Vilka släpps egentligen in?

Just nu pågår en svältkatastrof utan motstycke i Somalia. Det har inte regnat på evigheter och solen och torkan har gjort att inget och ingen längre kan leva där.

Därför flyr somalierna in i flyktingläger i bl a Kenya. Flyktingläger som nu ärså sprängfyllda att man har börjat stoppa somalierna från att komma in i landet.

Bloggaren såg ett reportage, mycket nerkortat och som inte står att finna på svt.se. Där fick man se hur riktiga, verkliga flyktingar ser ut. Utmärglade, fulla av flugor och utslag. Många av dem kommer inte att leva mycket längre till.

Här i Uppsala har antalet somalier ökat lavinartat. De vaggar omkring på stan i sina tält och sina barnvagnar. Det som slår mig är hur skillnaden mellan dem och de som skildrades i reportaget, är milsvid. För det första är de flesta mer eller mindre feta. För det andra är tälten mycket påkostade med siden i hucklet och något syntetiskt skimrande material i resten.

Dessa har ingenting med riktiga flyktingar att göra. De har förmodligen tillhört en rikare del av befolkningen där de har levt gott och väl utan de vedermödor som så många andra lever i. Bara det att de har pengar nog att betala smugglarna visar att de förfogar över pengar. Så varför kommer då hit om de ändå lever i högönsklig välmåga i sitt eget land?

Därför att här kommer de att, enligt deras mått, bada i pengar utan att anstränga sig. Det är bara att klämma fram en unge om året så har man ständig föräldraförsäkring, flerbarnstillägg och vårdnadsbidrag. Det finns uträkningar som visar att en familj på tio personer kostar skattebetalarna 1,5 miljoner per år!

Ingen genomsnittlig svensk kommer i närheten av en sådan årsinkomst. Och det är vi som betalar för att rika människor kommer hit utan en tanke på att ta ett jobb. Varför skulle de det?

Så gott som alla somalier som söker asyl i Sverige får komma in. Det finns, enligt "miggornas" berättelser på Merit Wagers blogg, inga som ljuger så mycket som somalier. Deras enormt stora familjer brukar plussas på av några inhyrda barn också. Vissa barn används fler gånger till olika familjer. Ofta används flera identiteter under olika tillfällen. Får man avslag på en identitet hittar man på ytterligare en osv.

Denna grupp är dock nästan inte alls utbildade på något sätt. Hälften är anafabeter. Är de dessa som vi ska se som våra räddare och nybyggare?

Ingen politiker, möjligen dårarna i Mp, kan med hedern i behåll påstå att dessa människor ska tillföra och utveckla vårt land till en flexibel kunskapsnation. Nej, man vet mycket väl att för varje somalisk tiobarnsfamilj som beviljas PUT sjunker den allmänna kunskapsnivån i Sverige. Nybyggarna kommer bara att rasera samhällsbygget och suga ut oss och så ingen vågar ens säga pip om denna vansinnighet.

Fredrik Reinfeldt jobbar verkligen hårt för att Sverige ska förblöda. Nu börjar han inleda förhandlingar om Euro-medlemskap!!! Det verkar finnas en stark självdestruktivitet hos den mannen. Han håller helt enkelt på att gräva våran grav. Utomlands pratas det om Sverige som ett land vars maktelit inte företräder den egna nationen utan helt andra intressen.

Den totalsnurrige Birgitta Ohlsson vill ju ha en värld utan gränser. Och Reinfeldt verkar ha liknande visioner. Allt för att skänka bort vår suveränitet som egen nation. Blir vi lyckligare i en värld utan gränser? Nja, revirpinkandet kommer man aldrig ifrån. Alla vill vi ha något som är vårt. Vår plats på jorden.

Men att vi har politiker som har den typer av åsikter kan skrämma vettet ur vem som helst.

Kommentarer

Anonym sa…
Jag har tyvärr tappat hoppet om Sverige.
Jag såg ikväll en enormt påkostad fest med somalier som tydligen firade ett bröllop. Det gick omkring mängder med "enmanstält" och svarta män utanför hotellet där festen pågick. Min tanke var << där hamnar mina skattepengar, i stället för att betala våra gamla, sjuka och skolungdomar>>. Vilket slöseri med våra skattepengar som vi svenskar jobbat ihop.
Hur länge kan detta vansinne fortgå utan att politikerna ser det?

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn