Den upphöjde fursten

Fredrik "allas lika värde" Reinfeldt har nu delvis avstrippats sina imaginära silkeskläder. Anne-Marie Pålsson har skrivit boken Knapptryckarkompaniet    där hon skriver om att partiledningen med Reinfeldt i spetsen, behandlar Riksdagsgruppen såväl kränkande som förtryckande.
Förändringen av partiet till att styra om skutan till de Nya Moderaterna var en intern uppgörelse som togs av partitoppen utan insyn för riksdagsgruppen. De bara informerades efteråt och meddelades att följa den nya partiordningen.
"Vi ledamöter fungerar mest som statister, som något vackert att visa upp när demokratin behöver ett ansikte". Något utrymme för självständiga ledamöter finns inte"

Reinfeldt har agerat föraktfullt och maktfullkomligt mot ledamötena och inte givit dem något utrymme för egna idéer. Många protesterade mot FRA-lagens införande. Då möttes de av Reifeldts nedsättande kommentar:


"Vad tror ni att ni är? Ett remissorgan? Som får tycka vad ni vill? Ni är här för att genomföra regeringens politik och inget annat"


Detta häpnadsväckande uttalande var droppen för Pålsson. Reinfeldts maktövertagande innebar att taket sänktes till ett minium av andningshål för riksdagsgruppen.

Att alla "de gamla" moderaterna har funnit sig vid det här är obegripligt. Hur kan de gå de gå upp på morgonen och se sig själv i spegeln och veta att det man gör varje dag är emot de yttersta värderingarna man egentligen har? Varför har inte hela riksdagsgruppen avgått?

Svaret är att regeringsmakten är det allra viktigaste. Vad man sedan torgför för åsikter spelar mindre roll. Och detta i en tid då Reinfeldt, förmodligen på eget initiativ, tar och genomför det ena vansinniga beslutet efter det andra.

Makt till varje pris har sänkt många nationer ner i avgrundsträsket. Ett mycket tydligt exempel på detta är Robert Mugabes Zimbawbe. Hans besinningslösa hunger för att sitta kvar vid makten har kostat människoliv i form av hungersnöd, ekonomisk kollaps och mord (på vita).

Hos en emotionellt instabil ledare är makt livsfarligt. Reinfeldts hårt tillbakahållande av nyanser i mimik och språk, talar för en mycket psykiskt pressad individ som inte riktigt har koll på sin impulskontroll. Hans tvångsmässiga hat mot SD är helt enkelt inte sunt. Detta får långtgående konskvenser för Sverige eftersom Reinfeldt tillsammans med drönarna i MP håller på att förvandla vårt land till en bananrepublik och U-land genom alla analfabeter vi importerar. Ja, t o m åker ner och hämtar, vilket är helt groteskt.

Att makten blir viktigare än ett lands väl oh ve får oundvikligen historien att upprepa sig. Det brukar börja med att ekonomiska resurser styrs bort från verkliga samhällsbehov till förmån för utopiska drömmar om en ny världsordning. Detta är typiskt för det kommunistiska systemet liksom för extremhögern. Här möts extremerna och gör gemensam sak. Allt för maktens skull.

http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=3604966&t=17

Kommentarer

Anonym sa…
Tänk att politiska ledare inte tar mera ansvar över sitt land utan istället splittrar det och förvandlar Sverige till ett U-land och bananrepublik. Svenskarnas välfärd bantas ned samtidigt som de måste betala skyhöga skatter för att kunna försörja och betala livslånga bidrag åt världens folk.

Det är fruktansvärt att ett fint land som Sverige förstörs.

Tack igen för ett bra inlägg.
Anonym sa…
Man övermättar arbetsmarknaden för att dumpa löner. För varje pris, dessvärre.
Förändringen av Moderaterna är beklagansvärd. Ännu värre är att det inte tycks finnas en samhällskraft stark nog att fylla ut det tomrum som har uppstått inom högern. Idag har högerkonservativa ingen representation i riksdagen.

Men vi ska nog inte klandra Reinfeldt och den nya moderata partitoppen utan de svenska väljarna. Det var först när Moderaterna genomgick denna metamorfos åt vänster som folk började rösta på dem.

Fast, vad kan man vänta sig av ett folk som har manipulerats av socialister i över åtta sekel, och då pratar jag inte av politiker utan av journalister, lärare, författare, mediefolk, o dyl.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn