Ett Norge i chock

Vem kunde tro det? Vårt kära broderland som vi har så många roliga historier om, men som ändå uttrycker djupaste gemenskap.

Fullständigt oväntat blev Oslo utsatt för ett gigantiskt bombdåd där regeringskvarteret med omgivande departement delvis sattes i brand och förödelsen är fortfarande oöverblickbar. Sju människor är döda.

Men så det kanske allra mest fruktansvärda. Socialdemokratiska ungdomsförbund tillbringade sommaren på ett läger på ön Utöyen. En man utklädd till polis dök upp från ingenstans och började skjuta besinningslöst runt omring sig. I nuläget har 84 döda kroppar påträffats. Det här är det värsta som har drabbat Norge sedan WW2. Våra svenska hjärtan blöder för våra bröder.

Norrmannen Anders Behring Breivik har anhållits, misstänkt för attentaten som för övrigt beskrivs som ett terrordåd.
En terrororganisation, Helpers of Global Jihad tog först på sig attackerna, men detta dementerades senare. Gärningsmannen agerade till synes helt ensam, men med vissa kopplingar till nationalistiska och kristet fundemantalistiska nätforum.

Men Aftonposten skriver idag om att det även kan finnas en gärningsman nr två. Detta har framgått av de samtal man har haft med vittnen. Så kanske detta växer till att ändå vara en hel terrororganisation inblandad. Det är så otroligt att bara en man kan spränga bort hela Oslos politiska centrum
Dåden i Norge talar om för oss att det inte längre finns någon trygghet kvar, vare sig man befinner sig i Australien eller i Norden. Hatet gror och växer så det knakar allt efter människor blir allt mer skoningslösa och oförsonliga med omgivningen. Varför?

När det gäller jihadisterna så är svaret väldigt enkelt: De hatar Väst och är beredda att dö för att ta med sig så många människor som möjligt i en sista maktdemonstration. Budskapet är här tydligt: Att skapa så mycket osäkerhet och otrygghet som möjligt för att få makt över oss. Här är det offertänkande och hämnd som är bakgrunden till att man angriper civila mål där det gör som mest skada.

Huruvida nu denna Anders Behring Breivik är medlem i en större högerextremistisk organisation återstår att se. Fast här i Sverige har man naturligtvis redan fastställt detta. Det måste nu råda rena feststämningen hos sådana som Expo och vänsterpartiet, som äntligen kan låta sitt hat blomma ut över den delen av svenska organisationer som man varje dag jagar med blåslampa.

För hatet är universiellt. Vare sig det kommer från höger, vänster eller från religiös extremism. Den absolut vanligaste formen av terrorism är naturligtvis den islamistiska. Den är organiserad och världsomspännande med celler i varje land, särskilt i "snälla" länder som Sverige. Ur den aspekten är terrordådet i Norge ett stort avsteg från den rådande ordningen.

Istället växer sig bilden stark att denna Behring Breivik är en man vars hat har växt i det tysta. Orsaken är många gånger självhat och en känsla av utanförskap och orättvisa i livssituationen. Mattias Flink som sköt ner 7 kvinnor drabbades av en tillfällig psykos baserad på en narcissistisk kränkning han inte kunde hantera.

Breivik hittade meningsfränder på nätsiten Document.nu. Men hans inlägg där tyder inte på en obalanserad person, tvärtom. Han ogillar starkt mångkulturen i Norge som den senaste tiden har fått stor uppmärksamhet då statistik har presenterats att bara utomeuropeiska män begår samtliga överfallsvåldtäkter.

Men att ogilla mångkulturen och hur den trasar sönder våra länder är ändå ingen anledning till att begå ett sådant här fruktansvärt brott. Det är helt enkelt inte rätt väg att gå, milt sagt.

Allt tyder på en ensam människa som projicerat över sitt eget självhat till de anvariga för mångkulturalismen. Och paradoxalt nog använder han så den muslimska terrorismens metoder själv för att göra en markering.

Vad detta kommer att innebära för den politiska och mediala makteliten och folket är tyvärr ganska lätt att förutse. Mångkulturen kommer att expandera för att ges mer politisk makt. Fler kommer att få PUT. Och om det har varit svårt hittills så är det en västanfläkt mot vad komma skall när det gäller yttrandefriheten i frågor som rör invandringens baksidor. Man kommer att se högerspöken i varje hörn, medans debattörer som Lena Sundström, Åsa Linderborg, Göran Greider och Jan Guilliuo kommer att ges tolkningsföreträde för i princip alla problem som rör mångkulturen. Ja om det överhuvud taget kommer att kallas för problem.  Förminskningen och bagatellieringen, försvarstalen och förståelsen för förortsuppror bl a kommer att öka dramatiskt.

Så på detta sätt blir vi alla offer för den fruktansvärda massakern i Norge. Det som har varit nödvändigt länge men som nu måste komma till stånd, är en utveckling av ett civilsamhälle. Så länge staten fortsätter att inkräkta på den personliga friheten och handlingsutrymme, är vi döda fiskar som transporteras medströms. I dagens Sverige får vi inte frihet, vi måste kämpa för den. På detta vis undviker vi också i största möjliga mån att vansinnesdåd skulle inträffa p g a individers isolering från andra människor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn