Om rapande kossor och folkförakt

Folkuppfostran. När en elit av "exporter" anlitas för att få folket att agera och tycka "rätt" är Sverige oslagbart. Ofta utan ifrågasättande sväljer vi budskap som om man skulle reflektera och skaffa information, inte skulle acceptera.

Rektorn för en restaurangutbildning tillfrågades i Studio Ett om varför svenskar äter så mycket kött och vad som borde göras för att få ner vårt köttätande.

Förvånande ärligt svarade han att den påverkan som fungerar bäst är det moraliserande mästrandet från eliten som så småningom letar sig ner i folkrötterna. Att minska köttätandet görs inte via skatter eller skräckpropaganda typ galna-ko-sjukan. Istället är det det långsamma manipuleringen av människors sinnen som är effektivt.

Vi kan väldigt lätt se hur rökning har förvandlats från ett coolt och naturligt beteende, till en häxjakt och en social degradering av rökare. Moralisterna har fullt utrymme att uttrycka rent förakt mot folk som bara har valt en product som man gillar. Det utrymmet använder man. Men nu har man också börjat ifrågasätta rökarnas psykiska status också. Bloggaren horde själv på radio ett program om rökningens negative konsekvenser. Man drog sig inte för att diagnosticera rökare som jagsvaga, inkapabla till egna beslut och empatilösa.!!!Att göra detsamma med köttätandet kommer säkerligen att lyckas om inte svenskarna förstår att det inte är staten som bestämmer vad vi lägger på tallrikarna. Fördömandet av köttätare från de rent illvilliga PK-journalisterna, kommer dock att regna ner som på en husvagnssemester. Och naturligtvis kommer det intensive lobbyarbetet för köttskatt från samma hall.

Det moraliserande fördömandet från mingelmaffian äter sig långsamt ner till folksjälen. Så précis som med rökningen kommer köttätarna att gå en sorglig framtid till motest. Man får gömma sig i omklädningsrummet när man ska äta sin hamburgare eller fläskkotlett och vädra ut den avslöjande doften efteråt.

Så bygger eliten sin marknadsföring av det förakt som man känner för "vanligt folk". Vad vi tycker och tycker om duger inte. Vi ska tycka och tycka om "rätt saker". När det gäller maten så kommer de 10048 matprogrammen att demonstrera lika manga sätt tillreda linssoppa på.


Varför ska vi äta mindre kött? Gå ut och fråga folk! 95 procent kommer att svara att det är dåligt för miljön. Varför är det dåligt för miljön???????

"Dom säger det" är ett vanligt svar har jag märkt. Jo, men varför? Transporter. Djurplågeri. Dåligt foder. Utsläpp av preparat och besprutad mark. Det är rätt alltihop.

Men den allvetande eliten har en annan förklaring. Kossorna är ansvariga för den globala uppvärmningen. Deras fisar och rapar från de fyra magarna innehåller så manga växhusgaser att det är ett under att jorden fortfarande snurrar.

När jag berättade detta för min mamma som just hade svarat "Dom sager det", så tappade hon hakan. Hon hade aldrig hört något så idiotiskt. Nej, just det.

Idioter lär upp andra att bli idioter. Sedan kommer de och ska mästra de idioter de själva har skapat.

Guldbaggegalan gick av stapeln igår kväll, måndag. Äta, sova, dö, var filmen som vann en rad priser. Filmen om horande politiker, Call Girl. hade flest nomineringar, men gick lottlös. Felet med filmen var att den kanske, möjlighetsvis, kunde tolkas som om Palme också gjorde sina avtryck hos Dagmar.

Äta, sova, dö har höjts till skyarna av PK-eliten. Men publiken har svikit. Nu är minglarna förbannade. Anna Serner från Svenska Filminstitutet, skräder inte orden. Svenskarna är korkade, förstår sig inte på fin film, gillar bara lättsmält goja och har en undermålig filmkultur. Ja, undermålig kultur överhuvud taget.

Att sitta och spy ut sitt förakt mot det arbetande folket som kanske vill ha lite underhållning när man väl blir ledig, är verkligen ett kardinalbevis för dålig kultur. Dessutom är det folket som betalar lönen åt dig Anna Serner. Glöm inte det.

Så nu har minglarna bespetsats sig på att skita ner köttätarna. Jordbruksverket har lagt ett förslag om "köttskatt", ett uttryck som intressant nog myntades av Jonas Sjöstedt för säkert 7-8 år sedan. De som alltid har öronen vända åt vänster har säkert sugit på karamellen ett tag för att nu sätta in hela arsenalen.

PK-mingle förutsätter några få fraser som man kan upprepa när man går ut och in i de små sippande grupperna av elitkunnande.

"Jag vill också ha en arabisk vår".
"Näthatarna är bara en samling inavlade imbecilla med IQ på 70"
"Tobinskatten är det bästa som har hänt EU"
"Vi vill ha hem de svenska terroristerna"
"Om det finns några sverigedemokrater här så ska ni veta att bössan är laddad."
"Har ni några bra recept på linssoppa och bortjs?"
"Finns det några 'svenskar' här (hahahaha)."
"Hatet drabbade mig i går"
"Jag slår nu ett slag för förortshatet".

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn