En eftermiddag i Uppsala centrum

Bloggaren bor strategiskt till numera med bara några hundra meter till centrum, lagom långt för att slippa kvällarna och nätternas kravalliknande tillstånd då gäng står mot gäng och alltid några står mitt emellan.

Det är emellertid en lisa att ta en liten prommis dit jag tidigare fick ägna en kvart på cykel.

Nu på eftermiddagen var det så pass varmt så jag genomförde en sedvanligt vinglig cykeltur ner. För er som aldrig varit i Uppsala kan det vara lämpligt att berätta att i den här stan gräver man alltid upp gatorna. Vissa gator är permanent uppgrävda. Vissa andra gräver man upp och fyller igen för att sedan efter en månad gräva upp dem igen. Det är ständigt trafikkaos, att köra bil i de centrala delarna är en omöjlighet.
Jag har förresten sålt bilen. Hade varken råd eller lust att fixa den. Fick bara 4 laxar för den, men jag var bara glad att bli av med den.

Nåväl, nu var jag nere på stan och det var tjockt av kleti och pleti. Massor av språk surrade i luften och jag har aldrig sett maken till antal hucklen.

Men det var rätt kul när en grupp somaliska kvinnor som naturligtvis var ordentligt påpälsade i värmen, mötte först ett par som föreställde vampyrer och strax efter ett mycket uppseendeväckande demonstrationståg.

Vampyrerna gick och visade tänderna och kvinnorna hukade i byltena. Demonstrationståget, som antagligen var en möhippa, det bestod bara av unga tjejer, gick och skrek Allah, Allah, Allah. Den palestinska flaggan böljade främst men sedan...
En tjej var insvept i amerikanska flaggan, en annan i den danska. Den tredje höll den engelska högt ovanför de andra.

Bloggaren stannade och kollade hur det hela skulle bli mottaget mitt i det mångkulturella vimlet. Men allt gick lugnt till. Somalierna verkade fortfarande vara uppskakade av vampyrerna så det här verkade inte riktigt gå in. Eller också kände man inte igen flaggorna...

Vet inte hur det gick sedan för tjejerna. Förmodligen lade man av när man kom till slutet av den Stora Gågatan. Kul var det i alla fall. Den möhippan skulle man vara med på...

Men det är slående hur många somalier som har kommit till stan bara under det senaste året. Hur många kommer det egentligen per år till Sverige? Finns det överhuvud taget någon statistik på det hela?

Vad sysslar Migrationsverket med egentligen? Jag brukade läsa Merit Wagers blogg och där rapporteras dagligen från de sk miggorna, d v s asylhandläggarna. Generaldirektören Dan Eliasson har bara ett direktiv: Hellre bevilja än att utreda.

Det ska gå snabbt, det ska vara effektivt. LEAN är begreppet framför allt. Det kommer ursprungligen från tillverkningen av Toyota. Man kan väl gott jämföra det med ett löpande band, fast där man låtsas vara engagerad och insatt i de olika momenten.

Och negativa beslut överklagas så gott som alltid till Migrationsdomstolen. Och där sitter så politiker. Alla med samma agenda.

Bort med politiker från domstolarna! Detta är bara ytterligare ett tydligt exempel på hur politiserat Sverige är. I domstolar ska de "vanliga människorna" sitta. De där som aldrig annars kommer till tals. Då först kan vi se ett visst mått av demokrati.

Lite tankar i kvällsolen...

Kommentarer

Nostradamus_i_norr sa…
Hos Migrationsverket finns statistik och även på SCBs hemsida. T o m 2010 kommer de härifrån: http://www.migrationsverket.se/download/18.78fcf371269cd4cda980004204/tabs2.pdf
Anonym sa…
Där jag bor finns det några stycken somalier. De svenska tjejerna ligger ute på gräsmattan och solar men de somaliska kvinnorna stryker omkring i svarta tält.

Kommer vi att kunna dra jämt ?
Anonym sa…
En god vän som nyligen kom hem hit efter besök i f.d. hemlandet Bosnien. Sa att där har nästan inga hucklen fast det är muslimskt land. Börjar få känslan av att vi svenskar snart är i minoritet
här i Uppsala.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

En våldtäkt av många