Miljardbluffar

Förmånen att ha en personlig assistent har funnits sedan 1995 och betingade för ett år sedan en kostnad på otroliga 30 miljarder kr, kommunernas kostnad inkluderad. Det är mer än kostnaderna för alla sjukskrivningarna tillsammans.

Visst kan reformen vara behjärtansvärd, men samtidigt undrar åtminstone bloggaren om det inte finns någon bortre gräns för hur mycket handikapp får kosta. Och framför allt vilka handikapp som får kosta.

Det intressanta är inte hjälpen i sig utan vilka som får den. Att rullstolsbundna och svårt sjuka människor ska få hjälp i hemmet är inte så mycket att orda om. Men lagen om särskilt stöd (LSS) är mycket diskutabel. Här ingår nämligen unga människor med neuropsykiatriska funktionshinder, som t ex Aspergers syndrom, men också olika psykiatriska diagnoser.

Det finns en hel del psykiskt sjuka som får hjälp med att vakna på morgonen (!), städning, tvätt och andra hemgöromål. Även de med Asperger får samma hjälp. Det tycker inte bloggaren är jämförbart med de som är rullstolsbundna eller sängliggande. LSS borde därför avskaffas helt. Att unga människor inte vill städa och diska efter sig är bara ren bortskämdhet. De har hela livet fått trädgårdsgången krattad åt sig. Att sedan hävda att det beror på deras neurotiska funktionshinder är bara så dumt.

Sedan tillkommer då en stor fuskmarknad. FK räknar med 10% av alla personliga assistensföretag, men andra gissar att det är upp till en tredjedel i vissa kommuner. Och gissa vilka?

Fusket går till så att en hel familj ordnar en assistenttjänst åt en eller flera familjemedlemmar. Assistenterna består av de andra familjemedlemmarna som kammar hem stora summor från kommunerna. De "handikappade" spelar i många fall bara funktionshindrade har det visat sig.

I princip alla dessa brott begås av nybyggare. Eftersom de ändå går hemma och skräpar med socialbidrag, kan de istället skapa en lukrativ verksamhet som drar in upp till 100.000 kr på bara några månader.

I vissa fall, som vi känner igen från de "apatiska barnen", går bedrägeriet ett steg längre. En familjemedlem med en ofta otydlig position i familjen och därför är sårbar och lättpåverkad, tillförs genom psykisk manipulation rollen som sjuk. Genom en massiv kombination av psykisk misshandel och hjärntvätt, blir personen faktiskt sjuk på riktigt. Det borde vara straffbart att utnyttja människor på detta sätt, men det finns inte någon möjlighet att göra det enligt Svea Rikes Lag. Det här fenomenet har uppkommit genom massinvandringen

Ett fruktansvärt exempel på detta går att läsa i Expressen. Både frun och dottern indoktrineras och manipuleras av mannen i familjen till psykiskt svårbehandlade tillstånd. Mamman har en odefinierbar psykos plus en lika svårdefinierad muskelsjukdom. Dottern är på ett spädbarns nivå, kissar på sig och är stum.

Fenomenet med de apatiska har en liknande bakgrund. Men där finns också låtsassjuka i mycket större utsträckning.

Därför måste noggranna kontroller göras av de som ansöker om personlig assistens. Såväl läkare som psykologer måste vara kopplade till utredningen, detta för genomskåda eventuella fusk- och påförda tillstånd. Visserligen kommer det att kosta pengar, men i längden blir det nog ändå en besparing.

Nybyggarna verkar hela tiden begå nya typer av brott. Det är kanske det som Maud Olofsson menar när hon säger att de är blivande entreprenörer och de som ska rädda Sveriges välfärd när 40-talisterna lämnar arbetsmarknaden.

Det där om att de måste lära sig cykla och åka rulltrappa är bara detaljer som lätt rättas till. Dessutom står skattebetalarna kostnaderna för deras körkort. Kanske man så småningom köper bil till dem också. De måste ju kunna representera på mässor och företagskonferenser.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn