Romarriket återuppstår

Sverige har nu uppfört sig taskigt mot romerna när man skickat tillbaka dem till Rumänien p g a "oklara omständigheter". Romerna har nämligen uppehållit sig i Sverige och tiggt, vilket inte är ett brott. men genant för välfärdslandet.

Romerna är EU-medborgare och har därmed fri rörlighet över gränserna, men att nu väldigt många har rört sig till Sverige är nog ingen tillfällighet. Ryktena om Sveriges givmildhet mot männinskor som inte "kan" jobba är nu världsomspännande.

Fast normalt sett brukar inte människor få komma hit och bara jobba. Det är så mycket regler, så många avtal och så många villkor för att få jobba i Sverige att helt enkelt många ger upp. Har själv känt polacker som har sökt arbetstillstånd i Sverige men stupat på vägen in.

Det verkar som om säkrast möjliga väg in i vårt land är att skrika "asyl" på vilket språk som helst.

Romerna har egentligen inget aylskäl och blir därför skickade tillbaka igen. Men tiderna börjar förändras. För visst är det så att Rumänien egentligen är ett U-land, sargat av de gamla kommunisterna? Och visst är det så att Italien är så förgiftat av maffian att inte ens påven går säker.

Romer är av tradition ett avskytt folk, faktiskt har de sig själva att skylla. Tjyveri och misshandel, remember the gypsies. Svartklubbar och prostitution, remember the gypsies.

Och nu har de då upptäcckt Sverige på allvar.
Här i landet tänker man nu tänker sig en "sanningskommission" som syftar till att ta reda på exakt hur mycket rasistiska vi är när det gäller romer.
Tiggeri är inget brott och att skicka ut folk ur landet bara för att de tigger anses vara diskriminering. Thanks so much Katri Linna!

Medans högutbildade polacker och österopeér alltså inte kan komma in i Sverige öppnar vi nu vägen för analfabetiska zigenare som inte har någon som helst önskan om att jobba.

Bloggaren undrar om Sverige har någon slags inneboende dödsdrift (Freud) eller om politikerna fortfarande helt enkelt spelar för gallerierna efter våra eftergifter till Nazityskland på 30-40-talet.

Om det är något som vi har burit hundhuvudet för så är det nämligen detta jönseri mot Hitler innan och under andra världskriget.
Konstigt nog så kör vi fortfarande med samma strategi: "Keep your friends close, but your enemies closer".

Arabvärlden ser Sverige i stort sett som en allierad. Men vid en tänkbar konflikt med den muslimska världen kommer vi ändå att vända oss till USA för hjälp.

Zigenare slaktades under andra världskriget. Det innebär inte att vi har några förpliktelser mot dem idag. Behandla dem därför som alla andra EU-medborgare. Om de vill komma till Sverige för att jobba, fine. Annars så portar vi dem.
Och eftersom romer knappast är kända för sin arbetslust borde alltså inte någon släppas over gränsen.

Konstigt är det att romerna inte tidigare tänkt på att dra husvagnarna till Sverige. Men det är klart, även om alla vägar bär till Rom så tar det lång tid innan de dras hit. Fast nu är det nog körklart. Regeringens sanningskommission lär nog utvisa att romerna inte behöver komma hit förgäes.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Språket som klassmarkör

A-barn, B-barn och C-barn

IS, OS, Co2 och JÖK