Sociala experiment är dömda att misslyckas

Det var hösttermin på Centralskolan i Hallstahammar och bloggaren gick i sexan. Klassen var en lugn arbetsplats med visserligen elever som presterade ojämnt, men ambitionerna var det inget fel på.

Så flyttades en kille in i vår klass som hade gjort sig omöjlig i en annan av skolans sexor. Han var redan halvkriminell, söp och rökte på plus att han fullständigt struntade i skolan och dess regler för anpassning och krav på diciplin. För diciplin var viktigt i den tidens skola, i kön till matsalen stod vi i bokstavsordning och likaså när vi skulle in efter rasten.


Det låter otroligt idag, men så var det då.

Den här killen, vi kan kalla honom för Conny, tog snart kommandot i vår klass. Han rapade och presterade andra gutturala ljud mitt under lektionen, kastade grejer och förstörde lektionerna grundligt. Läraren var helt hjälplös mot Conny. Hon var inte utbildad för den här typen av elever och verkade inte få något stöd från kollegiet.

Snart hade i princip alla killar anammat gutturala ljud, brydde sig inte om den alltmer förtvivlade läraren som bröts ner mer och mer. Klassen var förstörd och detta enbart p g a ett enda inplaterat integrationsobjekt.

Nu är det aktuellt med blandade skolor. Malmö är en av de första på plan. En ny skola i Västra Innerstan planeras just nu, även om detta område inte behöver någon ny skola. Men den befintliga skolan fungerar för bra tydligen, för nu ska den nya skolan bli en mixad skola, där eleverna från Rosegård och liknande ska flyttas över och blandas med fungerande elever.
Redan pågår en flykt från skolor i ghettona till lugna områden. Det politikerna tror är att de anpassade och välfungerade eleverna ska ha en positiv effekt på de framför allt invandrade eleverna. De sistnämnda är kända för sina urusla skolresultat och att de förstör skolornas lokaler med bränder och
vandalisering.
Så om integrerade skolor skulle fungera så bra varför flyr då elever dessa skolor?

En liknande tankegång är att bostadsområden ska vara blandade. Både egnahem, bostadsrätter och hyreshus ska fösas ihop för att tvinga fram en integrering. Men fungerar detta verkligen?

Ett exempel är den ökända stadsdelen Seved. Där har just blandad bebyggelse skapats. Men alla rapporter från Seved som har fyllt media den senaste tiden, vittar om en laglös, våldsam, farlig och nerslitnen boendemiljö där människor är rädda för att gå ut. Maffiagäng utöver beskyddarverksamhet med utpressning mot unga värnlösa pojkar.
Men politiker från höger till vänster är ändå övertygade att blandad bebyggelse är modellen för att åstadkomma områden där alla lever i frid och fröjd.

Bloggaren själv har svårartade erfarenheter av ytterligare en integrationsform. Insprängning av socialbidragstagare och missbrukare i både lugna hyresområden och i bostadsrättsföreningar. Jorå, kommunen köper upp bostadsrätter för att plantera in sociala problemfamiljer bland de som kanske har betalt miljoner för sin bostad!
Invandrare är kraftigt överrepresenterade. De vräks ju i mycket högre grad än svenskar p g a obetalda hyror och förstörelse, stölder och störningar. Det är detta som ligger till grund för de populära begreppen "barnfattigdom" och "vräkta barn".

Så genom att "spränga in" dessa i fungerande, lugna områden tror man att alla ska berikas av detta.
Jovisst. I mitt förra boende fick jag två insprängda på var sin sida om min lägenhet. Det var ett jävla liv uppriktigt sagt. Jag stod ut i tre och ett halvt år, men när kackerlackor började dyka upp då flydde jag med benen på ryggen.

Nu bor jag i ett nästan helsvenskt område, tyst och lugnt. Men, suck, så flyttade den svenska familjen mitt över trapphuset och vad får jag som grannar? Jo en arabfamilj! De har fyra feta pojkar, föräldrarna själva tycks sitta inne och trycka. Pojkarna sparkar fotbollen rakt mot huset, för övrigt ett beteende som alla arabungar tycks ha.
Jag tror jag har en förbannelse vilande över mig. Jag är personen som används i sociala verkstäder, kosta vad det kosta vill. I förra boendet steg månadsavgiften varje år, här sjönk den efter årsskiftet. Men med de insprängda integrationsobjekten lär det inte vara så i fortsättningen. Igår hade de (eller någon annan) berikat innergården med ett antal soppåsar. Detta beteende brukar vara vanligt bland nybyggare.
Så nu är det väl bara att vänta på kackerlackorna.

Kommentarer

Anonym sa…
Skolresultaten rasar i Sverige enligt internationella undersökningar. Politiker vägrar att inse att deras extrema invandringspolitik fräter sönder utbildningen i Sverige.

Om Sveriges skolor börjar producera outbildade elever så kommer det att vara mycket dåligt för landets framtid.

Det oförsvarligt att sabotera svenska barns skolgång för ett socialt experiment.
Anonym sa…
Du är verkligen en sjuk människa. Hoppas du får hjälp en vacker dag! :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn