Skygglappar och hat

Det är väl ingen nyhet att Politiskt Inkorrekt nu läggs ner efter tre år i hetluften. Det har varit PI som har varit i fokus när det gäller det s k näthatet trots att hat från gammelmedia förföljer dem i lika hög grad.

Vare sig man har sympatiserat med PI eller bara tagit del av den av "nyfikenhet" så är det uppenbart att sajten har fått ett enormt genomslag. Såväl journalister som politiker har varit inne och läst på. Och tagit illa vid sig av flera orsaker.


Det absolut regerande harraderna av ilska och rent utav hat som gammelmedia ger uttryck för, är PI:s alla skriverier om Islam och hur dess utövare sätter allt större och allt tydligare avtryck på vårt land. Den polarisening som gammelmedia har anklagat PI för att skapa, den har redan gammelmedia skapat själva.

Att framställa muslimer som ständiga offer och svenskar som antingen förövare, rasister, främlingsfientliga, intoleranta och inskränkta, är att skapa två olika poler. Så polariseringen har gammelmedia själva åstadkommit. Att sedan alltfler människor har blivit provocerade och frustrerade av detta ensidiga och enfaldiga perspektiv är inget man ska anklaga dem för. De reagerar i själva verket sunt på den svart-vita betraktelsen av verkligheten som gammelmedia och politiker ger uttryck för.

Den absolut största orsaken till PI:s och andras existens har varit att det som ingen i maktställning "vill ta i med tång", där har "näthatarna"uttryckt det motsatta. För bloggaren själv så framstår makteliten som ryggradslösa strutsar. De vill inte förstå och det de inte vill förstå gömmar man bakom skygglappar och fientliga påhopp på de som förstår och också ger uttryck för det.

Att förstå ger alltid upphov till konsekvenser för människors handlande. Om man förstår men låtsas som om man inte förstår, ger det också upphov till ett handlande. Ett väldigt inkonsekvent handlande.

Såväl Äggskallen som Måna Stalin är exempel på hur förljugenhet har tagit över sinnet, förgiftat det och resulterat i ett handlande som trotsar själva naturlagarna.

De brukar anklaga "rasisterna" (d v s alla som inte älskar mångkulturen) för oförsonlighet, empatilöshet och hat. Empati betyder egentligen inte medlidande som många tycks tro. Nej empati är en förmåga att sätta sig in i hur andra människor tänker och känner. Där är väl makteliten ett tydligt exempel på. Hat är inte motsatsen till kärlek. Motsatsen till kärlek är likgiltighet. Att inte bry sig eller inte vill bry sig om faktiska förhållanden är alltså kärlekens motsats. Och att inte kunna försonas med och förlåta är att dö bit för bit.

Den danske filosofen Sören Kirkegaard har skrivit:

"Ända sedan min tidiga barndom har det suttit ett svärd i mitt hjärta. Så länge det sitter kvar är jag ironisk - drar du ut det så dör jag."

Förmodligen är inte "ironisk" riktigt rätt översatt.  Ironi är ju att vända på verkligheten till en skrattspegel, eller att förudmjuka någon och låtsas som om det är ett kul skämt. Nej, jag tror Kirkegaard beskrev ett självförakt som han försökte vända till det motsatta. I en skrattspegel. Clown kanske skulle passa bättre.

Makteliten har vänt på sin egen uppdiktade version av verkligheten utåt, men man vänder inte upp en skrattspegel. Man vänder spegeln mot solen, sedan riktar man den dödande reflektionen mot de som ser verkligheten utan förvrängnigar.

Regeringsmaktens kelgrisar: Daniel Poohl, Alex Bengtsson, Lena Sundström. Åsa Linderborg; Ann-Charlotte Martéus o s v är egentligen ingenting annat än springsjasar som har ett skitigt jobb. Men måste ju dra ihop till brödfödan. Egentligen skulle man kunna kalla dem för köpta. Eller prostituerade.

Men what the hell, de tror ju faktiskt på sin egen illussion av verkligheten. Så man kanske inte ska dra ner dem allt för mycket. Men hatet de utsätter sina meningsmotståndare för är väldigt verkligt. Det är p g a dessa halvfigurer som det har blivit legitimt att misshandla och hota representanter för ett riksdagsparti. I själva verket står maktens springsjasar och applåderar i kulisserna. och önskar att de hade gjort det själva.

Kommentarer

Anonym sa…
Det har varit hemskt att se politiker och media förfölja Sverigedemokraterna och andra människor som inte tycker om att Islam införs i Sverige och att landet islamiseras när politiker och även svenska kyrkan viker sig för Islam.

Politikerna och media vill att en annan Abrahamsk religion skall infilteras i det svenska samhället, en religion som inte har reformerats sedan den uppfanns på 600-talet och vill att de svenska värderingarna skall ge vika för den.

Man inför halkalslakt, könssegregering, islamister sitter i riksdagen och kräver sharialag m.m. Man hånar människor som opponerar sig mot detta och vill inte att Sverige skall islamiseras. Men vad sker då i Sverige om inte landet islamiseras när man viker sig stup i ett för denna relgion? Imamer kan ostraffat hota i Sveriges radio att muslimer som konverterar till kristendomen skall dödas. Likaså hotas sverigedemokraterna på gatorna och i sina hem genom våldsamma aktioner och människor måste skriva på PI som anonyma för att de inte bli förföljda.

Man ser nu följderna av ett splittrat samhälle där makteliten delat upp folk som de onda andra som kritiserar mångkulturen mot de goda vi som vill förstöra Sverige för evigt.
Det mest bisarra hotet läste jag igår på PI. Det var Therese Borg som blivit hotad igen. Att om hon inte lät GM ha sex med henne utan kondom så skulle han stycka hennes kropp och steka hennes bröst i smör. Fy fan vilka sjuka hjärnor det finns och ännu mer skrämmande att dom tillåts gå lösa.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn