De maktfullkomliga skapar subkulturerna

Man brukar säga att det är segrarna som skriver historen. Det är egentligen felaktigt. Det är de som vågade stå upp för andra idéer och ideal, ny vetenskap som ifrågasatte den gamla, dogmer som utmanades och stod för något nytt. Var det inte de som skrev historien? Även om de blev halshuggna eller kastade i fängelset så kom deras tid.Läs mer

Idag befinner sig Europa i en kraftig nedförsbacke. Den beror på att de idéer och den ideologi som dess länder bygger på är i grunden destruktiv. Frågan är ändå om inte Sverige har gått längst, ett land där ideologin har ersatts av idioti. Den ideologi som en gång byggde Sverige död för länge sedan. Själva fundamentet har spruckit och eroderat utan att det finns något att ersätta det med. Kittet som en gång höll oss samman krackelerar för varje dag som går.
Det är inte högerextremisterna eller rasisterna som delar upp människor i vi-dom. Det är makten. Makten har blivit så verklighetsfrämmande att den har skapat en egen sfär, en klubb för inbördes beundran. Man tycks betrakta invånarna von oben, som boskap, där fåren och getterna delas upp efter behag. Där offer och förövare är tydligt separarerade. Och de använder begrepp och meningar som har tappat all ursprunglig betydelse.

Begreppen man använder flitigast är just "högerextremism" och "rasism". Dessa har idag blivit så urvattnade om man undrar om makten själva vet längre vad de betyder. I själva verket har dessa två ord skapat en obehaglig uppdelning av "de goda och de onda". Det makten står för är Det Goda. De andra är De Onda. Man kanske har sett Sagan om ringen alltför många gånger.

I Sverige behöver man knappt vara ens höger för att bli anklagad för att vara högerextrem. Det räcker med att man har en avvikande uppfattning om klimathotet, genusväldet och invandrarnas bidrag till Sverige. Då är man högerextrem. Att vara politiskt inkorrekt tyder på intolerans, rasism och hat enligt makten och dess hantlangare, media.

Alltså måste de icke önskvärda, de bespottade och hånade skapa sig en egen sfär. Förr i världen kallades det för subkultur, idag består subkulturen av bloggvärlden. Internet är en gigantisk nagel i ögat på de maktfullkomliga och dess medlöpare. Fick man så skulle man stänga ner hela systemet. Men man vet vad omvärlden skulle tänka då. Diktatur.

Och rasismen då? Ja den kan bestå av precis vad som helst. Godispåsar, glassar, smycken, svenska symboler som flaggan. Men allra mest är rasism i dag kritik mot Sveriges extrema invandringspolitik. Att man inte gillar att bostadsområden förvandlas till ghetton där helt andra lagar gäller. Att man inte gillar den ökande brottsligheten som följer i invandringens spår.

Det kan komma som en överraskning för makten, men inget av ovanstående passar in i den ursprungliga definitionen av rasism. Den säger nämligen att: "rasism är uppfattningen att människor med annan hudfärg är underlägsen den vita rasen för att de har en mindre hjärna och andra rasliga defekter m m". 

Men att kalla alla som har en annan uppfattning än de maktfullkomliga för högerextremister och rasister, det är ju en lika stor uppdelning av människor. Nämligen i De Goda och De Onda.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare