Frihet eller valfrihet

Valfrihet har aldrig skadat någon. Det kommer inte att göra det heller. Faktiskt var valfrihet ett av de ben som socialdemokratin tog sin avstamp ifrån när de grundade Folkhemmet, det berömda. Men över hela projektet vilade skylten : Den tredje ståndpunkten.

Den tredje ståndpunkten avsågs att inkludera det bästa av marknadsekonomin plus det bästa av kommunismen. Men det smakar skunk om begreppet Den tredje ståndpunkten.


 Tredje Riket, Den slutgiltiga lösningen. Så nog hade Per Albin, Gustav Möller och de andra tagit ett djupt andetag från nationalsocialismen också. Ja, vi vet ju att de gjorde det. Tvångssteriliseringar av "undermåliga idioter", "underlägsna raser" och "genetiskt belastade".
Vad hade dessa för valfrihet?

Valfrihet inkluderade istället att resterande kunde ta del av det allt digrare smörgåsbordet som skulle komma att lyda under namnet Välfärdssamhället.
Men först måste man skapa Välstånd så att folk hade råd att betala när skatterna sköt i höjden. Så Full sysselsättning var nödvändigt för Valfriheten och Välfärden.

Valfriheten i sossetappning är ett intressant kapitel. Du får välja vad du vill, så länge du inte tränger igenom murarna som omger the gated community. Att vara alldeles särskilt begåvad och skaffa kunskap som långt överskrider makthavarnas.. Och att vara ekonomiskt geni och skaffar dig en stor förmögenhet. Kort sagt, att inte vara någon dussinmänniska. Då begränsas valfriheten och förvandlas i en blinkning till ofrihet.

Att leva i ofrihet är det värsta av gissel. Det spelar ingen roll att du är valfri att köpa en av tjugosju olika märken tandkräm. Tandkrämen kan i alla fall inte göra dig fri.

Att svenskar skulle vara de största individualisterna i världen är provocerande. När man vet att det hela beror på att svenskar slipper bry sig, vare sig det handlar om barnens uppfostran och omhändertagande eller gammelmormor på äldrevården som sakta dör av undernäring och en slapphet bland personalen som medför att ingen märker när någon ligger och dör.

Det är detta som inkluderas i begreppet Valfrihet och Välfärd. Frihet att slippa bry sig och bara satsa på sig själv. Frihet att slippa är emellertid något helt annat än frihet att göra.

Det är idag tio år sedan Fadime Sahlindal fick plikta med sitt liv för frihetens skull. Så farlig kan faktiskt friheten vara för ett betongkollektiv. Friheten är loose ends. Friheten är att välja sitt eget liv. Friheten är ett stort och farligt hot mot kulurer som bara strävar efter kontroll och makt. Så de som korsar över gränsen ska helt enkelt elimineras på¨ett sätt eller ett annat.

Efter Fadime har de varit många. I alla dessa "balkonghopp" döljer sig ett skammord. I alla dessa försvinnanden och hemliga identiteter kan vi ana skamkulturens omisskännliga brutalitet.

Man beräknar att 60-70.000 unga tjejer och killar lever i hot och skamförtryck idag. Det är en förfärande siffra. Hur är det möjligt i Landet Lagom Valfrihet?

Att hurra för mångkulturalismens allt större utbredning i Landet Valfrihet är ett pannskott för alla dessa ungdomar. Att låta representanter för den mest dödsbringande kulturen av dem alla ingå i Sveriges beslutande organ, Riksdagen, är ett svek mot alla dessa och livsfarligt för resten.

I Seved, Malmö, har brevbäraren sagt sitt och vägrar att bära ut post i det området. Istället ska invånarna i det sargade gangsterghettot ta hand om sysslan. Ett entuastiskt kommunalråd (S) säger att "Det ger nya möjligheter för ungdomar att komma in i samhället och skapar sammanhållning grannar emellan".

Det enda som slår mordet på friheten är mordet på sanningen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn