Misslyckad satsning - som vi trodde

Under 2009 meddelade Nyamko Sabuni på DN Debatt att nu skulle det satsas. Närmare bestämt 920 miljoner skulle gå till en ny jättesatsning på nyanlända invandrare. Var och en skulle förses med en          Etableringslots, en vagt definierad profession som skulle presentera flyktingen/invandraren för Sverige och arbetsmarknaden. Vid den tiden var det bara 30% som hade ett jobb efter tre år i landet.
Så här skriver Sabuni:

"Det behövs en övergripande reform för integrationen av nyanlända invandrare. Valfrihet, etablering av fler aktörer och förbättrad samverkan mellan olika aktörer är viktiga förutsättningar för att åstadkomma en bättre individuell anpassning av de offentliga insatserna. Vi behöver också förändra synen på dem som kommer till Sverige som flyktingar och anhöriga till flyktingar. Människor som flyr från krig eller allvarliga missförhållanden förväntar sig att få chansen att bidra till samhället – inte att leva på bidrag".

Hur många var det då som ville "bidra" till samhället? Svd skriver:

"I juli hade 3000 personer ett instegsjobb, enligt Arbetsförmedlingen.
– Det är en konstruktion man har testat, och den har inte riktigt uppfyllt förväntningarna. Vi tror att det behövs åtgärder som är enklare och har ett tydligare ekonomiskt incitament, förklarar Michael Arthursson.

Instegsjobben var en del av det ”integrationspaket” som alliansregeringen införde 2007. Men nu är det dags att överge modellen, anser han."

Mikael Arhursson är centerpartist och partiet börjar mer och mer bli ett nytt extremparti vad gäller invandringen bredvid Miljöpartiet.

Arbetsförmedlingens stolta programförklaring för Instegsjobb vill nu Centerpartiet skrota. Nu ska man istället satsa på Nystartsjobb. Hur mycket detta ska kosta, eller ska vi säga, tillåtas kosta, säger man inget om.
Nybyggarna brinner ju av arbetslust enligt C. Så här vill man att det ska se ut:

"För att förbättra integrationen lanserar partistyrelsen också andra förslag:


• Den som haft hemvist i Sverige i tre år – i stället för dagens fyra eller fem år – ska kunna ansöka om svenskt medborgarskap.
• Nystartskontor ska etableras på fler ställen runt om i landet.
• Möjligheterna till arbetskraftsinvandring ska öka, bland annat genom att kravet på koppling till ett visst yrke och arbetsgivare slopas."

Den sistnämnda punkten är så horribelt idiotisk att man undrar om centern har alla hästar i stallet. Så fler fåraherdar och mattknytare ska in oavsett om det är någon arbetsgivare som vill ha eller behöver dem?
Och vad är det som säger att fler vill jobba bara för att man byter namn på eländet?

När ska man tillstå att alltför många som kommer till Sverige inte har en tanke på att jobba?
Inte ens hälften går på SFI för att lära sig språket. Det är regeringen i högsta grad medveten om. Detta problem har man försökt lösa genom... mer bidrag. Ett slags bonus för att man "klarar av" att gå klart kurserna.

Bloggaren tror att samtliga i samtliga partier förstår att det är det svenska bidragssamhället som lockar till sig alla tält och seriebarntillverkare. När man ser bilderna från de svältande somaliska barnen på Afrikas horn, gör det så ont att man knappt kan titta. Där finns de som behöver vår hjälp. Där finns de som behöver mat, kläder och vaccinationer.

Varför tar vi inte alla miljarder som de feta tälten använder till att köpa sidensjok och bilar och använder dem till direkthjälp på plats där den behövs? Inte gå genom kolonisatörerna i SIDA, utan handplocka människor som behöver en verklig mening med sina liv.

Det riksdag och regering gör är att förstärka världens orättvisor. Ytterligare klyftor skapas. De som är utbildade är de som arbetskraftsinvandrar (finns faktiskt många läkare som är invandrare och inte bara diskare). Det skapar en brain-drain i de länder som bäst behöver kunnigt folk. Medan vi anställar dessa till rea-priser.

Centern kan för övrigt åka ur riksdagen med huvudet före. En struts mindre.

Kommentarer

Svensson sa…
Ja man har lagt ner en massa pengar, och nu ser man att det inte har funkat. Då ska man lägga ner ännu mer pengar på det, när något annat ska bekostas av skattepengar, då gnälls det hur dyrt det blir, men på invandringen den kan man lägga ner hur mycket pengar som helst på, sjukt.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn