OS-mästarna i lismande

SRB, vad betyder det? Jo, dels är det ett gammalt intelligenstest som brukar användas för att undersöka utvecklingsstörning.

Men det betyder också Svensk Rödbrokig Boskap och syftar naturligtvis på våra kära rödvita kossor som så stilla idisslar trots all skit de får för att de orsakar klimatförändringar med sitt fisande och rapande.

Här ute på landet får man helt nya inspirationskällor till skapande och pysslande. Så därför gjorde bloggaren en liknelse mellan de rödvita kossorna som fiser och den 'Rödbrokiga Boskap' som Sveriges samlade maktelit består av.

Makteliten är också idisslare. Och visst förstör de klimatet. Så nära nollgradigt har det aldrig varit. Någonsin.  Jag syftar kanske främst just nu på det aktuella uttalandet från försvarsminister Karin Enström att "Saudiarabien är ingen diktatur". Det är så fullständigt häpnadsväckande, så erbarmligt fegt, så totalt undergrävande för allt förtroende för henne. En kulturrelativist som försvarsminister? Hjälp oss!


Man kunde alltså inte hålla på och dela in länder i "kategorier". Nej, för det finns ju inget politiskt system som är bättre än något annat. Det är så att man lägger en kaka på trottoaren. Javisst ja, landsvägen förstås.

Det är inte ens PK, snarare det motsatta. Att kamma diktaturer medhårs kan aldrig vara rumsrent ens idag. Det är också lite komiskt att varken försvarsministern eller någon annan, har några problem att kalla Vitryssland för en diktatur....

Så det är med andra ord ren och oren feghet som ligger bakom. För övrigt gömmer sig alltid feghet bakom de kulturrelativistiska rosa glasögonen. Men står inte för någonting. Men inte heller mot någonting. Fast i själva verket så står man alltid på den rätta sidan i maktbalansen. Lismande buksvågers som limmar på nästa kusin på steget ovanför i hierarkin. Ja, d v s den som inte finns. I Sverige är ju alla organisationer platta eftersom ingen är bättre än någon annan. Men också; att ingen behöver ta ansvar för någon eller något. Så vi lägger oss platta som flundror.

Men hierarkien är av ett helt annat slag. Den består av Vår Herres Hage där den Rödbrokiga Boskapen idisslar på det bästa gräset medan man ser ner på Sorgedalen nedanför. SRB riskerar inget. Det gäller att hålla ihop i hagen. Däremot måste man tvinga alla i Sorgedalen att stå ut, bara jobba, hålla käften med knytnäverna vitknogade i fickan. I Sorgedalen regerar nämligen Skulden.

Denna feghet, flathet, vidriga lismande likt en tjackhora på cold turkey som bara måste få tag i en till kund, präglar vår SRB mer än någonsin tidigare i världshistorien. Att inte våga stå upp för någonting någonsin och sedan sparka neråt där skattebetalarna huserar och anklaga dessa för att vara såväl rasister som fascister, men också lantlolliga imbecilla som springer på Bauhaus och ÖB. (Vad är det för fel på Bauhaus? Jag hörde nämligen detta uttalande av den nya riksgrisen Henrik Torhammar. Hua!).

Men även icke-handling räknas som handling. Försvarsministerns uttalande är intressant utomlands p g a den pågående konflikten mellan Sverige och Vitryssland. Som alltså är en diktatur i svensk mening. I USA ser man inte längre på Sverige som något föregångsland, om man nu någonsin gjort det. De var dock imponerade över vår rikedom en gång i tiden. Och så blir man lurade ibland av Global Happiness Index.

För i Sverige kan vi väl inte vara lyckliga? Ingen kan ju vara lyckligare än någon annan. Vi är så lyckliga över att vi hjälper diktaturer att rusta upp med svensk krigsutrustning. Lyckan ler så den smälter ner alla isiga barriärer mellan folk och fä.

Kulturrelativism och politisk relativism har dock ett stort, stort fel. Den är varken konsekvent eller logisk. När relativisterna sparkar neråt så avslöjar man var man anser att man själv befinner sig. I den hierarki som man inte medgav att den finns.

När nu Sverige står rustat för den nya invasionen, syrierna, så gör vi det med en förvissning om att vi är bäst i världen på att ha samma värde.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör