Ytterligare försämringar för yttrandefriheten

Jag hoppas ni inte har slutat läsa min blogg för att den har bytt utseende, det har varit lite tunt med kommentarer på sistone. Om den gamla funkade bättre så är det bara att säga till. Själv tycker jag den nya looken är ganska kul, men alla är vi ju lite konservativa. Men innehållet är förstås det gamla vanliga, att rykande ta upp kampen mot de härskande auktoriteterna som försöker fylla oss med skuld och skam när vi har "fel åsikter".


Juholtaffären är exempel på de malande kvarnarna när de går på högvarv. Medan världen står i brand och Europa håller på att störta ner i ett stort svart hål, så är vi här upptagna med att varva upp för att en politiker har fått helt istället för halvt bidrag eftersom hans sambo ansågs skulle betala denna halva del. Löjligt och småaktigt. Detta är en spegel av Sverige av idag.

Nämn aldrig spöket vid sitt rätta namn, då riskerar det att spricka. Genom att hålla svenska folket borta från de verkliga problemen så är det bara stormen i vattenglaset som betyder något.
Varför reagerar inte folket på de näst högsta skatterna i världen som utnyttjas på ett högst tvivelaktigt sätt? Varför frågar man sig aldrig varför dessa inte räcker? Varför förstår man inte hur mycket skit vi betalar för?

Svaret är att vi har så länge behandlats och fösts omkring som en imbicell, lallande och okunnig fårskock att vi till slut har vi blivit det. Den politiska, kulurella och mediala överklassen har tagit sig utrymmet att företräda intelligentian som ska mata fåren med lämplig avfall. Som bekant äter får vad som helst. Överklassen tar sig detta utrymme p g a de är så övertygade om sin egen överlägsenhet över den okunniga och imbicella massan som behöver ledas rätt.

Så inte många svenskar har reagerat på att marginalerna för yttrandefriheten har pressats ihop alltmer och har ersatts av den fostrande gemensamma värdegrunden som den kallas. I själva verket är denna värdegrund själva basen för PK-förtrycket.

Nu kommer nästa svinnhugg mot yttrandefriheten. S vill ha ett beslut i riksdagen om förbud på MC-västar i offentliga platser som restauranger och pubar. Orsaken är att dessa gäng sägs ta över krogar genom hot och utpressning, plus att de skapar rädsla hos kroggästerna.
Men kan de inte göra allt det där även utan västar?

Bloggaren tror att västarna är provocerande och sticker i ögonen hos makthavarna. Att markera grupptillhörighet genom symboler anses som något fult (utom då det gäller spökplumparna i slöja och sjok förstås, då gäller diskrimineringsförbudet). Då är det lätt att ta till att den är symbolerna som står för extrema värden.

Det finns symboler som för alltid är associerade med ondska t ex hakkorset. Men hammaren och skäraren borde också vara associerat med detsamma. Men det är de inte. Åtminstone inte i Sverige. Här är vi immuna mot den ondska som kommunismen står för. När Forum för Levande Historia för ett par år sedan åskådliggjorde kommunismens fruktansvärda historia, så skrev ett stort antal akademiker och kulturmarxister på en protestlista som utgick ifrån att staten inte skulle lägga sig i politiska ideologier. Fast underförstått fanns kritiken mot att göra en utställning om kommunismen överhuvud taget. En representant sade rent ut att "kommunismen är egentligen en god ideologi".

Men om ett förbud mot vissa klädesplagg skulle accepteras av riksdagen, krävs en grundlagsändring. Sådana ingrepp mot yttrandefriheten måste alltså skrivas in i grundlagen för att det ska kunna gälla och praktiseras.

Så vilka klädesplagg och symboler skulle man kunna tänka sig undantas från yttrandefriheten? Ja, om västar blir förbjudna att bära kan ju vilka symboler som helst blir föremål för statens totala makt över det mest privata.

Vad sägs om korset? Det är ju en symbol för en religiös tillhörighet som kan väcka anstöt. Vad sägs om kläder som är prydda med den svenska flaggan? Det kan ju associeras med rasism, eller åtminstone nationalism. Kanske åtsittande kläder som kan flagga om promiskuiösitet och prostitution och kan väcka lustar och anstöt hos nybyggare?
Ja det kan ju innefatta vad som helst. Men hur ska man lösa det här med niqab och burka? Det är ju också tecken på religiös tillhörighet och dessutom förbudet mot maskering blir ju aktuellt.

Svaret blir nog att vi alla blir registrerade för våra klädval. För på något sätt markerar vi alla någon form av tillhörighet, det är bara frågan om vilka som anses som anstötliga och inte. Men antagligen är riksdagen klok nog att inte klubba igenom den här motionen.

Kommentarer

Anonym sa…
http://www.europaportalen.se/2011/10/han-vill-registrera-allt-pa-internet

Anledningarna till att du fått färre kommentarer kan vara att många börjar bli rädda att skriva i bloggar. Övervakningen av Internet ökar och blir det som i länken ovan ja då torkar nog kommentarerna in på de flesta bloggar. Många bloggar kommer säkert att försvinna om övervakningen blir sådan som den italienske EU-parlamentarikern Tiziano Motti vill. Jag menar, människor i detta land blir ju av med jobb och hus och hem när deras arbetsgivare får nys om att dessa människor har en annan uppfattning än den existerande PK-uppfattningen. Vi lever i STASI-land och värre ser det ut att bli.

Jag tycker att din nya blogg är ok. Dina inlägg är viktiga och jag är säker på att många läser det du skriver.

Mvh
Anonym sa…
Tack för alla dina intressanta och upplysande artiklar. Det är bra att det finns sådana som du som vågar stå emot de politiskt korrekta och berätta hur det verkligen är i Sverige.

Jag läser dina artiklar regelbundet och hoppas att du fortsätter.
Jag tyckte det var enklare att kommentera på den gamla och jag är rätt bekväm av mig.
Anonym sa…
Jag tror att du tappade många läsare när du bytte webadress. Den gamla adressen blev en konstig reklamsite och när man sen försökte hitta din riktiga blogg var det inte helt lätt. Den gamla siten fortsatte att vara länkad på många bloggar, t.ex Aktualia.

Ditt nya format är, enligt min uppfattning, helt OK.

Utlandssvensk
Tidigare var din blogg med i listan över läsvärda blogginlägg på motvarnet.nu. Sedan du bytte adress är din blogg inte längre med där. Det är synd. Kan du inte kontakta dem och be dem uppdatera din webbadress?

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn