Den nya vänstern - gamla vindar, samma dofter

Vid det här laget har nog alla hört talas om the Wall Street Movement. Rörelsen startade för någon månad sedan i NYC för att sedan snabbt sprida sig till andra amerikanska städer. Så här beskrivs the Wall Street Movement:


"...uttryck för en ungdomlig frustration över ett ”politiskt och ekonomiskt system, som demonstranterna betraktar som bankrutt, korrupt, okänsligt och oansvarigt”. Demonstranterna anser att USA är styrt av lobbyister och storföretagen... bankerna förvandlade bostadslån till ”securities” eller värdepapper, vilket gjorde bankirer förmögna, medan staten, det vill säga skattebetalarna, i slutändan fick plocka upp notan för bankernas risktagande, medan en hel del medborgare förlorade sina hem".

En del ligger det naturligtvis i det hela, t ex att finansbolag har sett till att tjäna pengar på en vikande bostadsmarknad och att skattebetalarna får stå för smällen i USA av idag.

Vad som Wall Street Movement har missat (eller inte bryr sig om att protestera mot), är att regeringen Clinton gjorde regleringar på bostads- och lånemarknaden så låginkomsttagare kunde ta ett lån och köpa sig ett hus (en bra sammanfattning finns på Aktiespararna). När sedan räntorna steg hade dessa låntagare inte längre råd att betala bolånet
Så egentligen hade finanskrisen en politisk orsak Men detta bryr sig inte WSM om. Istället vill man ha mer av politik, reglerade skattesatser, socialisering av finanssektorn o s v.

Gammal socialistisk skåpmat alltså. Och osten har redan börjat lukta, för i WSM:s spår följer kravaller och förstörelse, våldsamt upplopp och våld. Vi känner igen det från förut, 68-generationen hade ungefär samma budskap och skulle bokstavligen slå in det i oss. Det skulle vara förödande om ytterligare en generation driver på utvecklingen ännu mer vänsterut.

68-generation rev upp själva rötterna till det svenska kulturarvet, ja ni vet hur det gick till. Vi behöver definitivt inte ännu en destruktiv period i svensk historia. Dessvärre kan mycket väl Sverige vara den perfekta arenan för sådana här irrläror. EU har redan startat upp det hela genom att besluta om en skatt på finasiella transaktioner. En sådan hemsko på marknaden kommer bara att sluta på ett sätt: flera Grekland.

Tea Party Rörelsen är WSM:s motpol. Denna är precis lika extrem fast i den motsatta polen. Den har en reaktionär inställning till man och kvinna och jämställdhet, barn och homosexuella. Sarah Palin är en typisk representant, en ganka IQ-befriad och stockkonservativ med dolda revolutionsdrömmar. Medan både hon och Tea P M vill befria oss från politiker så är Palin en ganska militant variant av just politiker.

Nej, befria oss från de våldsbejakande rörelserna och alla -ismer framför allt till socialism, nazism och islamism. De har i grunden samma ideologi, glada i att styra folket till underkastelse under systemet. Värst är ändå islamism för att där förenas även de andra två.

Men WSM är en irriterande fluga som får bloggaren att minnas den gamla vänsterrörelsen på 70-talet som dyrkade Kina och Cuba. Det värsta är att i PK-maffians Sverige passar de här bråkstakarna med blöta öron kommer att döda en sund debatt om de förhållanden som råder. Allt som inte är i linje med de här gaphalsarna kommer att bemötas med ännu fler floskler och alltför kända etiketter. Och i TV-rutan kan man se de belåtna leendena hos reportrar och programledare.
Befria oss, snälla Gud från ytterligare "solidaritetsrörelser" med alla de rätta åsikterna.
Kommentarer

Anonym sa…
Jag tänkte genast att vad igen skall vänstern börja gapa om. Jag har sett tillräckligt hur den snedvridna vänsterpolitiken förstör den västerländska kulturen och dess värderingar.
Det är förskräckligt vad som händer med Sverige när landet splittrars på grund 68-generationens kulturmarxistiska framfart.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn