Shit to Gaza

Så var det dags igen. Provokatörer från olika länder vill åter ner till Israel och föra in "förnödigheter". På båtarna finns naturligtvis den nu helt vanliga alliansen mellan antisemister vare sig de tillhör islamister, eller vänsterextremister.

Fredrik Malm, en ovanligt vettig politiker från Fp, uttalar sig mycket kritiskt om den här konstellationen och aktionen i stort bl a här. Han menar att det är en synnerligen olämlig tidpunkt att sätta fokus på Israel nu när  stora delar av arabvärlden brinner. Det kan sluta med i förskäckelse om också Israel blir indraget i detta.

Det står fullständigt klart att denna aktion bestående av ett gäng med högljudda, en del våldsbenägna och verklighetsfrämmande aktivister är ute efter konfrontation. Varför skulle de annars göra om samma misstag som tidigare när de vet hur det gick?

Här skriver Ralph Haglund om det uppenbara felaktiga tolkningarna som ligger till grund för Gaza-aktionerna.


"...judarna lämnade Gaza för inte mycket mer än 5 år sedan, de flesta växthus som judarna där hade satt upp på tidigare obrukbart land och levt gott på genom export till Israel, och export av överflödet för $100 miljoner/år till EU, köptes av rika amerikanska judar och Bill Gates och skänktes till araberna i Gaza. Som så snart de kunde började slå sönder dessa och sälja datautrustningen och bevattningsutrustningen om skrot. Redan ett år tidigare hade terroristerna förstört en blomstrande industriby där både judar och araber arbetade med god förtjänst..."

Egypten har hävt sin blockad mot Palestina och massor av mat, medicin och förnödenheter strömmar in i provinsen.

För övrigt är Palestinas brist på förnödenheter i mångt och mycket ett falseri. Israels blockad innebär mestades av att enbart varor och utrustning som kan användas för tillverkning av vapen stoppas. BBC gör en heltäckande sammanställning  över vilka varor och inte som tillåts fraktas genom blockaden. Här kan man följa hur mycket det egentligen förs över. Att överhuvud taget blockaden existerar beror ju på Hamas maktövertagande och de c:a 10.000 missiler som har skjutis in i Israel sedan dess. Vilket land har inte rätt att försvara sig?

denna sida, i och för sig väldigt pro-israelisk, kan man ändå läsa hur mycket förnödenheter som faktiskt förs in till Gazaremsan. Ett av de stora problemen i Gaza är faktiskt fetma! Så kanske Israel gör helt rätt när de sätter folket på lite diet.

Men gänget på Ship to Gaza har tydligen inte tagit in någon information som kan rubba deras trånga tankecirklar. De hatar Israel och vill helst utplåna landet precis som islamister och nazister önskar. Henning Mankell har blivit någon slags galjonsfigur för detta cirkusprojekt.

Det socialfascistiska Sverige har redan sin uppfattning klar. Våra hjältar är redo att åter möta den store Satan... 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn