Så var det jul igen

Bloggaren kommer att tänka på en urfånig vits som går att praktisera i dessa dagar:

Familjen står utanför huset till släktingarna och försöker förgäves komma in. Den frustrerade mamman uttrycker:
- Varför kommer vi inte in?
Den lille 8-årige pojken med tindrande ögon konstaterar:
-  Det är för att julen står för dörren.


Kul i jul vill vi alla ha, även om orsaken till det roande har förändrats genom åren. Som tråkig vuxen tycker man kanske att huvudsaken är att träffa släkt och vänner är i en hejdundrande fest. Fast först måste barnen gå och lägga sig. Vilket kan vara desto svårare. Barnen är rusiga av de nya prylar de har slitit upp från de glittriga omslagspapperen.

Under tiden blandas groggarna under munterhet och förväntan om hur du kul det ska bli. Blir det det? Ofta så släpper spärrarna totalt och frustrationen och gamla oförrätter växer i takt med antalet groggar.

Så bloggaren brukar undvika dessa Shakespear draman.

Hur som helst så har jag några gissningar på hur olika PK-grupper firar jul.

Klimathysteriker: Sitter i en mörk kolonistuga med några levande ljus tända. Ingen värme finns i stugan, istället har man på sig tre jackor i med två ylletröjor inunder. Maten är kallskuret, helst vegetarisk, men med mångkulturell touch som kall falafel och och caesarsallad.

Feminister: Separatister som sitter i ett sekelskifteshus på Södermalm prytt med afficher av Leila Khaled, Ulrika Meinhof  och Valerie Solanas. Rödvinet flöder och snart är les femmes fatale klappraka och tårfyllt börjar sörja sina gamla stormika relationer.

Socialister (se även ovan): Firar jul i en avlägsen fjällstuga men med full utrustning som diskmaskin, tvättmaskin, värstingstereo och hemmabioanläggning. De diskuterar livligt om hur fattigt Sverige skulle vara utan massinvandringen och att de helst skulle se fram emot att den fördubblades. Själva bor de till vardags i en 6-miljonslägenhet på Östermalm med de könsneutrala barnen i privatskola.

Nya Moderater: Skramalar ihop hela släkten i en hyrd lyxlokal på Berns salonger. Dessutom diverse kommun- och riksdagsledamöter som har fått grönt ljus av Fredrik Skamfäldt, vilket utesluter Anne-Marie Pålsson, Maria Abrahamsson m fl. Rådsjursadel och champagne. Alla närvarande har kopierat Skamfäldts papperslapp på vilken står hur många svenskar som röstade på SD. En ateistisk bön för att hatet ska bestå även nästa är. Fillippa har regnbågsklänning och bär sjal "av respekt".

Sossarna: Stor sorgelegi med brännvin och svartsoppa. Juholt spenderar julen helt ensam då ingen vill ta i honom med tång. Mona Sahlin håller hov i söderhalmsmoskéen, med Waberi inbjuden. Hon försöker värva honom genom att stöta på honom. Annars befinner sig de flesta sossar i Thailand med all inclusive så att man slipper kontakter med den smutsiga lokalbefolkningen.

Batikhäxor: Står på Malmskillnadsgatan och delar ut kondomer till prostituerade vilket inte visar sig vara fler än två stycken. Batikhäxan går därför ner till Sergels Torg för att möta upp med Maria Enmansorkester junior och andra batikhäxor som bevakar torget beredda med mobiltelefoner för att dokumentera allt som händer för att presentera på nästa socmöte. Snackar med svarta killar om vithetsnormen och hur förtryckta de svarta är.

Men för alla normala och klarsynta så önskar bloggaren:

GOD JUL!

Kommentarer

Anonym sa…
God jul med mycket skinka och köttbullar även till dig!
Och du har sååå rätt angående släktfyllan, den ska vi undvika... :D
Anonym sa…
God Jul Maj.Du är en ljusglimt i mörkret.Cliff
Hehe, påhittat men ändå sant. God JUL på dig, Maj Grandmo! Jag ser fram emot ett nytt år med din blogg.
Anonym sa…
God Jul tack för alla dina upplysande inlägg. Det är bra att det finns sådana som du som vågar skriva hur det är.
Anonym sa…
Ho Ho, Gott nytt år på dig du homnovänlige själ!! Jajamensan blogg kan ta sig i "brasan"
Anonym sa…
Och förresten hur är det med ditt eget homoliv?
Maj Grandmo sa…
Hehe, homovänlig! Det var something new. På julen är vi väl vänliga mot de flesta!

Mitt homoliv? Mja, intet nytt under solen. Raggar killar som aldrig förr!!

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare