Nu har feministerna fått krupp

Förra veckan publicerade Familjeliv resultatet av sin undersökning av c:a 10.000 kvinnor som hade fått frågan: Skulle du tänka dig att stanna hemma med barnen om du fick möjlighet?

Ni har säkert tagit del av det högljudda och upprörda, knappt tillbakahållna ramaskri som statsfeminister, PK-vänster och naturligtvis vår kära äggskalle har exploderat i. För undersökningen visade ju att nära hälften av alla kvinnor svarade att "visst det skulle de tänka sig".


Hur kan kvinnorna svika oss så, tycks tankegångarna gå? Vi har ju försökt indoktrinera dem, uppfostra dem, straffa dem för farliga tankar, tvingat dem till heltidsarbete fast de inte vill, uppfunnit imaginära modeller om strukturer och maktordningar för att få dem att inse hur förtryckta de är och vilka offer de utgör fast de i sin dumhet inte förstår det. Kort sagt, förvandlat kvinnor till en hop med flådumma får vilka vallhundar måste ledas rätt av de  rättänkande skrået av fundamentalistiska, aggressiva och självutnämnda experterna på hur vi inte ska leva våra liv.
Renodlad socialfascism med andra ord.

Tanja Bergkvist skriver ett helt underbart inlägg på sin blogg om det vansinne dessa statsfeminister ägnar sig åt. Hon hänvisar till en rad med artiklar av genusmaffian så det är bara att gå in på hennes blogg och ta del av dem.

Som bekant har ju genusmaffian utökat sin "vetenskap" till att beskriva även andra osunda föreställningar vi stackars ovetande varelser ägnar oss åt. Rättare sagt är det kvinnorna som är omedvetna om de sociala och rasliga (!) strukturer som vi alla är invävda i som av jättespindeln i Sagan om de två Tornen.
Och det är naturligtvis männens strukturskapande konstruktioner som vi alla faller hjälplöst ner i diket för.

Catrin Lundström är genusforskare vid Umeå Universitet och har en mängd publikationer och avhandlingar bakom sig. Det här är ett litet utdrag ur hennes presentation av sig själv:


Mina forskningsintressen spänner över de teoretiska fälten för kulturstudier, postkoloniala studier, migrationsstudier, ungdomsforskning, kritiska ras- och vithetsstudier, Latina/o studies, urban etnografi och feministisk sociologi.
Det som är så frapperande med hennes "studier" är att ordet "ras" förekommer flera gånger. Det trodde bloggaren var ett av de förbjudna orden. Men i förklarigen av "vithetens norm och förtryck" så går det inte att undkomma att vithet också är en ras.

Feminismens omfattande lobbyverksamhet på snart alla nivåer i samhället, ger dessa ett allt större spelrum för än mer knasiga idéer. Vithetens rådande särställning som förtryck av icke-vita raser.

Sara Ahmad som trots sitt förpliktigande namn studerar vithetens hegemoni i sin senaste bok med samma namn. Detta är en presentation av hennes bok:Genom att dra nytta av sin egen erfarenhet av att bebo en vit värld som en icke-vit kropp undersöker feministen och teoretikern Sara Ahmed hur vitheten blir ”världslig”, hur vithet är resultatet av en rasifiering som skapar ramarna för vad kroppar ”kan göra
 Icke-vit kropp? Objektiviseringen av levade människor är stötande, men ger också en tydlig referens till att feministerna har fallit på eget grepp. Precis som dessa kvinnor och många med henne, som t ex Tiina Rosenberg så ska vi som är kvinnor ska förstå att vi inte bara är offer utan också könlösa utan specifika skillnader till män p g a osynliga maktstrukturer. Det är så det brukar låta i förvirrade hjärnor hos t ex psykotiska patienter; att de lever under kontroll av en osynlig makt.

Att det dessutom pekar ut männsikor som ett slags förövare bara p g a det faktum att de är vita, heterosexuella och män är ingenting annat är sexism och rasism.
Att vithet och feminism är varandras motpoler är inte helt enkelt att förstå.

Så i själva verket är det så att när vita kvinnor vill bestämma över sitt eget liv så begår man ett dubbelt brott enligt genusfanatikerna. dels genom att man använder sitt fria val även om det råkar bli som hemmafru, och alltså inte "lyder" överhögheten, kejsaren. (Herregud, i vilket århundarade lever vi i?). Dels genom att vitheten utövar rasism mot de icke-vita. Ras blir plötsligt en viktig fråga.

Emellertid är inte svenska män och kvinnor särskilt upptagna med olika "raser", att vissa folk är svarta, andra gul, blå, lila och svartmuskiga. Att genusvetarna tycks vara besatta även av detta är bara ett bevis på att det pågår en framflyttning av positionerna. Frågan är vilken agenda de har för detta. Ras ska ju per definition inte finnas.

Men man ska inte låta sig luras. Genusmaffian är bara ute efter att skuldbelägga de heterosexuella vita medelålders männen med hyfsad ekonomi som är helvetetes representanter på jorden. Då blir ras plötsligt viktiga. De förvirrade feministfascisterna konstaterar alltså att vit är en ras medan andra inte är det utan icke-vita. Dessutom "kroppar". Ungefär som det skulle utföras en obduktion..

Och någonstans är detta relaterat till hemmafrunsboomen. Det är den heteronormativa vithetens revolution. Det räcker tydligen inte att snacka om kvinnofällor längre. Allt måste presenteras med ett mycket tvivelaktigt sken av vetenskap. Och man vet att svenska folket är besatta av vetenskap. Så de socionomiska pådyvlarna kan se sig omkörda när hemmafrun och vitheten gör gemensam sak.   

Kommentarer

Christer sa…
ordet "kropp" verkar vara kulturmarxisternas nya inneord. andreas malm använder det ett antal gånger i sin bok "hatet mot muslimer". han talar om "muslimska kroppar". är tanken att det ska verka som om det är vi värdekonservativa som använder oss av det nedlåtande "kropp"?
Tanja B sa…
Maj, jag hade missat Lundsröms presentation. Hon var visst lååångt mer "kompetent" än jag insett med sin allomfattande tvärvetenskapliga forskningsprofil :-). Och så är hon ju hemmafruexpert i SVT uppenbarligen. Kombinerade kritiska vithets- och genusstudier verkar ju vara framtidens forskningsområdet. Har också reagerat på den här med "kroppar". Kanske ett sätt att avhumanisera människor?

Här är förresten direktlänken till mitt inlägg: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/10/26/hemmafruar-genusexperter-och-sverigedemokratiska-tider-%e2%80%9di%e2%80%9d-norden/

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn