Kul i jul

Så var den då slut - julen. Mycket glitter och tinder med barnaögon kunde registreras. Och så massor av mat!!! Det blir inte nådigt att ställa sig på vågen i veckan.
Att gå ner i vikt är egentligen inte så svårt. Det svåra ligger i vår egen karaktär: oförmågan att sätta gränser, självkontroll och vara konsekvent. Den största stötestenen är våra ögon. Vi har en väldigt god fantasi när vi ser något som "ser bra ut". Då måste det säkert smaka gott också!


Det bedrägliga är något allmänt och vedertaget. Om en person är läcker, sexig och snygg så innebär inte det att det är en 10-poängare själsligt och intellektuellt.
Likaså är det på överbryggande nivå. Bara för att något ser bra ut på ett byråkrat-, politikerskrivbord så är det inte alls säkert att detta fungerar. Likaså har en skrivbordsprodukt liten reabilitet; att detta speglar den faktiska verkligheten.

Reabiliteten påverkas av den berömda mänskliga faktorn. Tolkningen av det man mäter, ja mätmetoden i sig, kan vara biased. Det är därför som den värsta formen av lögn är statistik, som Mark Twain uttryckte det.
S k hermeneutisk forskning (att utifrån en teori lägga fram olika utfallsmöjligheter för att detta är sant), är det totalt dominerande som bas för de verkliga irrlärorna, åtminstone i Sverige.

Vi har ett flertal irrläror som skadar vårt land på djupet eftersom de letar in sig i rättssystem och politiska beslut. För att inte tala om hur de förgiftar våra sinnen. Här är några av de mest förekommande:

Ökad jämlikhet = tryggare samhälle med mindre brottslighet. Får människor att leva i harmoni med varandra och ger en god hälsa.
(Ej överensstämmande med verkligheten)

Genusvetenskap (behöver ingen närmare förklaring). Maktstrukturer och könsmaktsordningar finns bara i teoretikers egen sinnevärld, denna värld befinner sig på vänstra halvklotet.

Klimathotet - "forskning" i form av datamodeller som matas på "fakta" som är kraftigt styrd av vad forskarna vill visa. Fakta som talar emot hypotesen tas ingen hänsyn till. Dessutom fuskas det för att maximala bidrag ska betalas ut.

Och naturligtvis: Att ett mångkulturellt samhälle är berikande och utvecklande.

Hela baletten med sociala verktyg som det svenska välfärdssystemet är utrustat med för att stötta upp de s k svaga grupperna. Resultatet av många års socialt arbete och ett ofantligt uttag av skattemedel har blivit att välfungerande medborgare har satts på undantag. Man tvingas att bo tillsammans med subkollektivet som förstör och stör , bara för att kommunen har beslutat om "integrering" av dessa. Satsningar på missanpassade som alltid misslyckas istället för att satsa på det välfungerande, har lett till en allmän resignation; varför ska jag bjuda till och fortsätta betala in skatt när detta inte premieras?

Igår var bloggaren på en julmiddag. En av de inbjudna var en så PK-späckad kvinna att jag trodde hon faktiskt skämtade när den ena floskelgrodan efter den andra hoppade ur henne.

Jodå, att laga mat, diska och städa konserverar könsrollerna och maktstrukturerna. Jag skrattade gott, ingen höll med henne utan tvärtom lade fram det ena undantaget efter det andra.
En tjej har ett helvetesboende med vrålhög musik inpumpandes i stort sett dygnet runt. PK-kvinnan sade sig då vilja satsa på de störandes människors problem, de behövde stöd.
Bloggaren blev provocerad och rådde kvinnan att själv flytta in i det där huset och sedan leka barmhärtige samariten med våldsamma knivbeväpnade knarkare och stöldligor.

Det förunderliga med den här PK-kvinnan och andra, är att de inte tänker. Istället fungerar man som papegojor; upprepar bara det andra har sagt utan att reflektera över om detta är riktigt eller ej.
De här människorna är farliga. Faktiskt de farligaste vi har. Det är med deras bistånd som pappersdrakarna får liv. Och med levande pappersdrakar kommer irrlärorna borra sig djupt in i samhällskroppen.

Den centrala frågan är därför: Varför tänker inte människor?

Kanske är det så att det viktigaste för dessa människor är inte huruvida påståenden och teorier är sanna eller inte. Det viktigaste är att bli socialt accepterad. Och med tanke på hur Sverige av idag fungerar så måste man motvilligt ge dem rätt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn