Kvinnor gör även sig snygga i huvudsak för sina medsystrar. Det är kvinnor emellan som man vill glänsa. Kravfullt, ja, men förtryck? Nej.

Och att jämföra med kvinnoförtrycket inom islam, hedersförtrycket och könsstympningen med att svenska kvinnor inte fick göra abort innan 70-talet. Är detta verkligen ett adekvat argument? Det damerna gör via sina uttalanden är att praktisera, just, kvinnoförtryck och en axelryckning åt 70.000 tjejer (och killar) som lever under dödshot om de inte har kysketsbältet på intakt. Här är det knappast en fråga om fri abort eller stringtrosor. Sveland och Bjurwald är osmakliga, okunniga och fega.

Att dra till med Breivik när man känner sig missförstådd under glorian, är patetiskt. Och det är här man släggar in lekhetstecken mellan antifeminism och rasism. De verkar inte ens veta vad begreppen betyder. Huvudsaken att de får breda ut sig och känna sig kränkta. Att fr allt Sveland har fått mottaga så många hatfyllda mail är fullständigt oacceptabelt och det vittnar om att det är en hel del low-lives där ute som avreager sig. (Kanske p g a "socio-ekonomiska faktorer"?).

Men hennes uppenbara brist på nyanser gör henne tyvärr till ett tacksamt mål. Att hon bor på Söder förvärrrar bara situationen. Vilket hon tycks förstå. Så varför flyttar hon inte?

Man är inte någon hatare bara för att man tycker illa om den extremfeminism, kulturradikalism och hyckleri som har brett ut sig. Man är inte heller någon hatare när man tycker att den stora invandringen från diametralt skilda kulturer skapar oöverskådliga problem.

Det handlar absolut inte om hat. Istället är det oro över utvecklingen och en vilja att slå vakt om våra ursprungliga värden. Feminismen av idag skapar det kvinnoförakt som man tror att man kämpar emot. Som bloggaren har skrivit tidigare: Man skäms över att vara kvinna t ex när en känd skådespelerska ska dela ut en Grammis till en manlig jazzmusiker och konstaterar att "män har en kuk i pannan".

Sveland tycker att hatet började i och med drevet mot F!. I anslutning till detta så presenterade DN en teckning där en bonde står och betraktar sina höns. I pratbubblan står: "De organiserar sig". Ett gott skratt förlänger livet (och käften).

Jag tycker nog att det värsta med kvinnorörelsen är att man har brist på humor. Det är nästan så att alla yttranden, artiklar, sångtexter och böcker innehåller något kvinnoförtryckande. Man letar efter bevis på den "patriarkala könsmaktsordningen"överallt. Det är absolut inte konstruktivt, det leder till negativitet och depression.

Genom de senaste årens bravader inom skolan, väg- och trafiklagstiftningen, försvaret och grammatiska förvrängningar, har femmerna bundit sitt eget ris åt ryggen. Dessutom, genom sexköpslagen, så har man befäst kvinnans roll som underordnad och ett offer för mannens perversion.

Detta ligger bakom femmernas kräftgång i allmänhetens ögon. Man har gjort sig själva urlöjliga och med ett undermåligt språk och vulgärretorik.

Bahareh Andersson skriver på Newsmill om det svek Gudrun Schyman och resten av radikalfemmerna, gör sig skyldiga till när de relativiserar och därmed reducerar det faktiska kvinnoförtrycket inom islam till en icke-fråga.

Så det är högst relevant att förklara hur feminismen leder till rasism. Antifeminism är en reaktion mot alla tokigheter. Men det femmerna själva ger uttryck för, skapar rasism.
 

Kommentarer

Anonym sa…
Jag tänker på den där videon som du har ovan och en em när jag, vit medelålders man, åkte T-bana från Odenplan mot T-centralen. Två unga tjejer, ca. 18, sitter mittemot mig. Dom såg ut som feminister (ja, ursäkta men de gjorde de). Plötsligt säger den ena till mig: "Blir du kåt nu heterogubbe"? och drar ned tröjan över ena axeln.
Jag kanske skall göra en egen video?
Anonym sa…
Maj
Denna video var ju väldigt otydlig. Du har rätt att den kan tolkas precis hur som helst. Man man undrar hur de tänkte sig att den skulle uppfattas.
Samtidigt inser man att det finns väldigt smuts i hjärnorna hos en del. Man kanske skulle behöva skrubba hjärnvindlingarna med såpa och rotborste för at bli av med all smuts.
Glad att jag har andra tankar i huvudet, delvis beroende på den verklighet jag lever i (sjukvård) och den typ av litteratur jag har valt.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn