Jag fick en länk...

Till höger finns kommentaren att "det är farliga saker jag håller på med". Den har i sällskap en länk till New York Times. Texten är skriven av Roger Cohen och behandlar hur Anders Behring Breiviks idéer ingalunda är begränsade till honom utan har stor spridning i Europa. Gert Wilders och Marine Le Pen beskrivs som en utväxt att nazismen i sin kamp att stoppa spridningen av islam i Europa. De europeiska kristna värdena måste upprätthållas. Till varje pris som helst.

Ur texten:

"Breivik is no loner. His violence was brewed in a specific European environment that shares characteristics with the specific American environment of Loughner: relative economic decline, a jobless recovery, middle-class anxiety and high levels of immigration serving as the backdrop for racist Islamophobia and use of the spurious specter of a “Muslim takeover” as a wedge political issue to channel frustrations rightward."

Okdå, det europeiska folket reagerar allt starkare mot den stora muslimska invandringen. Det gör jag och många med mig. Det känns inte behagligt att allt större hänsyn måste tas till en stor grupp som vi egentligen inte känner någon samhörighet med. Det vi ser är de negativa konsekvenserna med en ökad brottslighet, kvinnoförtryck och sk hedersrelaterat våld. Det är ingen plötslig högerorkan som drar fram, det är människors skepsis mot kulturer som rubbar de värden vi delar i den fria världen. Och dessutom attackerar den.

Många vänstermänniskors hjärnor går i spinn när de möter de här åsikterna. Det är då man tar till nazismen och Hitler. Ja och nu alltså Breivik som kom som en himlens gåva för de som vill skuldbelägga och sätta etiketter på de som inte uppfattar världen som de gör.

Så låt oss ta det från början: 1. Vad är nazism? = En ideologi som syftar till att avla fram den perfekta, ariska rasen som är överlägsen. Bort med alla andra. Bara "de perfekta" får plats i den nazistiska staten. Men låt oss komma ihåg att irakiska muslimer slogs på Hitler sida.
2. Vad är anti-semitism? = Inställningen att judar är den folkgrupp som har en skuld till all världens elände. Dessutom uppfann de kapitalismen. Som mål har de rika knösarna att skapa det man kallar för New World Order.
3. Vad är islamofobi? = En irrationell rädsla eller missuppfattning att muslimer strävar efter världsherravälde och vill utplåna den kristna världen. Att sjukdomsförklara meningsmotståndare gjorde faktiskt Hitler också.
4. Vad är islamism? = En aggressiv utväxt av islam som ser det som sin uppgift att döda "otrogna", framför allt judar, och som hyser ett oresonligt hat mot Västvärlden som de anser har sugit ut dem.

Så vill jag lägga till: Socialism/kommunism = När staten toppstyr människor och gör dem till slavar i ett försök att åstadkomma ett klasslöst samhälle. Människan eget livs- och handlingsutrymme krymper ihop under ett system som slutligen gör alla fattiga. Dessa stater är alltid diktaturer. Massmördare som Stalin, Mao och Pol Pot dyrkas fortfarande av vissa.

Min poäng med detta föredrag är att det alltid i alla tider har funnits ideologier med de som djupt hatat andra, fast med olika utgångspunkt.

Som jag ser det har inget av ovanstående något att göra med den tveksamhet som det europeiska folket hyser för islam. Själv blir jag illa berörd av att se unga flickor och kvinnor täckta i sjok för att skydda männen mot deras lustar. Som någorlunda frigjord svensk kvinna så reagerar jag. Är detta då islamofobi?
Som kvinna blir jag upprörd över att i de islamdominerade städernas ytterområden befolkas nu torg och parker av bara män. Man målade tre soffor rosa för kvinnor att sitta. Det slutade med att männen satt där också. Muslimska kvinnor är faktiskt förtryckta, fast indoktrinerade till att inte förstå det.. Döttrar och söner som börjar bli lite för västerländska mördas. I hederssyfte.
Så vad ska man tro?

Man behöver inte vara någon Anders Breivik för att hysa ovanstående reservationer mot islam. Man behöver inte heller vara någon mördare för att man är motståndare till socialismen.
Man hyser helt enkelt ganska naturliga känslor för något som man finner annorlunda. Dessutom på ett ganska obegripligt sätt.

Inom socialpsykologin, liksom i den ursprungliga biologin, så förklaras människans mobilisering för att skydda den egna gruppen mot något som är utifrån kommande och därför verkar hotfullt:
Den verkliga rasismen är biologiskt betingad.

Det handlar helt enkelt om överlevnad. Men i vissa grupper där synapserna inte längre kommunicerar med varandra tar reptilhjärnan över. Dödandet av det man upplever som ett hot är en hämndaktion för att man själv känner sig som en måltavla för detta hot. Offertänkande finns också med, man är drabbad av orättvisa.

Även om vi numer kallar oss civiliserade och borde stå över sådana små ting som våra biologiska och psykologiska instinkter, så finns de ändå kvar i viss mån.

Jag undanber mig att någon ska sammankoppla mig med Breivik och andra extremister. I regel brukar det vara extremister som skyller andra för att var det. Höger eller vänster är här lika goda kålsupare...

Kommentarer

Anonym sa…
Nedan har jag kopierat in förordet till en mycket intressant bok av Per Ahlmark. Den finns att ladda hem som .pdf från Per Ahlmarkstiftelsen: http://www.perahlmarkstiftelsen.se/sv/bibliografi.html. Eller så kan man köpa den (från 65:-) från olika bokförlag.

Förord 2003
NÄR VÄNSTERN OCH TYRANNIET nu trycks om snart tio år efter första
utgivningen gör jag inga ändringar. Texten står sig. Fakta och
citat är korrekta. Den intensiva debatten 1994 tonade ut när de angripna
och deras vänner inte längre kunde försvara sina knäfall för
diktaturen.
Dock en varning: tigandet från före detta medlöpare garanterar
varken sinnesändring eller någon avgörande förskjutning av det politiska
klimatet. Kommunismen är visserligen ännu mer komprometterad
idag som följd av ett stort antal nya böcker, vilka ytterligare
dokumenterar dess mördande. Men det hindrar inte unga okunniga
att börja kalla sig ”kommunister” i tro att ordet antyder någon
sorts trivsam radikalism. Den socialistiska vänstern har en lång tradition
att göra om gamla misstag.
Dessutom har Sovjetunionen och andra marxistiska regimer som
fallit ihop ersatts av nya faror. De många i väst som söker politisk
frälsning i antidemokratiska läror har fått delvis fräschare idoler och
hatobjekt. ”Det galna kvartsseklet” har förlängts med åtskilliga år.
Antiamerikanismen har skärpts i en rad länder, inte minst i Europa.
Antisemitismen i arabvärlden, Europa och delar av FN har ännu
tydligare än förr förenats med antisionismen. Synen på den internationella
terrorismen har blivit knutpunkten i en delvis ny idékamp
som handlar om vår civilisation. Spridningen av vapen för massförstörelse
har ökat hoten på ett katastrofalt sätt.
Framför allt: den tredje totalitära världsåskådningen under de senaste
hundra åren har nu trätt fram med kraft och tydlighet. Efter
kommunismen och nazismen ser vi hur den islamska fundamentalismen
ställer liknande krav på oss. Vi ska anpassa oss till dess anspråk
som inte medger invändningar, pluralism eller kompromisser.
Miljoner extrema islamister önskar inte debatt, men andras underkastelse. Våra länder ska stöpas efter deras egen tolkning av vissa religiösa
trossatser. Den majoritet av muslimer, som vill ha fred med
sina grannar, måste naturligtvis också besegras för att därefter tvingas
leva under despotiskt styre.
Professor Yehuda Bauer har i flera analyser visat att de radikala islamisternas
mål är erövring och utplåning av deras fiender. Liksom
nationalsocialismen och kommunismen har de sina heliga texter som
ska tolkas bokstavligt. De tre ideologierna har alla sina utopier, kräver
alla att få styra världen och är alla inställda på folkmord. De föraktar
frihet, avvisar demokrati och hatar judarna (men på delvis olika
sätt).
Islamisternas metoder är alltså ohämmat våld. Det tvingar den fria
världen att bland annat möta dem med lagstyrt våld. Ibland krig,
men långt oftare utvidgad polismakt och naturligtvis miljontals obligatoriska
kontroller för att hindra terrordåd.
Det gör inte idékampen mindre viktig, tvärtom. Om demokratierna
ska försvara sig effektivt mot den totalitära islamismen måste dess
värdesystem bemötas överallt. Det blir en världsomfattande debatt,
som kommer att föras både i ”väst” och i de stater där agitation, religiösa
auktoriteter och tiotusentals skolor predikar hatet mot väst.
Bauer har också varnat för att medlöperiet med islamsk fundamentalism
kan komma att spela en minst lika destruktiv roll som
medlöparna gjorde i kampen mot nazism och kommunism. För att
inte underskatta de farorna bör vi lära oss något om vårt förflutna.
Sverige och svensk debatt har en solkig historia vad gäller hållningen
till Lenins, Stalins, Hitlers och Maos riken.
Den här boken vill belysa hur lätt också ledande debattörer faller
för frestelsen att prisa antidemokratiska idéer och partier, hur groteska
dessa än kan verka.
Anonym sa…
Ja, jag läste boken när den kom och kom ihåg att jag tänkte "Äntligen, någon som kan bemöta de stämningar som har funnits och nu åter börjat spira men i ytterligare en hatideologi". Att boken blev nedtystad är ju bara symtomatiskt för ett socialistiskt land som Sverige.

Vi är alla fångar under en dikatatorisk centralmakt och deras medlöpare; media. Men jag ska läsa boken igen, nu är den ju än mer aktuell än för 15 år sedan.

Andra intressanta böcker på Internet är Ulf Nilssons "Slutet anstalt" och sedan "Hotet inifrån". Inget bokförlag ville ge ut böckerna, men eftersom de ligger på nätet så blir det ju svårt att censurera dem.

Men det är de små stegen som röjer vad som komma skall. Nu går ju vågorna höga för att man ska ta bort kommentatorsfälten på tidningars websidor. Det är ju "fel" åsikter som framförs.

Åtminstone jag känner hur snaran dras åt, alla slag under bältet är tillåtna. Per Ahlmarks bok blir säkerligen stämplad som högerextremistisk och så kommer då den sedvanliga hänvisningen till Breivik.

Alla vi som har en liberalkonservativ eller värdekonservativ livsåskådning är härmed högerextremister.

Konstigt nog finns inga vänsterextremister. De är bara demokratikämpar och anti-rasister. Sedan att de misshandlar sina fiender i Sd, trakasserar och hotar kvinnor i Sd, visar mer än väl att vänstern verkligen inte har en aning om vad demokrati är.

Det är bara det att deras aktioner är sanktionerade av en maktelit som säljer ut vår egen suveränitet. T o m spottar på den.
Maj
Anonym sa…
Men du är ju Nazist, Sieg Heil.

Hälsningar Karlsson
Anonym sa…
Läs på lite bättre Karlsson!
Maj
Anonym sa…
Du beskriver dig som frihetskämpe men skriver endast på en anonym blogg till likasinnade, också annonyma individer. Vill ni förändra måste ni arbeta i offentlighetens ljus, men det törs du/ni inte. du skriver om andras egoism och
brist på empati, är det inte du som står för det?
Förstår att folk blir trötta på att föda dig, vad hände med de 35000 i månaden som du tjänade?
gnäll hjälper inte!

sven ove
Maj Grandmo sa…
Alright Sven Ove! Detta är ingen anonym blogg. För övrigt är det ganska förståeligt om man väljer att vara anonym med tanke på att olitänkande, fram f allt när det gäller invandring, förföljs, misshandlas, blir av med jobbet och inte får en bostad.

F ö tjänar jag inga 35.000/mån. För det andra är det ingen som "föder" mig. Jag är redan född.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn