När tar lögnerna slut?

Sedan ett par år tillbaka har Sverige haft arbetskraftsinvandring. För en normalbegåvad logiskt sinnad person så är det fullständigt obegripligt. Vi har fortfarande 7-8% arbetslöshet och frågan var vi ska göra av dessa människor om det kommer arbetskraft utifrån som tar jobben.

Men det kanske inte är någon gigantisk fråga egentligen. De som beviljas arbetstillstånd är till 75% okvalificerad arbetskraft, d v s städare och diskare och sånt.

Mikael Ljungvall, sd-politiker från Uddevalla, skriver ett upplysande inlägg på sin blogg.

"600.000 utlandsfödda går till jobbet varje dag, men nästan lika många går inte till något jobb alls utan belastar enbart välfärdssystemet".

Och varje år blir det påökt av nya okvalificerade människor varav hälften inte kommer att arbeta. Bland den dryga halvmiljon utlandsfödda som har ett jobb återfinns många finländare, jugoslaver, greker och de som kom redan på 50-talet från baltstaterna. Att de senaste 30 årens korståg av utomeuropeiska invandrare skulle finnas på arbetsmarknaden i någon högre grad är det nog få som tror. Ja Maud Olofsson förstås, men hon är inte tillräknelig efter sitt tal om våra "nybyggare".

Anders Borg är en av de få som har tagit bladet från munnen och meddelat att 50% av dessa, företrädesvis flyktinginvandrare, går på socialbidrag. Dessutom har många andra av den gruppen, olika typer av ersättningar som sjukersättning och aktivitetsersättning.

Men annars är det sol och gröna skogar man predikar om. Ja, faktiskt undervisar oss. Vi ska tro på det politiker och media tutar in i våra öron. Och gör vi inte det så är vi rasister. Allt ifrågasättande innebär en stigmatisering av vederbörande.

Åter Mikael Ljungvall:

"Man hävdar att Uddevalla “varit mycket framgångrikt” trots att hälften av de utlandsfödda är arbetslösa och att denna grupp dessutom står för mer än 70 procent av utbetalda socialbidrag."

Hur mycket kan man ljuga? Vi andra som producerar en lögn känner ju oss mer eller mindre skamsna. Och lever man i lögn dag efter dag måste det så småningom splittra hela ens person.

Lögner är som knark i kroppen. När man väl har börjat att ljuga människor rakt in i ansiktet, så leder den ena lögnen till den andra. Hundlokan Reinfeldt börjar se mer och mer plågad ut och det är inte konstigt. Lögnens gift äter sig rakt in i samvete och själ.

Sveriges sammanlagda utbildningsnivå kommer snabbt att sjunka med dagens migrationspolitik. Om man jämför med Canada och USA ger man inte uppehållstillstånd till de som inte efterfrågas på arbetsmarknaden. På detta vis skräddarsyr man rätt man på rätt plats.

Men till Sverige kommer analfabeter och städare. Hur ska vi kunna upprätta en konkurrenskraftig produktion med dessa? Dessutom flyttar alltfler företag utomlands. Långsamt sjunker Sverige ner på skalan över jämförbara västländer.

När man sedan står och hävdar att den svenska ekonomin tuffar på som tåget menar man att det råder en viss balans i BNP. Men BNP styr inte folks vardag.

Det gör däremot graden av service, vård, tjänster och det övrigt så uttjatade välfärdssystemet. Kommunerna är tyngda av för mycket krav på för lite pengar. Dessutom brukar det inte spela någon roll om man höjer skatten.

Det svenska välfärdssystemet har inte varit på topp på mycket, mycket länge. I själva verket är de största utgifterna i budgeten Försäkringskassans utbetalningar och enligt obekräftade källor invandringspolitiken med alla kostnader tillagda. I våra nu överfulla fängelser skulle det finnas gott om plats. Sjukvården skulle inte vara överbelastad. Och kommunernas budget skulle befrias på många miljoner.

Kommentarer

Anonym sa…
Jag kan bara instämma i det du skriver.

Något jag undrar är om det verkligen finns någon som tror att dagens invandring är ett tillskott till samhället? I så fall måste man vara både blind och döv.

Nej, det är nog den politiska korrekthetens täcke som vilar tungt över de styrande och befolkningen. I stället för att se verkligheten (som inte alltid är behaglig) så väljer man att förtränga den.

Hur har det kunnat bli så här i ett demokratiskt samhälle?

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn