Rättssamhälle - för vem?

Jorå, nu använder jag Google Chrome. Suverän browser, Explorer har tappat greppet totalt. Förresten, se upp med Firefox! Den ska ha ett spionprogram som stjäl personlig information. Just in case.

Så till dagens ämne: Den svenska rättvisan. Eller ska vi säga orättvisan? Vad sägs om den 60-årige snuskhummern som upprepade gånger sexuellt utnyttjade en minderårig flicka. Straff: skyddstillsyn och torken för sina alkoholproblem. Flickan befinner sig i ett bedrövligt tillstånd, men vem bryr sig om det? Det är ju så viktigt med "en human kriminalpolitik", för övrigt också ett arv efter 68-generationen och deras "solidaritet".


Eller killen som blev misshandlad till döds i hamburgerkön. Hans överträdelse? De två mördarna ansåg att han hade trängt sig före i kön. Deras straff: tre års fängelse.

Och i söndags blev en flicka/kvinna (polisen uppger inte ens ålder) våldtagen av sju män. Var? I Södertälje naturligtvis. Med tanke på hur låga straffsatserna är för våldtäkt så blir väl påföljden någon månad. Och är de under 20 vilket inte är otänkbart, blir det väl lite småprat med skolkuratorn.

Susanne Sallinens mördare Hokan Goran blev av hovrätten frikänd för mordet p g a bristande bevisning. Han hade även en hel del andra brott på samvetet och fick fängelse i fyra månader.

Men Patrik Johansson som förgrep sig på sin dotter i flera år och dessutom sålde henne till tre andra män för "bensinpengar", fick ett straff på 9 år. Det tyckte Expressen var ett fruktansvärt hårt straff. Kräket skulle naturligtvis ha fått livstid. Nio år, han sitter bara i sex plus att han har suttit häktad ett tag vilket räknas in. Han är ute om 4-5 år.

En jämförelse är Miroslav Dudic, zigenaren som är misstänkt för mordet på paret Antby i Långered. För bara fyra år sedan dömdes han till sex års fängelse för anstiftan till tortyr, "det värsta polisen har sett". Men med våra humana regler var han ute redan i april. Och nu, ett halvår senare har han kanske gjort det igen. Orsak: Att plundra människor på deras förmögenhet.

And so forth, and so forth. En ändlös rad av frikända mördare och våldtäktsmän. Och om de inte frikänns blir straffen oförlåtligt låga. Vems syften tjänar egentligen detta?

Det politiska klimatet av silkesvantar och bomull tjänar enbart individer som inte har rätt till detta. Bloggaren har en känsla av att det hela bottnar i rädsla. Det håller inte med underliga förklaringar om att låga straff leder till minskad brottslighet. Beviset ligger i att brottsligheten har ökat med 5-600 procent sedan 60-talet. Men Jerzy hänvisar tjurskalligt på den ökande anmälningsbenägenheten. Va? Hur kan mördade människor var mer benägna att anmäla?

Nej, "rättssamhället" och de fega, ryggradslösa svenska politikerna från höger till vänster, är måna om "rikets säkerhet". Eftersom en så övervägande stor del av vålds- och sexbrottslingarna är invandrare, så kan  deras klaner och släkters släkter göra uppror mot det "hårda och omänskliga landet" det har råkat hamna i. Och politiker vill inte ha några gatlopp (förståeligt nog i och för sig). Men framför allt gäller det deras egen säkerhet. De vill inte råka ut för det som både en hel del åklagare och domare redan råkat ut för. Brinnande hem, förföljelse och dödshot.

Dessutom har vänsterns våldsromantiska revolutionsdrömmar alltid funnit en viss njutning i utvecklingen av anarki. När det rådande kapitalistiska samhället brakar samman kommer deras blomstringstid. Det är ingen tillfällighet att de pågående Wall Street-protesterna ljuder som musik i vänsterns öron. Att det sedan är fråga om våld och förstörelse bryr man sig inte om. Det hör till. Det är så det ska gå till.

Därför tar alltid den dominerande vänstern i svensk politik brottslingars parti. Kriminella är bara offer för det kapitalistiska och socialt handikappade samhälle som har fött dem och gött dem. Det är inte de kriminellas fel att de är kriminella; det är samhällets fel.

På samma sätt resonerar man om den massiva invandrade brottsligheten. Dessa stackare kommer från krig, tortyr och död och kan inte lastas för att de fortsätter att mörda och våldta när de väl kommit hit. Vi måste förstå. Inte döma. Oh, så vackert det låter.

Men vem tänker på alla de offer man lämnar efter sig? Var finns omtanken och humanismen då? Är det de mördade och våldtagnas eget fel att de kom i vägen för en så desperat person/personer som det är så synd om?

Den svenska s k rättvisan borde förpassas in på ett gammalt mentalsjukhus där lamporna knappt avger något ljus och där ingen hör vrålen och tjuten.



Kommentarer

Anonym sa…
Vänsterns hela retorik bygger ju på att det finns klyftor och motsättningar mellan grupper i samhället.
I ett samhälle som saknar motsättningar behövs ju inte vänstern.
Alltså ligger det i vänsterns egenintresse att skapa motsättningar för att på så sätt berättiga sin existens.

Med andra ord: ett samhälle i anarki är vänsterns idealsamhälle.
Anonym sa…
Det är en sjuk mentalitet som råder i Sverige. Man söker rasister under varje buske och sten och förföljer människor och kallar dem för rasister när de försöker stå upp och rädda det homogena svenska samhället mot ett vansinnigt multikultiprojekt.

Brottsligheten har ökat och samhället har blivit otryggare. Våldtäktsmän får både våldta och mörda och journalisterna skriver gripande snyftreportage om gärningsmannen.

Man bryr sig inte om offret utan fortsätter att gapa om allas lika värde och ett öppet samhälle utan gränser där kriminella och våldtäkts män får litet straff eller gå fria.
Alliansen har faktiskt skärpt straffskalorna.

Innan de hann göra något, ändrade högsta domstolens dåvarande ordförande, Bo Svensson, straffet för mord till max 10 års fängelse (i praktiken 6 år, alltså), varmed han gick i pension fullt nöjd med sin "humanitära" gärning. Året var 2007 (tror jag). Karln måste ha varit socialist.

Men straffskalorna är fortfarande för låga i Sverige och utvisning av icke svenska medborgare efter avtjänat straff måste tillämpas betydligt mer än idag.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn