Västvärldens kollaps

En mycket intressant artikel på Newsmill tar upp det orimliga i eurosamarbetet som nu går mot sitt sammanbrott. Det orimliga består i att det är ett politiskt projekt grundat på socialistiska idéer om att de rika ska betala för de fattiga. Det högburna huvudena hos Europas politiker för att de anser att de står för rättvisa och jämlikhet, börjar nu tvingas inse att denna strategi är ohållbar. Det är nationerna själva som måste ta tag i sina problem och inte vila i knäet på mamma.

Socialistiska system är just ohållbara för att de försöker reglera det oregelbara. Sedan de fattiga öststaterna gjorde sitt inträde i EU har unionen börjat vittra söner eftersom de starka länderna också kommer att utarmas när de ska försörja andra länder också.

Så hur ädel man anser sig vara, kalla sig för Robin Hood och utjämna skillnader mellan människor, så leder detta till fattigdom. För alla.

USA ligger också på fallrepet. Statsskulden är enorm och förmågan att betala in lånet är just nu minimal. Rasar den amerikanska ekonomin så är det en världskatastrof.

Men det man inte vågar beröra i dessa kristider, är att Europa och USA har öst på med en enorm invandring från outvecklade länder. I Europa är det från MENA, i USA är det från Latinamerika. Alla dessa människor har inte tidigare generationers förmåga att anpassa sig och bidra till länderna. Istället blir de stora bidragstagare. Tusentals och åter tusentals invaderar Västländer varje år. Outbildade skaror, analfabeter, fåraherder och mattknytare. Precis vad vi behöver.

De demografiska förändringarna är oöverblickbara. De kulturella skillnaderna är olösliga om inte de som invandrat anspassar sig.

Så länge vi har den socialistiska släpphäntheten som samtidigt är omutbar och omöjlig att ifrågasätta, så är vi tyvärr dömda. Men kanske kan det då inte komma något gott utav detta?

Man blir ju lärd av skadan. Om EU trasas sönder sedan det har skövlats som ett kalhygge, så är det under dessa rasmassor som nytt liv kan spira. Det är därför skogsbränder är så effektiva och nyttiga för naturen. De är fruktade och oönskade, farliga och dödsbringande, men ibland nödvändiga. De utrotade växterna kan återkomma, friskheten i det växande påminner om hur det var i tidernas början. Dessutom kommer olika typer av växtlighet med genuina arter, växa på just de platser som passar dem bäst.

Så kanske är Västvärldens kollaps ett sätt att återföra balansen. Att börja från noll innebär ju att man inte upprepar samma misstag igen.

Frågan är bara hur det extremaste landet på jorden kommer att agera genom att börja från scratch. Den svenska regeringen håller t ex just nu på att förhandla om ett svensk Euro-samarbete!!! På engelska Daily Telegraph konstaterade man att "Sverige inte agerar i nationens instresse".

Så tyvärr kan man väl inte förvänta sig att den nuvarande regeringen skulle börja bygga upp samhället med nya klossar om allt hade gått åt helvete. "More of the same" är den allmänna handlingsplanen. Det är så man frågar sig: Kan de inte bygga upp ett annat system? Har den socialfascistiska hegemonin ätit sig in i själva benmärgen och kopplat ner alla konkurrerande tankesystem?

Ett svenskt kalhygge skulle uppges som skäl till att vi skulle plocka in fler människor utifrån. Men den gamla välfärden kommer aldrig att kunna återuppstå om man inte öppnar sig för nya idéer om hur ett samhälle kan fungera. Därför behöver vi byta ut hela riksdagen, minska antalet ledamöter till hälften och bara ha två politiska block som har klara gränser och olika sätt att se på ett samhälle. Förhoppningsvis är de det ena blocket klarsynt i att inte upprepa de tidigare misstagen som gjorde landet bankrutt.

Det har varit många olika  beräkningar på hur mycket invandringen egentligen kostar. Felet med de flesta PK-beräkningar är att man bara räknar på en liten del av den totala kostnaden. I själva verket, beroende på vem som har räknat, finns siffror på allt mellan 40 miljarder till 270 miljarder. Om den senare summan skulle vara sann så tar den en tredjedel av hela statsbudgeten.

I vilket fall som helst så är det fruktansvärt mycket pengar. Dessutom genererar det alltmer ökande kostnader som istället stjälps över på kommunerna och då räknas den inte in i själva statsbudgeten. Denna utveckling är ohållbar, det är det nog de flesta politiker och experter medvetna om fast de inte vågar säga ett pip om saken. Men när det börjar bränna under fötterna, kronan störtdyker och staten får in allt mindre pengar genom den höga arbetslösheten, då börjar nog Reinfeldt bli svettig i pannan. Att låna är otänkbart, när det inte längre går att betala in de gamla lånen. Skogsbranden är ett faktum.

En gammal låt med The Seekers hette "A new world morning". Finns det någon sådan eller....?

Kommentarer

Anonym sa…
Är du anhängare av SD?
Nästa fråga är: Varför håller du homosar om ryggen, tycker du att det är normalt eller?
Tackam för svar, vi är många som undrar.

Hälsningar Åke
Anonym sa…
Ja, jag sympatiserar med SD, fast inte i alla frågor. Partiet är lite för vänster för mig. Men de har alldeles rätt i invandringsfrågan. Vi kan inte fortsätta med denna vansinniga politik som dessutom blir alltmer extrem jämfört med andra länder.

Homos, som du kallar dem, har inte valt detta själva precis som man inte väljer andra egenskaper och anlag man har. Man väljer vad man satsar på i livet, man väljer sina vänner och man väljer sin politiska åsikt. Men den sexuella identiteten väljer man inte, lika lite som man väljer sina föräldrar.

Normalt? Nja, det beror ju på. Bögar och lebbor lever helt vanliga, normala liv. De på Pride är knappast respresentabla.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn