Alliansen kommer att vinna valet

Det börjar bli alltmer uppenbart att den rödgröna trojkan misslyckats med att övertyga majoriteten av de valberättigade att skattehöjningar på allt och alla ska göra oss lyckligare.

Bloggaren tror att folk inser att hänvisningar till Per Albin och Palme knappast känns särskilt relevant längre. Och att allt tal om jämlikhet börjar kännas lite utnött idag. En undersökning för några veckor sedan visade att de tillfrågade ansåg att skolan är den viktigaste valfrågan. Lägst hamnade faktiskt ämnena integration och jämlikhet.

Det är kanske dags att inse att vilka som har den högsta regeringsmakten i Sverige av idag inte spelar så stor roll. Det är den omedelbara miljön som är viktigast. T ex vem som är rektor på skolan och hur barnen behandlas där. Och hur bostadsmiljön ser ut just där man bor och hur grannsamverkan kan fungera för att förebygga brott.

Sådana frågor kan varken Fredrik eller Måna göra något åt. Vi är oss själva närmast, det är bara att konstatera.

Bloggaren tror att det viktigaste valet 2010 är det vi gör lokalt: I kommunen och i landstinget. Många kommuner styrs delvis av helt lokala partier som just koncenterar sig på en eller flera områden som ligger invånarna varmast om hjärtat.

Här i Uppsala har vi fullständigt inkompetenta politiker. Gamla stofiler som tycks lida av grandiosa föreställningar om sin egen förträfflighet. Projekten haglar ständigt över ritborden. Nu ska man bygga två(!) idrottsarenor och starta en flygplats för reguljärflyg! Obs! Fyra mil till Arlanda.
Bullret över stan har knappt tystnat efter militärflyget som plågade oss i femtio år förrän det är alltså är dags att öppna eländet igen.

Vill jag ha stopp på de här högtflygande planerna så ska jag rösta röd-grönt. De har faktiskt mer realistiska planer för Uppsala. Men samtidigt ska de ju "bygga ut" hela skattesektorn så att min plånbok i alla fall tenderar att se ut som en schweizerost.

Det finns helt enkelt inget lokalt alternativ för oss här. Det får faktiskt bli en blankröst, sorgligt men sant.

Om jag tänker rösta på SD? Nej, de brukar i regel rösta röd-grönt och har ingen egen politik. Men visst skulle det vara kul att åse den kalabalik som skulle uppstå om SD skulle få 7-8% av rösterna. Det skulle vara p g a det i sådana fall.

Kommentarer

Anonym sa…
Tja,

Om du nu INTE röstar på SD kan du knappast klaga när du om några år återigen finner dig omringad av nyinflyttade från tredje världen.

Tvärtom mot dig anser jag att de lokala valen är i princip helt betydelselösa jämfört med riksdagsvalet. Fortsätter den förda immigrationspolitiken kommer hela landet att falla sönder.

Utlandssvensk
Anonym sa…
Nej!!!
En blankröst motsvarar en människa som inte har några tankar, ingen vilja samt inget känsloliv!
Du uttrycker dina tankar, en vilja och känslor kring samhället och samtiden/historien och därmed blir det helt ologiskt att rösta blankt för en sådan människa.
Snälla rösta INTE blankt; nog måste väl finnas ngn liten sammanslutning som du kan känna en dragning till?
Mvh Ulle
Anonym sa…
SD är vad jag kommer rösta på just för att de skrämmer hela etablissemanget grundligt med sin ack sååå hemska människosyn, sin omoderna familjepolitik och all den fruktansvärda rasismen som t.o.m jan gillou dementerat.

Vore intressant Maj, om du kunde granska splittrandet av den näst intill idylliska kärnfamiljen och upplösandet av dess normer. Hur unga idag dras till konsumtion och glamour som flugor till bajs medans de ratar stabilitet och trygghet.

//Hemliga Arne
Maj Grandmo sa…
Ja, visst är en blankröst lite fegt. Men samtidigt är det en protest.
Fast jag kan lugna alla upprörda att jag inte röstar blankt vare sig till riksdagen eller i landstinget. Kommunen är som sagt en knivig fråga, får se vad det blir. Det är som sagt en väldigt utgiftshysterisk kommun oavsett vilka som styr. Vi har en av landets högsta kommunalskatter.
Till Arne. Du har helt rätt. Ska skriva ett inlägg om detta.
Anonym sa…
Ok; jag mear alltså inte att blankrösten är "feg" utan att den motsvarar en männsika som inte tar aktiv del av livet (där ju politiken är en del). Ej heller tänker över det, vill något i det eller känner något i det.
Ulle
Maj Grandmo sa…
Ulle, jag anser att jag tar aktiv del av det som händer. Jag kommer att ge en aktiv röst här i kommunen var så säker! Har bestämt mig.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn